Cine a primit Oscarul pentru machiaj? Dar Zmeura de Aur?

Asa cum se intampla in fiecare an, ceremonia de decernare a premiilor Oscar ocupa un loc aparte, din toate punctele de vedere. Se emit pronosticuri, se fac pariuri, iar designerii se intrec in a crea tinute speciale pentru vedetele care vor defila pe covorul rosu.

Intre timp, cortina a cazut, lacrimile de fericire si discursurile de acceptare au facut inconjurul lumii, dar in ceea ce priveste ecourile si impresiile, se poate spune ca abia ne dregem vocea. Din motive de neinteles, multe dintre artiste nu au primit decat cel mult nota de trecere la "examenul machiajului". Onoare exceptiilor, relativ putine insa...

Felicitari si sa luam exemplu de la...

Anne Hathaway - clasicul nu greseste niciodata

Cu siguranta ca rolul lui Andy, interpretat in pelicula "Diavolul se imbraca de la Prada", a influentat-o pe Anne Hathaway. Actrita si-a pus perfect in valoare tenul de portelan, cu ajutorul unui machiaj clasic (fard in nuante fumurii pentru ochi si ruj rosu aprins, atat de modern in acest sezon si atat de... sexy).

Helen Mirren - superlativul absolut al stilului

Deloc intamplator am spune, rolul pentru care a fost nominalizata la premiile Academiei a fost cel al reginei Elisabeta a II-a. Helen Mirren si-a adjudecat statueta pentru cel mai bun rol principal, confirmand atat pronosticurile celor care au crezut ca va castiga, dar si pe ale celor care erau convinsi ca va constitui un exemplu de stil pe covorul rosu. Coafata si machiata discret, in raport cu varsta sa, dar deosebit de elegant, Helen Mirren a reprezentat una dintre cele mai distinse prezente de la ceremonie. Daca nu chiar cea mai distinsa...

Beyonce - stralucitoare si epatanta

Chiar daca nu a avut sansa de a urca pe scena, Beyonce s-a aflat in centrul atentiei si admiratiei tuturor, multumita aspectului sau, cu totul deosebit. Artista a dovedit, o data in plus, ca stie perfect ce i se potriveste, ea conturandu-si in special ochii, fapt care s-a dovedit cea mai buna idee. Coafura ar fi putut fi ceva mai elaborata, insa in ansamblu, Beyonce a aratat sublim.

Emily Blunt - bine a venit pe covorul rosu!

Iata un exemplu de bun-gust, cu atat mai vrednic de lauda cu cat Emily Blunt este una dintre debutante in ceea ce priveste participarea la astfel de ceremonii fastuoase. Ea ne-a adus aminte de o papusa de portelan, cu trasaturi perfecte si impecabil conturate. Un plus pentru rochia albastra, care a contrastat frumos cu nuanta de fildes a pielii.

Naomi Watts - ar fi fost perfecta...

... Daca ar fi folosit o nuanta ceva mai intensa pentru buze. In rest, Naomi Watts s-a prezentat destul de bine, si criticii sunt de parere ca a constituit o aparitie agreabila si reusita, din toate punctele de vedere. Si de altfel este tanara, are tot timpul sa se perfectioneze...

Nicole Kidman - stralucitoare si atemporala...

... Aceasta, in cazul in care ignoram gulerul rochiei - si daca ne straduim, vom reusi. Mai ales ca, exceptand acest detaliu, Nicole arata fabulos, multumita inclusiv celor doua elemente care s-au dovedit imbatabile cand este vorba despre machiajul de seara: genele false si rujul rosu aprins.

Ar fi trebuit sa se uite mai bine in oglinda...

Cameron Diaz - unde e parul blond de altadata?

Aproape ca ne vine sa o imploram sa renunte la aceasta culoare a parului, care nu o avantajeaza - ba dimpotriva. Daca mai punem la socoteala si faptul ca nu s-a coafat aproape deloc, tabloul unui nou esec de stil este perfect conturat in ceea ce o priveste pe Cameron Diaz. Sa mai mentionam si machiajul, care o imbatraneste cu cel putin zece ani?

Kate Winslet - daca s-ar fi straduit putin mai mult...

... Ar fi fost o aparitie desavarsita. Asa insa, criticii au apreciat ca aspectul lui Kate a fost cam prea palid, prin urmare nepotrivit pentru grandoarea unui asemenea eveniment. Aspectul ei este perfect, dar pentru o sesiune de cumparaturi.

Kirsten Dunst - ce plictiseala...

De cele mai multe ori, aparitia lui Kirsten Dunst reprezinta o binevenita pata de culoare. Inexplicabil insa, de data aceasta nu a fost cazul. Nu a gresit flagrant, dar a facut ceva la fel de rau: a trecut neobservata. Atat machiajul, cat si coafura, s-au "inscris" perfect in sfera banalului si a previzibilului.

Reese Witherspoon - nu mai e ca odinioara...

A facut aceeasi greseala ca si Kate Winslet. Cu alte cuvinte, machiajul ei mat este mult mai potrivit pentru zi, si mai putin adecvat in raport cu stralucirea statuetei Oscar. Reese este ca de obicei foarte frumusica, dar si-a pierdut stralucirea.








 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod