8 metode naturale de exfoliere ca să ai un ten strălucitor

Primăvară este momentul cel mai potrivit pentru o rutină de înfrumuseţare mai complexă, care să te ajute să exfoliezi cu blândeţe pielea uscată, pentru un ten frumos. Încearcă 8 metode naturale de exfoliere că să ai un ten strălucitor.
Primăvară este momentul cel mai potrivit pentru o rutină de înfrumuseţare mai complexă, care să te ajute să exfoliezi cu blândeţe pielea uscată, pentru un ten frumos. Încearcă 8 metode naturale de exfoliere că să ai un ten strălucitor.

Exfolierea se realizează cel mai bine aplicând soluţile naturale pe faţă cu mişcări circulare. După ce au acţionat aproximativ 15 minute, clăteşte-ţi faţa cu apă călduţă şi usuc-o prin tamponare cu un prosop moale. Nu folosi metodele naturale de exfoliere în exces, repetarea săptămânală a tratamentelor este suficientă pentru a-ţi asigura un ten strălucitor şi nu este recomandat să exfoliezi tenul de mai mult de 2-3 ori pe săptămână.

Lapte

Folosit ca tratament de înfrumuseţare de mii de ani, laptele acţionează în mod natural prin acidul lactic care grăbeşte eliminarea celulelor moarte din piele. Înmoaie o lavetă moale intr-un castron cu lapte integral şi stoarce-o uşor. Întinde-o apoi pe faţă şi lasă laptele să acţioneze.

Papaya

Acest fruct exotic se află în lista de ingrediente a multor produse cosmetice deoarece conţine numeroase enzime care îmbunătăţesc elasticitatea pielii şi îi oferă un aspect sănătos şi strălucitor. Cumpără un fruct copt, curăţă-l şi înlătură seminţele. Pasează apoi pulpa fructului şi întinde-o pe faţă.

Praf de copt şi ulei de măsline

Praful de copt este un astringent util, dar poate usca uneori pielea. Pentru a obţine cel mai bun efect al unui exfoliant cu praf de copt, combină-l cu ulei de măsline şi cu puţină sare de mare. Riscul de iritaţie şi inflamare este eliminat de ulei, iar tenul tău va fi radiant.

Fulgi de ovăz, miere şi oţet de mere

O altă metodă naturală eficientă de exfoliere pentru un ten strălucitor este amestecul de fulgi de ovăz măcinaţi cu miere şi cu un sfert de linguriţă de oţet de mere. Pentru o aromă plăcută, dar şi pentru refacerea rapid a pielii, poţi adăugă şi o picătură de ulei obţinut de la arborele de ceai verde.

Iaurt şi migdale

Un alt exfoliant natural şi simplu de realizat conţine iaurt natural, puţină miere, migdale pisate şi suc de lămâie. Migdalele elimină celulele moarte, dar se recomandă ca amestecul să fie aplicat cu cât mai multă gentileţe pentru a evita apariţia de microfisuri la nivelul pielii. Această mască poate fi păstrată până la 2 săptămâni în frigider fără probleme.

Castravete şi avocado

Cu uleiuri eficiente şi alte substanţe ce hidratează puternic pielea, mască din castravete şi avocado este un exfoliant eficient, mai ales în combinaţie cu căpşuni proaspete sau miere. Amestecă un sfert de ceaşcă de castravete ras cu aceeaşi cantitate de avocado păsat şi apoi un sfert de ceaşcă de căpşuni pasate sau miere pentru o mască delicioasă şi eficientă.

Fulgi de ovăz, miere şi albuş de ou

Amestecă o ceaşcă de fulgi de ovăz măcinaţi cu jumătate de ceaşcă de miere şi cu albuşul de la un ou şi vei obţine o pastă care exfoliază, hidratează şi îţi oferă un ten proaspăt şi strălucitor.

Ulei de argan

Renumit pentru încetinirea procesului de îmbătrânire la nivelul pielii, uleiul de argan este secretul cele mai complexe măşti de exfoliere. Amestecă o linguriţă de migdale pisate cu jumătate de linguriţă de miere şi aceeaşi cantitate de lapte şi suc de roşii natural. Cu câteva picături de ulei de argan, amestecul poate fi cea mai eficientă metodă de exfoliere naturală ce oferă prospeţime şi strălucire tenului tău. (Foto: iStockphoto)
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana Maria pe 20 Mar 2012, 10:13
    Exfoliere

    Buna. eu folosesc zatul de cafea pentru ten,gat si decolteu. Este o metoda ieftina si, avand tenul gras care se incarca de sebum, praf plus cosmetice,o folosesc de 2-3 ori pe saptamana.

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod