8 metode naturale ca să estompezi ridurile

Multe femei sunt dispuse să accepte unele probleme ale tenului însă luptă din toate puterile cu apariţia ridurilor. Alături de protecţia tenului de soare şi de fum, există însă câteva metode naturale pentru estomparea acestora, alături de un sfat de machiaj extrem de important.
Multe femei sunt dispuse să accepte unele probleme ale tenului însă luptă din toate puterile cu apariţia ridurilor. Alături de protecţia tenului de soare şi de fum, există însă câteva metode naturale pentru estomparea acestora, alături de un sfat de machiaj extrem de important.

Machiajul corect


Pentru estomparea ridurilor, cel mai important sfat este renunţarea la fondul de ten pudră în favoarea unui lichid sau a unei creme hidratante cu pigment.

Specialiştii în machiaj recomandă folosirea fondului de ten lichid numai după aplicarea unei creme hidratante şi doar în zonele în care este absolut necesar. Ţine cont şi de protecţia pe care ţi-o oferă cremele: alege produse cosmetice hidratante cu factor de protecţie solară (SPF) de minim 15 pentru a proteja pielea de radiaţiile ultraviolete care accentuează în timp ridurile.

Tratament cu măr


Alege un măr mare şi bine copt şi, după ce l-ai curăţat de seminţe, băgă-l în mixer până obţii o pastă omogenă. Aplică pulpa fructului pe faţă pentru un efect antirid.
Lasă masca să acţioneze timp de 10 minute, apoi spăla-ţi faţa bine cu apă rece. Enzimele din măr redau pielii o parte din elasticitate şi pot estompa ridurile pe termen scurt.

Tratamentul cu mălai şi cu miere


Mălaiul îţi poate exfolia pielea, iar prin combinarea lui cu miere rezultă o mască de faţă ce poate atenua temporar ridurile. Amestecă o lingură de mălai cu o lingură de miere polifloră pentru a obţine o pastă cât mai omogenă. Aplic-o pe faţă şi las-o să se usuce complet, înainte să o cureţi cu apă călduţă.

Tratament cu albuş şi cu ulei de măsline


Bate un albuş de ou şi adăugă apoi o linguriţă de zeamă proaspătă de lămâie şi o linguriţă de ulei de măsline extra virgin. Masca are cele mai bune efecte atunci când este aplicată cu câteva ore înainte de culcare.
Lasă amestecul să acţioneze timp de 20 de minute, apoi spăla-ţi bine faţa şi aplică imediat o cremă hidratantă.

Tratament cu papaya şi smântână


Amestecă două linguriţe de papaya pasat cu o linguriţă de smântână. Pasta obţinută se aplică pe faţă şi se lasă timp de 15-20 de minute, înainte de a fi curăţată cu apă rece. Efectele de estompare a ridurilor sunt mai vizibile atunci când este tratamentul este folosit de cel puţin trei ori pe săptămână.

Tratament cu albuş şi cu smântână


Efectele antirid ale acestei măşti sunt puternice, dar nu durează prea mult, fapt pentru care este recomandată mai ales înainte de un eveniment special. Amestecă un albuş de ou cu o linguriţă de smântână, întinde pastă pe faţă şi pe gât şi las-o să acţioneze 20 de minute.

Masca cu piersică şi zeamă de lămâie

Cu două piersici coapte şi o linguriţă de zeamă de lămâie proaspătă, poţi obţine o mască eficientă pentru estomparea ridurilor.
Pasează bine fructele înainte de a adăugă sucul de lămâie şi lasă mască să acţioneze timp de 15 minute.

Tratament cu struguri


Poate cel mai eficient tratament simplu şi natural pentru estomarea ridurilor este cel cu struguri. Vei avea nevoie de struguri albi fără seminţe, aceste soiuri sunt cele mai eficace. Taie o boabă de strugure în jumătate şi masează uşor zonele predispuse la riduri cu pulpa fructului, apoi lasă tratamentul să acţioneze timp de 20 de minute. Efectele includ estomarea ridurilor de expresie şi a celor din jurul ochilor. (Foto: iStockphoto)
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florentina pe 29 Mar 2017, 23:12
    riduri

    Stiam si am testat vreo 3 tratament dar nu prea am vazut rezultate. Depinde si de ten cat de repede se adapteaza. Eu pot sa zic ca am facut tot felul de creme in casa si tratamente in casa dar nu am avut rezultate. In schimb la recomandarea unui medic am inceput sa folosesc cremele naturale de la Dermae pentru riduri si de atunci am ramas cu ele. La mine se vad rezultate foarte bune inainte de folosire si dupa o perioada cu aceste creme, recomand. Va pup

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod