protejarea mâinilor

Uscăciune și iritaţii - Cum să îți protejezi mâinile atunci când le speli şi le dezinfectezi frecvent

În această perioadă de pandemie, mâinile sunt supuse unui stres crescut, prin spălare frecventă, folosirea regulată a gelurilor hidroalcoolice şi utilizarea soluţiilor dezinfectante pentru curăţarea locuinţei.
Pentru a evita răspândirea noului coronavirus, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi specialiştii din sănătate publică au oferit recomandări clare: mâinile trebuie să fie spălate regulat, cu săpun şi apă curentă sau dezinfectate cu gel hidroalcoolic. De asemenea, locuinţa trebuie să fie curăţată regulat cu solutii dezinfectante eficiente, mai ales zonele predispuse la a găzdui microbi, precum mânerele uşilor, toaleta, telefonul, laptopul etc. Detalii aici.

Consecinţa acestor gesturi esenţiale în perioada actuală poate fi o uscare a pielii mâinilor, mai ales dacă este una foarte sensibilă, motiv pentru care îngrijirea ei este la fel de importantă.

Care sunt gesturile potrivite pentru curăţarea mâinilor


Este vorba despre gesturi de bun simț, respectiv o spălare atentă, adică palmele, deasupra mâinilor, între degete, în jurul degetului mare, încheietura mâinii și chiar o periere blândă și prelungită a unghiilor.
Pe de altă parte, trebuie să fie evitate agresiunile suplimentare, precum o temperatură a apei excesiv de ridicată sau frecarea cu prosopul.

În ceea ce privește săpunul, este de preferat un produs de curățare gras, mai puțin agresiv și care reconstituie filmul de protecție al pielii. Citește continuarea pe divahair!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod