Cum afectează căldura din locuinţe aspectul fizic în timpul iernii

Tenul este afectat iarna de temperaturile scăzute, dar și de aerul uscat din casă


Mâncărimea ochilor poate apărea frecvent în timpul iernii, iar cauza este, de asemenea, aerul foarte uscat din interior. Problema apare cu precădere la persoanele care folosesc lentile de contact. Astfel, oftalmologii spun că este nevoie de o utilizare atentă şi constantă a picăturilor de ochi pentru a-i menţine hidrataţi şi curaţi.

De asemenea, specialiştii spun că o idee bună este folosirea unui aparat care să corecteze nivelul umidităţii din aer, astfel încât să prevină uscarea acestuia din cauza utilizării sistemelor de încălzire, notează publicația citată de Mediafax.

Şi aspectul părului este diferit iarna, chiar în cazul persoanelor sănătoase şi care urmează un proces regulat de îngrijire a podoabei capilare, iar motivul este acelaşi: aerul uscat.

Părul este alcătuit dintr-o substanţă care absoarbe sau respinge umiditatea în funcţie de atmosfera înconjurătoare, potrivit experţilor. Din acest punct de vedere, o casă cu încălzire centrală este asemănătoare unui deşert, referitor la efectele pe care le are aerul din interior asupra părului.

Specialiştii spun că în perioada iernii cea mai bună soluţie este utilizarea de produse de îngrijire a părului care conţin uleiuri, pentru că acestea vor acţiona ca o barieră, menţinând umezeala în interiorul firului de păr.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod