Unghiile false, o solutie de urgenta

Muncesti foarte mult, ai o lipsa mare de calciu, ai prostul obicei de a-ti roade unghiile... Toate acestea sunt o parte dintre cauzele care te impiedica
Muncesti foarte mult, ai o lipsa mare de calciu, ai prostul obicei de a-ti roade unghiile... Toate acestea sunt o parte dintre cauzele care te impiedica sa ai o manichiura frumoasa. Asa cum se stie, cartea de vizita a unei persoane o reprezinta unghiile. Daca acestea sunt ingrijite, stii, cu certitudine, ca stai de vorba cu un om care se preocupa de aspectul sau. Din contra insa, daca intalnesti o persoana care are mainile neingrijite, te gandesti ca aceasta nu acorda o mare importanta felului in care arata.

Daca din varii motive nu poti avea o manichiura de invidiat, cu unghii lungi si sanatoase, poti apela oricand la unghiile false. Atunci cand au aparut pe piata, aceste materiale au dat nastere multor critici, printre care si faptul ca aplicarea lor poate dauna unghiei naturale.

Adevarul este ca nu protejeaza unghia facand-o mai puternica, insa, daca sunt aplicate si ingrijite corect, se pot diminua riscurile.
Specialistii afirma ca folosirea unghiilor false este un proces asemanator cu cel al vopsirii parului. Din moment ce ai apelat la ele o data, trebuie sa continui.

Acest gen de manichiura poate fi pictata in orice fel, pe ea pot fi aplicate inele sau pearcing-uri, avand o rezistenta foarte buna. Fie ca te hotarasti sa le folosesti ocazional, fie ca o faci pentru o perioada mai lunga de timp, acest gen de manichiura cu siguranta nu-ti va face surprize neplacute. Bineinteles, daca o aplici corespunzator.

Este indicat ca atunci cand vrei sa faci o alegere de acest gen, sa apelezi la ajutorul unui profesionist. In saloanele de cosmetica exista cele mai bune materiale adezive, potrivite pentru fiecare tip de unghie si pentru fiecare tip de manichiura. Pentru a mentine o astfel de manichiura, trebuie sa mergi la salon o data la doua-trei saptamani, pentru a le rearanja. Ce este foarte bine este ca oja rezista mult mai mult pe o astfel de suprafata, spre deosebire de unghiile naturale.

Tipuri de unghii false

Pentru a face o alegere inteleapta, este bine sa stii care sunt tipurile de unghii false disponibile in acest moment.

Unghii din acril

Acestea sunt cele mai rezistente tipuri de unghii false.
Asa cum aminteam si mai sus, daca nu sunt aplicate corespunzator, pot avea un aspect ieftin si nenatural. De aceea, este indicat sa apelezi la ajutorul unui profesionist. Trebuie refacute la fiecare doua-trei saptamani, iar daca, din intamplare, s-au dezlipit si a patruns apa intre unghia naturala si cea aplicata, este obligatoriu sa fie inlaturate.

Unghii din matase, panza de in sau fibre

Bucati de matase, lana sau fibre sunt supuse unui proces de tehnologizare si tratate cu un anumit adeziv, pana sa se ajunga la unghia falsa. Sunt mult mai flexibile decat alte produse de acelasi gen, dar nu sunt potrivite pentru cele care au o viata agitata, deoarece se pot rupe foarte usor. De asemenea, nu au un aspect transparent, si, de aceea, se observa foarte usor ca sunt artificiale.

Unghii din gel

Candva, unghiile false se faceau dintr-o pudra de portelan folosit in stomatologie. Dupa ce erau aplicate, erau supuse unui tratament cu ultraviolete.
Acestea sunt mai putin rezistente, deci nu sunt recomandate celor care folosesc foarte mult tastatura calculatorului.

Daca alegi sa-ti faci o astfel de manichiura acasa, iata care sunt pasii de urmat:

Ai grija ca unghiile tale sa fie perfect curate. Indeparteaza cuticulele si urmele de oja. Scurteaza-ti cat mai mult unghiile naturale, pentru a evita ruperea lor de catre cele pe care vrei sa ti le "montezi";
In continuare, aplica o pelicula subtire de adeziv si fixeaza noua unghie. Aici ai mare grija: tine cont de marimea unghiei naturale, astfel ca cea artificiala sa se plieze perfect pe ea. Daca acest lucru nu este posibil, ajusteaz-o pe cea din urma;
Dupa ce au fost aplicate, alege o forma si o marime pentru noile unghii. Daca le folosesti pentru prima data, este indicat sa fie mai scurte, astfel iti va fi mai usor sa te obisnuiesti si nu te vei rani;
Ultima etapa este aceea de a aplica pe suprafata unghiilor false, combinatie de acril si pudra acrilica care se gaseste in set;
In final, vopsestele sau picteaza-le, in functie de ce anume iti doresti.

Atata vreme cat ai o astfel de manichiura, trebuie sa tii seama de niste norme de ingrijire.
Foloseste in fiecare zi uleiul special pe care il gasesti in set, de asemenea, incearca sa iti feresti unghiile cat mai mult de accidente, poarta manusi in timpul treburilor din gospodarie, incearca sa faci in asa fel incat unghiile sa nu intre in contact cu substante chimice. Foarte important: daca esti fumatoare, ai grija sa nu le arzi.
 

Comentariile 251-252 din 252

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bianca pe 6 Mar 2008, 10:32
    un NU hotarat

    mi am distrus unghiile punandu mi gel pe ele.asa ca ginditi va bine inainte s o faceti.

    0
    0

  • crisu pe 5 Mar 2008, 19:54
    imagini

    la fel si aici ca si la restu` articolelor..imaginile lipsesc si sunt convinsa k nu toate stim cum sunt unghiile cu acril , sau cel putin cum arata la final...uateva

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod