Crezi ca nu esti suficient de frumoasa?

Visezi sa ai un ten perfect si un par extrordinar de stralucitor, asa cum arata modelele din reviste? Vrei sa fii supla, sa nu ai pic de celulita, pielea ta sa fie uniforma, fara pete, fara vene vizibile sau vergeturi?
Din pacate, nu este posibil... Si asta nu pentru ca nu poti fi frumoasa, ci numai pentru ca nici ele nu sunt chiar atat de frumoase pe cat par. Reclamele, pictorialele pentru reviste si in general majoritatea fotografiilor menite sa fie in atentia publicului nu scapa in ultima vreme de retusul programelor de editare foto.

Vedetele sunt cea mai buna dovada pe care o poti avea. De cate ori nu ai primit mailuri cu fotografii ale vedetelor surprinse la cumparaturi sau pe strada? Nici macar nu seamana cu frumoasele staruri pe care le vezi in pictorialele din reviste sau pe internet, nu?

"99% din fotografiile care apar in reviste sunt retusate"


Nu ar exista nicio problema, numai daca aceste mici strategii de marketing nu s-ar intersecta cu imaginea de sine a milioane de femei si fete. Diferenta dintre ceea ce vezi la televizor, in reviste sau in reclame si ceea ce vezi in fiecare zi in oglinda poate fi extrem de mare.

"99% dintre fotografiile care apar in reviste sunt retusate", declara pentru diet.com Tim Lynch, un fotograf cu experienta de peste 30 de ani in domeniu, care spune ca retusarea digitala a imaginilor a schimbat complet industria in care activeaza.




"Sindromul" Barbie


Cel mai tulburator aspect in ceea ce priveste frumusetea promovata de media este faptul ca aceasta nu poate fi obtinuta decat de un numar extrem de mic de femei. Cercetari efectuate pe un model generat pe computer al unei femei cu aceleasi dimensiuni precum ale celebrei papusi Barbie, au aratat ca spatele acesteia ar fi prea slab pentru a-i putea sustine partea superioara a corpului, iar abdomenul sau ar fi mult prea stramt si ar putea contine numai o jumatate de ficat si cativa centimetri de intestine.

Daca o femeie reala ar arata astfel, ar suferi de diaree cronica si ar muri din cauza malnutritiei. Cu toate acestea, numarul femeilor si fetelor care doresc sa atinga dimensiuni asemanatoare faimoasei papusi creste epidemic.

Grupul american de cercetare "Anorexia Nervosa & Related Eating Disorders" sustine ca una din patru adolescente foloseste sau a folosit metode daunatoare de control al greutatii, printre care infometarea, exercitii excesive, abuz de laxative sau evitarea unor mese ale zilei.

90% dintre femei sunt nemultumite de aspectul lor


Presiunea de a slabi le afecteaza si pe fetele de varsta mult mai mica. Potrivit unui sondaj efectuat de revista Teen magazine, 35% dintre fetele cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani au tinut cel putin o data dieta, iar intre 50 si 70% dintre fetele care au o greutate normala se considera supraponderale.

"Am 12 ani si 45 de kg. Ce sa fac ca sa slabesc si ce sa mananc?" sau "As dori sa slabesc 10 kg! Am 1.45 m si 41 kg si as dori mult sa slabesc 10 kg", acestea sunt numai doua dintre comentariile referitoare la slabit postate la articolele Eva.ro, de catre fete care nici au ajuns la varsta adolescentei.

Victime ale frumusetii imposibil de atins promovate de media sunt si femeile mature: majoritatea cercetarilor efectuate de-a lungul timpului au indicat faptul ca 90% dintre femei sunt nemultumite de aspectul lor dintr-o anumita cauza.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (20)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabriela pe 24 Feb 2011, 00:43
    frumusetea...nu-ti garanteaza durata unei relatii.

    Starurile oricat de "minunat" ar arata ,se pare ca mereu sunt parasite,divorteaza sunt inselate sau insala sunt niste produse ...e ceva normal sa investeasca in imaginea lor , pentru ca din asta traiesc!Dar ar trebui orice femeie sa se placa ,sa se venereze ,sa debordeze de incredere pentru ca are sansa sa nu fie un produs ,are sansa sa fie ea insasi si absolut niciodata sa nu se compare cu vreun star.E ceva normal sa admiri starurile, dar ar trebui sa fim realiste si sa ne oprim aici.Nici macar nu merita sa le copiezi stilul .Pune ti amprenta asupra ta,fa-ti propriul stil ,alege sa ai personalitate ,tot ce ai in interior mai buna reflecta la exterior si vei vedea atunci cat de autentica vei fi si starurile ar crapa de ciuda:)) ca ele tot timpul se reinventeaza la cat de plictisitoare sunt unele dintre ele. Va rog dragele mele femei ,iubiti-va,adorati-va,respectati-va!!!!Sunteti minunate asa cum sunteti!

    0
    0

  • aisssa pe 14 Aug 2010, 01:56
    Hei;))

    hei..cred ca nu e fata/femeie care sa nu isi doreasca sa aiba tenul si parul perfecte;))

    0
    0

  • Cristina pe 9 Aug 2010, 14:53
    frumusete

    Hei :) am 15 ani , 1,69 inaltime si 52 de kg ..este o greutate normala???

    0
    0

  • larisa4life pe 8 Aug 2010, 13:07
    Bravoo!

    chiar imi place articolul acesta:Xdin cate am citit pana acuma acest articol este cel mai bun:*:*:*

    0
    0

  • maria pe 15 Iul 2010, 20:38
    frumusete

    hei buna ! nici mie nu mi se parea ca sunt urata dar intr-o zi un baiat mia ars parul de pe maini cu o bricheta si de atunci mi sa parut ca daca am par pe maini sau pe picioare sunt urata ! apoi in alt an un baiat ma facut de 75 de kg si de atunci ma consider grasa! chiar e adevarat spunetim si mie am 1,50 inaltime si 50 kg este mult?

    0
    0

  • MaDd pe 14 Iul 2010, 13:32
    Frumusete

    .Am 1.70 si 55 kg si nu sunt complexata de felul cum arat . Nu trebuie sa tii dieta sau alte porcarii cred ca cel mai bine e sa mananci sanatos si la ore normale:D. Orice fata poate fii frumoasa daca se ingrijesti si are grija de ea nu trebuie sa apeleze la specialisti pt a fi mai slaba sau sa aiba buzele, sanii mai mari:d eu una sunt multumita de coprul pe care il am si nu o sa apelez niciodata la specialisti:d. Fetelor va dau un sfat fiti mandre de corpul pe care il aveti:* nu fiti complexate cine va place va place si asa grase slabe, urate frumoase:x. Fiti increzatoare:* nu va mai uita-ti la vedete care ca ele ele sunt frumoase datorita specilistilor dar noi fetele de rand suntem mai frumoase ca orice vedeta:X . Va pup fetelor:*

    0
    0

  • LadyAnn pe 27 Iun 2010, 23:13
    pentru denisa

    cred ca ar trebui sa faci niste exercitii la sala pentru masa musculara..daca ti-as spune sa mananci seara sigur ai pune celulita pe tine si in niciun caz ceva pe pulpe sau burtica..deci fa putina masa musculara si vei arata altfel..ai grija la 43 de kilograme sa nu devii anorexica..

    0
    0

  • hogeag pe 28 Mai 2010, 17:28
    SANATATE

    sa ne gandim la sanatate in primul rand

    0
    0

  • Denisa pe 18 Mai 2010, 17:55
    astept un raspuns...

    am 43 de kg sh 1,65m,ce sa fac k sa ma pot ingrasa?cum sa reusesc?

    0
    0

  • simika pe 12 Mai 2010, 11:26
    frumusete, frumusete

    da, intr-adevar cel mai bun articol. Niciodata nu vom fi multumite de felul cum aratam, nici fotomodelele nu sunt multumite, intotdeauna e loc de "mai bine". Trebuie doar sa facem protocolul zilnic pentru corpul nostru si asa cum bine spune thoto, sa gandim pozitiv si sa fim multumite cu noi insine. Si tineti minte, persoanele de langa noi vad doar jumate din imperfectiunile fetei sau ale corpului. Este dovedit stiintific!

    0
    0

  • thoto pe 9 Mai 2010, 20:25
    ce pot sa spun...

    trebuie intotdeauna sa gandesti pozitiv,sa fii multumita tu cu tine insati,de cate ori te privesti in oglinda sa-ti spui ca esti frumoasa.Cel mai important este ,sa nu uiti niciodata ca frumusetea vine din interior.

    0
    0

  • onusk32 pe 8 Mai 2010, 20:23
    da asa este

    si eu ma confrunt cu asa ceva....e cel mai bun articol...

    0
    0

  • oana pe 3 Mai 2010, 19:42
    ce inseamna frumusetea defapt?

    Pe cuvat daca nu am ramas uimita si de cum retuseaza programul ala machiajul si de pozele cu vedete.e greu sa fii vedeta,sincer..cand te gandesti ca tin toate dietele,ce trebuie sa zambesca mereu, ca stau cate 4-5 ore la machiaj inainte de orice emisiune sau eveniment,ca isi fac operatii estetice pana nu se mai recunosc si cand imbatranesc nu mai sunt bagate in seama.mi-e mila de ele.dar stau si ma gandesc ce inseamna frumusete..dupa parea mea e ceva mai aparte sau ce iti place dar nu e obligatoriu sa ii placa si celui de langa tine.poate mie imi place ceva ce altcuiva nu ii place deloc deci, frumusetea e ce vrei tu sa fie! felicitari pt articol!

    0
    0

  • 2amedeea pe 3 Mai 2010, 17:53
    BRAVOO!!!

    Cred ca e cel mai bun articol special pentru noi femeile ... Ma simt cel mai bine acum si FELICITARI (pt curaj ) ;)

    0
    0

  • Opinie pe 3 Mai 2010, 13:23
    nevoia asta de-a fi slaba

    ... de-obicei ascunde altceva. mai ales cand cautam "aprobarea". nu stiu daca-i cuvantul potrivit, dar nu am gasit altul, acum. iubiti-va! sau macar respectati-va! dati-va voie sa iubiti, sa zambiti. lasati-va timp si spatiu pt a va bucura de-o zi senina sau de un buchet de liliac. @};- %%- sanatate! Doamne ajuta!

    0
    0

  • ani pe 3 Mai 2010, 09:42
    frumusete

    De cand ma stiu am fost slaba, chiar complexata de acest aspect.Acum la 37 de ani am 1.60 inaltime si 50 kg.Ati spune ca este perfect. Am un baiat de 13 ani care a inceput sa priveasca spre fete.Intr-o discutie despre preferintele lui in acest domeniu am aflat ca ii plac fetele destepte( el trebuie mai intai sa vorbeasca cu ele), cu sani naturali (indiferent de marime),parul sa fie sanatos si nevopsit, si din cate am observat fete putin mai plinute (dupa criteriile zilelor noastre). Asa ca fetelor in viata reala nu sunt asa placute fetele care nu au forme naturale si putina carnita pe ele.( cum sunt la TV) Precizez ca baiatul meu nu este atipic , deoarece si ceilalti prieteni ai sai (si nu sunt putini)ii impartasesc gusturile

    0
    0

  • oana pe 3 Mai 2010, 08:36
    bun articol

    Ma regasesc in acest articol.

    0
    0

  • Alexutzza pe 2 Mai 2010, 13:59
    :) C frumos

    Deci...superb...chiar super.Fetele astea mai mici...12-13..si mai mari,sau mai mici...ar trebui sa asculte de parinti..cand vor sa tina diete si alte minuni,pastile, etc.De obicei in perioada asta isi strica sanatatea corpului.Eu asa am facut:(

    0
    0

  • bubble pe 2 Mai 2010, 10:27
    !!

    cel mai bun articol! si eu ma confrunt cu aceeasi problema

    0
    0

  • Dorys pe 1 Mai 2010, 10:12
    Felicitari!!!!

    Asta da articol!!!! Felicitari!! pot spune ca am trecut si trec prin ce am citit aici.Am avut foarte mari nemultumiri si am in ceea ce ma priveste ca si aspect fizic, cu toate ca am apelat la chirurgia estetica, la diete , medicamente de slabit, exercitii fizice,masaje....etc.De-a lungul anilor am suferit mai multe transformari si mereu parca nu sunt cum imi doresc.Sfatuiesc pe toate reprezentantele sexului frumos sa nu alunece in aceasta stare care nu are leac..Va pup:-*

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod