Unghii naturale lungi. De azi e posibil!

În acest articol veţi afla cum puteţi trece de la unghii ca nişte cioturi la unghii lungi de toata lumea o sa vă întrebe dacă sunt false. În primul rând aş vrea sa întelegeţi

În acest articol veţi afla cum puteţi trece de la unghii ca nişte cioturi la unghii lungi de toata lumea o sa vă întrebe dacă sunt false.



În primul rând aş vrea sa întelegeţi că unghiile naturale nu sunt perfecte. Dacă nu aţi văzut niciodata unghii naturale lungi trebuie sa ştiţi că pot creşte încovoiat, strâmb şi au o culoare bej-gălbui. Unele unghii cresc drept dar sunt rare. Bineînţeles, aceste particularităţi constituie unicitatea şi frumuseţea lor.  Pentru mine numai unghiile neîngrijite sunt urâte. Forma, lungimea, culoarea ojei, design-ul modelului sunt aspecte care ţin de gustul fiecărei persoane. Asa că înainte să vă grăbiţi să lăsaţi comentarii de genul "Sunt urâte, nu-mi plac" v-aş ruga să vă gândiţi dacă nu vreţi de fapt să spuneţi "Nu mi se potrivesc". Trebuie să învăţăm să respectăm şi alegerile celorlalţi :)

În al doilea rând, nu luaţi de bun tot ce se scrie pe internet. Am citit nişte abominaţii în legătură cu acest subiect încât m-am îngrozit la gândul că acele chestii sunt citite de atâta lume şi unii le şi cred. Verificaţi informaţia de pe internet, verificaţi şi acest articol, nu mă credeţi pe cuvânt. Oricine poate scrie orice pe internet, nu uitaţi acest lucru.

Acestea fiind lămurite, o să revin la subiectul abordat astăzi.

Pana acum un an şi jumătate nu aveam deloc grijă de unghiile mele şi n-aş fi crezut că e posibil să schimb ceva la ele. Aşa arătau în iunie 2010:

În vara lui 2011 sora mea si-a crescut unghiile extrem de lungi si m-a facut si pe mine sa le vreau asa. Le-am crescut, mi s-au rupt, le-am crescut si acum va arat aceasta fotografie din toamna 2012.

Iar acum, cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ştiţi daca vreţi unghii naturale lungi si sănătoase sunt:

1. Baza înainte de ojă - alegeţi o bază fără formaldehidă şi aplicaţi-o înaintea ojei de fiecare dată când vă faceţi unghiile. Aveţi grijă să scrie bază pe ea şi nu o înlocuiţi cu un lac transparent. Rolul ei este să protejeze unghiile de diverse daune produse de ingredienţii din oje (inclusiv de pătarea cauzată de pigmenţi).

2. HIDRATAREA - cel mai important lucru, cheia unghiilor sănătoase! Hidrataţi-vă mâinile şi unghiile zilnic, preferabil seara, înainte de culcare. Puteţi folosi orice în acest scop -creme de mîini, loţiuni, uleiuri, unguente.  Eu în general prefer produsele mai naturale şi folosesc unt de shea fără alţi ingredienţi adăugaţi. Aplicaţi produsul preferat şi faceţi-vă un mic masaj în zona cuticulei pentru activarea circulaţiei sângelui.

Hidratarea va face unghiile să crească mai repede şi mai sănătoase, să nu se exfolieze, să fie flexibile. Nu în ultimul rând, cuticulele vor arăta bine mereu. Protejaţi-vă unghiile împotriva deshidratării folosind dizolvant cu acetonă numai atunci când aveţi o oja greu de îndepărtat (cu glitter) sau diverse decoraţiuni aplicate (pietricele, perluţe) şi purtând mănuşi când faceţi diverse treburi casnice care implică folosirea substanţelor chimice.

3. Acoperirea marginii unghiilor cu ojă - când aplicaţi oja treceţi pensula si peste marginea unghiilor. Acest lucru le va proteja de exfoliere sau ciobire şi va prelungi ţinuta ojei.

3. Grija - un cuvânt esenţial când vorbim de unghii naturale lungi. Aveţi grijă cum umblaţi, nu fiţi repezite (valabil nu doar pentru unghii), fiţi delicate. În niciun caz nu vă folosiţi unghiile ca să scoateţi etichete, capace sau mai ştiu eu ce alte chestii de genul acesta.

Despre întăritoare: acelaşi efect se obţine şi cu băi de ulei de măsline extra virgin (o dată pe săptămână, 10 minute) fără ingredienţii chimici din întăritoare de care unghiile nu au nevoie. Dacă Lee Redmond, fosta deţinătoare a recordului celor mai lungi unghii şi le menţinea suple cu ulei de măsline înseamnă că este absolut la fel de bun pentru oricine.

Despre albirea unghiilor: mai bine evitaţi-o aplicând tot timpul bază.

Dacă vreţi neapărat puteţi ţine unghiile în suc de lămâie câteva minute dar nu prea des, în nici un caz săptămânal (motivul mai jos).

3 dintre prostiile pe care le crede (aproape) toată lumea despre unghii:

Unghiile tari sunt rezistente. - Unghiile lungi şi chiar şi cele medii se vor îndoi inevitabil. Flexibilitatea este factorul care le ajută să reziste la rupere, o unghie tare daca se îndoaie se va rupe.

Sucul de lămâie este bun pentru ingrijirea unghiilor, previne exfolierea lor etc. - Sucul de lămâie are un PH sub 3, ceea ce înseamnă că este foarte acid. Toată lumea ştie că acizii corodează suprafeţele pe care ajung. Exact aceasta face şi sucul de lămâie cu unghiile voastre. Singurul efect pozitiv pe care îl are este că albeşte dar chiar avem nevoie de acesta când ne ţinem unghiile colorate tot timpul?!

Unghiile trebuie lăsate câteva zile pe săptămână fără ojă ca să respire. - Unghiile respiră la fel de mult ca un cauciuc de maşină. Ele sunt moarte. Patul unghiei, matricea şi cuticula (eponychium) sunt ţesuturi vii şi nu trebuie lezate în niciun fel. Unghiile trebuie ţinute lăcuite (dar trebuie aplicată bază întotdeauna) iar cuticula hidratată şi masată.

Oja menţine unghiile hidratate pe dedesubt şi le protejează de exfoliere.

Aceste sfaturi nu sunt potrivite doar pentru obsedatele de unghii naturale foarte lungi (ca mine) ci pentru orice femeie care vrea unghii sănătoase şi frumoase de o lungime mică sau medie. Inclusiv cele care preferă să poarte unghii false trebuie să-şi hidrateze mâinile şi cuticulele pentru a-şi păstra unghiile naturale sănătoase.

Puteţi intra pe blogul meu pentru mai multe despre unghii în general (inclusiv manichiura pe care mi-am făcut-o pentru ziua Sfântului Valentin) - Mypsychonails şi despre creşterea lor în special aici - Wow cum iti cresti/mentii unghiile asa lungi?

În speranţa că aceste informaţii vă vor ajuta să aveţi unghiile mai frumoase vă urez un sfârşit de săptămână superb!

Fotografie realizată de LSD-Photography

sascha-mein
sascha-mein
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod