Cum repari unghiile roase?

Îţi rozi unghiile? Cu siguranţă ştii că este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru frumuseţea mâinilor tale.
Îţi rozi unghiile? Cu siguranţă ştii că este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru frumuseţea mâinilor tale.

Dacă faci asta de multă vreme, efectele asupra unghiilor tale sunt extrem de vizibile. Iată care sunt acestea:

Deformarea unghiilor

Dacă ai obiceiul de a le roade încă din copilărie, forma unghiilor tale va fi modificată ireversibil. De fapt, poţi recunoaşte că o persoană îşi roade unghiile numai după forma acestora.
Din păcate, unghiile tale nu mai pot reveni la o forma iniţială nici chiar dacă opreşti acest obicei, iar dacă vei continua, unghiile continuă să se deterioreze.

Subţierea pielii

Pentru că este foarte des îndepărtată cu dinţii, pielea din jurul unghiilor se subţiază, este uscată şi are un aspect neplăcut.

Infectarea unghiilor

Prin faptul că îţi smulgi cuticulele şi pielea cu dinţii, îţi expui unghia şi produci mici răni locale. Acestea se infectează şi pot conduce la pierderea unghiilor.

Acum că ai aflat care sunt toate efectele nocive ale acestui obicei, trebuie să ştii şi cum să-i pui capăt:

Lacuri speciale

Tocmai pentru ca rosul unghiilor este "o bolă grea", există lac de unghii cu un gust neplăcut, care te va determina să renunţi la acest obicei.

Oja colorată

Dacă ştii că unghiile tale sunt date cu un lac de culoare închisă, iar cel mai mic colţişor sărit va arăta oribil, probabil vei renunţa la acest obicei. Merită să încerci.

Autodisciplina

Nu îţi rozi unghiile din plăcere, aşa cum ai fi tentată să crezi. O faci din cauze emoţionale, pe care poţi învăţa să le controlezi.
Când te mai surprinzi făcând asta, opreşte-te şi întreabă-te ce te-a determinat. Vei fi surprinsă să descoperi că în acele clipe eşti stresată, nerăbdătoare, emoţionată sau plictisită.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim pe 23 Dec 2012, 19:15
    unghii roase

    ai dreptate @Dianis. titlul nu are legatura cu continutul. poate ca acest lucru inseamna ca unghiile roase nu pot fi reparate

    0
    0

  • roxy pe 2 Mar 2012, 19:07
    unghii roase

    De ce sa creada oamenii k se po lasa de rosul unghiilo daca scrietzi numa chestii ka asta:

    1
    0

  • Dianis pe 13 Nov 2010, 21:53
    unghii roase

    Nu cred ca isi are rost titlul,,Cum repari unghiile roase'' pentru ca voi deja spuneti:,,poţi recunoaşte că o persoană îşi roade unghiile numai după forma acestora. Din păcate, unghiile tale nu mai pot reveni la o forma iniţială nici chiar dacă opreşti acest obicei'' nu inteleg cum le poti repara daca mai jos scrie tot felul de motive pentru care le rozi si nici un motiv pentru ,,Reparare''.no way:-j

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod