9 lucruri banale care-ţi distrug tenul

Nu doar fumatul, consumul de alcool, poluarea, stresul, sedentarismul ori expunerea prelungită la soare îţi pot strica tenul. Stilului de viaţă nesănătos i se pot adăuga şi câteva lucruri banale, pe care s-ar putea nici măcar să nu le conştientizezi. Iată nouă asemenea lucruri.
Nu doar fumatul, consumul de alcool, poluarea, stresul, sedentarismul ori expunerea prelungită la soare îţi pot strica tenul. Stilului de viaţă nesănătos i se pot adăuga şi câteva lucruri banale, pe care s-ar putea nici măcar să nu le conştientizezi. Iată nouă asemenea lucruri.

1. Cafeaua


Consumul de cafea este unul dintre vinovaţii pentru pielea uscată. Prin urmare, evită adâncirea ridurilor şi în loc de multă cafea, consumă multă apă. Ca să faci băutul apei mai plăcut, adaugă felii de fructe (portocale, lămâi) pentru o aromă îmbunătăţită.

2. Fixativul pentru păr


Evident, vrei să ai un păr cât mai frumos şi care să stea şi cât mai multe ore exact aşa cum l-ai aşezat. De asta foloseşti şi mai mult fixativ, nu? Dacă te regăseşti în situaţia asta, este bine să îţi acoperi faţa cu un şerveţel atunci când te dai cu fixativ. Şi la sala de gimnastică e bine să ai la tine o banderola de mână pentru transpiraţie, ca să ştergi produsele ce-ţi "curg” din păr înainte de a ajunge pe faţă. În felul ăsta te protejezi de erupţii faciale ori de acnee.

3. Mâinile puse pe faţă


Nu mai pune mâinile pe faţă, chiar dacă ţi se pare o poziţie odihnitoare. De fiecare dată când te atingi, aminteşte-ţi că mâinile tale sunt o sursa de microbi. Doar apeşi pe clanţe, mânere, tastaturi, butoane de la lift...

4. Vorbitul cu orele la telefon


Nu te bucura de ofertele cu mii de minute de la companiile de telefonie. Şi asta pentru că vorbitul cu orele la telefon poate duce la iritaţii şi acnee de-a lungul obrazului. Gândeşte-te numai pe unde stă telefonul tău – în fundul genţii, pe birou sau chiar pe jos. Nu-i aşa că mai bine ţii în poşetă şi nişte şerveţele antibacteriene, cu care să-l ştergi din când în când?

5. Duşurile fierbinţi şi lungi


Ei, cine n-ar face un duş lung, mai ales după o zi de muncă? Însă fii atentă: cu duşurile fierbinţi şi lungi s-ar putea să cureţi şi stratul superior al epidermei, ceea ce duce la aspectul de piele solzoasă şi uscată. Mai bine scurtezi duşul atunci când pielea devine roşie şi provoacă mâncărimi.

6. Faţa de pernă neschimbată


Duşul de seară este inutil pentru ten atâta vreme cât la culcare pui capul pe o faţă de pernă neschimbată de două săptămâni. Pentru o piele sănătoasă şi tonică, este indicat să schimbi aşternuturile cel puţin o dată pe săptămână, mai ales pe timp de vară.

7. Absenţa de la medicul oftalmolog


Dacă porţi ochelari sau lentile de contact şi nu ai mai fost demult la medicul oftalmolog, este timpul să nu mai amâni controlul. Motivul este simplu: în timp, dioptriile ar putea creşte, iar tu te vei strădui să vezi cât mai bine, cu vechii ochelari. Şi te încrunţi... Şi te întrebai de ce ai riduri pe frunte!

8. Ochelarii de soare şterşi rar


Ochelarii mari de soare, într-o zi toridă, sunt de un real folos. Însă aminteşte-ţi să-i ştergi, pentru că praful şi bacteriile de pe ei pot pătrunde în porii din jurul nasului. În caz contrar, după o zi de mers cu ochelarii pe nas, s-ar putea să te trezeşti cu iritaţii pe faţă.
 

9. Săritul peste mese


Chiar dacă vrei să slăbeşti masiv în doar câteva zile, este bine să o faci cu cap. Renunţarea la unele mese ori înfometarea te pot ajuta, e adevărat, să scapi de câteva kilograme în plus. Însă la fel de adevărat este că pot aduce şi îmbătrânirea prematură a pielii şi deshidratarea rapidă a acesteia. Pentru o piele sănătoasă, include în alimentaţie vitamina C (portocale), B3 (alune), E (avocado) şi A (morcov). (foto: iStockphoto)
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vera pe 20 Sep 2011, 22:20
    curatarea tenului

    Eu imi curat in fiecare seara tenul cu un demachiant Ultrabland de la Lush, sau daca n-am fost machiata in timpul zilei folosesc tot de la Lush un sapun pentru curatarea tenului

    0
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod