Femeie cu păr ondulat

Uleiul de argan. Cum îl foloseşti pentru păr

Ulei de argan ?i nuci de argan


Tratamente cu ulei de argan pentru păr


Spre deosebire de produsele cosmetice, care au un efect imediat, dar de scurtă durată pentru părul tău, produsele naturale, aşa cum este şi uleiul de argan, au nevoie e mai mult timp pentru a acţiona. Din acest motiv trebuie să ştii că măştile, tratamentele şi remediile pe bază de uleiuri dau rezultate mai bune dacă sunt folosite peste noapte. Iată cum să foloseşti uleiul de argan pentru părul tău:

Tratament cu ulei de argan cald
Uleiul încălzit pătrunde mult mai bine în interiorul firelor de păr, de aceea este de preferat să asociezi tratamentele cu ulei de argan cu căldura.
Încălzeşte câteva linguri cu ulei de argan într-un vas curat, pe aragaz sau la cuptorul cu microunde. Scoate apoi uleiul şi testează-i cu grijă temperatura, astfel încât să nu fie prea fierbinte. Aplică uleiul cald pe păr, de la rădăcini către vârfuri, masează până ce tot părul este acoperit cu ulei, apoi strânge părul într-un coc şi acoperă-ţi capul cu o cască pentru duş sau un prosop. Lasă uleiul să acţioneze timp de cel puţin jumătate de oră sau peste noapte. Spală-te apoi cu un şampon delicat şi aplică un balsam hidratant.

Ulei de argan pentru părul ud
După ce te-ai spălat pe cap şi părul tău este încă umed, pune câteva picături de ulei de argan în palme şi distribuie apoi pe toată lungime părului, insistând asupra vârfurilor.
Usucă-ţi apoi părul aşa cum o faci de obicei. Uleiul va bloca apa în interiorul firelor de păr, ceea ce îi va oferi hidratare, strălucire şi mai multă elasticitate. De asemenea, te va ajuta să-ţi descurci părul mult mai uşor, mai ales dacă este creţ.

Ulei de argan pentru vârfuri
Pe părul uscat, aplică o dată la două zile una sau două picături de ulei de argan în palme şi masează foarte bine vârfurile. În acest fel vei proteja vârfurile de efectul de degradare provocat de frecarea de haine, dar vei reuşi să camuflezi vârfurile uscate şi despicate.

Ulei de argan pentru protecţie termică
Înainte de a-ţi întinde părul cu placa sau de a folosi ondulatorul, pune în palme câteva picături cu ulei de argan şi aplică pe toată lungime părului.
Vei reuşi astfel să-ţi protejezi mult mai bine părul de efectele nocive ale temeperaturilor ridicate de care ai nevoie pentru a te coafa. Un alt beneficiu al acestui truc este strălucirea pe care o vei obţine la final.
 
Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!     
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • arrwen pe 17 Mai 2016, 12:45
    pagina 2

    Bună! Dă click pe pagina 2. Acolo găseşti detalii despre cum poate fi folosit.

    0
    0

  • Gheorghea pe 17 Mai 2016, 10:34
    intrebarea din titlu ramane:

    deci cum il folosim ???? articolul descrie ceea ce este uleiul de argan si de unde provine, lucruri universal stiute. DAR CUM IL FOLOSIM ? articol de doi lei...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod