Capteaza stralucirea covorului rosu

In perioada aceasta a anului, cand evenimentele prestigioase din Cetatea Filmului se tin lant, parca ne "intalnim" pretutindeni cu frumoasele artiste de la Hollywood (si nu numai) si suntem la curent cu majoritatea detaliilor: ce designer le-a conceput toaleta pentru ceremonie, ce stilist le va realiza coafura, cum se vor machia, ce accesorii vor alege. Si, mai mult sau mai putin constient, visam... Ne-am dori si noi ca, intr-o seara speciala, sa aratam si noi la fel de spectaculos, dar prea repede ne resemnam, spunandu-ne ca este imposibil. Oare chiar asa stau lucrurile?

Confera tenului un plus de luminozitate

Indiscutabil, acesta este primul pas catre frumusetea absoluta si pentru aceasta, nu este obligatoriu sa urmezi tratamente cosmetice costisitoare. Cateva remedii naturale pot face minuni in aceasta privinta.

  • In fiecare dimineata, clateste-ti tenul cu apa de trandafiri;
  • O data pe saptamana, aplica-ti pe fata si pe gat o masca revitalizanta, compusa din amestecul a doua lingurite de migdale pisate si apa de trandafiri. Procedand astfel, epiderma ta va dobandi o stralucire naturala si satinata.
  • Taie un cartof in felii, tine feliile in apa rece timp de zece minute si apoi maseaza-te usor cu ele pe fata, gat si maini.
  • Similar, poti proceda si cu un fruct de grepfrut sau cu niste felii de castravete, singura deosebire fiind ca pe acestea nu e necesar sa le tii in apa.
  • O data pe saptamana, foloseste un ser special, pe baza de vitamine, ales in functie de necesitatile si specificul tenului tau.

  • Treci la actiune...

    Acum, dupa ce ai pregatit terenul, poti sa treci la actiune. In mod evident, primul pas consta in folosirea credinciosului baton corector, urmat de fondul de ten (in privinta acestuia din urma, este de preferat unul cu textura lichida, cat mai usor si cu mici particule stralucitoare.

    Nu este momentul propice pentru a experimenta machiajul mat; pe covorul rosu, unde iti propui (nu-i asa?) sa ajungi, cuvantul de ordine este "stralucirea". Gestionata, fireste, in consecinta. Continua asadar cu pulverizarea pudrei pulbere, folosindu-te de o pensula mare, si astfel vei fixa mai bine baza de machiaj.

    In ceea ce priveste machiajul ochilor, alege un fard cremos, cu textura sidefata. Culoarea acestuia trebuie sa fie in concordanta atat cu vestimentatia, cat si cu nuanta parului. Complicata alegere, nu-i asa? Din fericire, exista o multitudine de culori naturale (variatiuni pe tema bej, cum s-ar spune), din care poti alege.

    Genele cat mai lungi si cat mai bogate sunt obligatorii. Fie foloseste mascara cu efect de volum si alungire, fie recurgi la genele false.

    Ne aflam intr-una din situatiile cand, cu toate ca obiectivul fundamental este obtinerea unui machiaj echilibrat, nu putem acorda mai putina importanta buzelor. Pentru un machiaj natural, de zi, ar fi suficient un gloss. Dar acum se impune o alta abordare; foloseste un ruj ceva mai intens decat de obicei (poate chiar rosu aprins, daca ai curaj), fara a uita de creionu de contur - incolor, daca asa preferi - si, ca ultim retus, adauga o picatura de gloss foarte stralucitor in centrul buzei superioare.

    Nu mai lipseste nimic: esti perfecta. Si astfel vei fi intreaga seara, mai ales daca nu uiti sa iei cu tine pudra compacta si gloss-ul, pentru inerentele retusuri de pe parcurs.



     

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod