Uleiul cu mentă și rozmarin stimulează creșterea părului. Cum să-l prepari

Uleiul cu mentă și rozmarin stimulează creșterea părului. Cum să-l prepari

Menta și rozmarinul sunt două ingrediente folosite des în bucătărie, dar și ca plante medicinale. Iar unul dintre efectelor lor este acela de a stimula creșterea părului prin revitalizarea rădăcinilor.
O variantă în care să folosești rozmarinul și menta pentru a stimula creșterea părului este sub forma uleiului infuzat. De obicei, uleiul infuzat este utilizat în gastronomie. Infuzarea este cea mai simplă metodă de a extrage aromele și substanțele active din plante. 

Cum stimulează rozmarinul creșterea părului?


Rozmarinul este una dintre plantele aromate folosite încă din antichitate, fiind descoperit chiar și în mormintele engiptene antice. În prezent este folosit în industria cosmetică datorită nivelului său ridicat de antioxidanți care combat radicalii liberi cu efect nociv pentru piele. Același efect protector îl are și asupra părului, protejându-l de efectele negative ale razelor solare. 

De asemenea, rozmarinul are proprietăți antibacteriene, eliminând bacteriile care se pot acumula la nivelul foliculilor de păr și care pot duce la apariția mătreții sau chiar la căderea părului. 

De ce este benefică menta pentru păr?


O plantă iubită pentru aroma sa răcoritoare, menta stimulează circulația și ajută astfel foliculii de păr. Oferă un boost de energie părului lipsit de vitalitate și ajută la revitalizarea foliculilor de păr inactivi.
Pe de altă parte, echilibrează nivelul pH-ului scalpului și controlează astfel producția de sebum.

Pentru această rețetă de ulei cu efect de stimulare a părului poți folosi ierburi proaspete, cumpărate din magazin sau chiar uscate.

Care sunt beneficiile uleiului de cocos pentru păr?


Spre deosebire de alte uleiuri, uleiul de cocos poate penetra stratul superior al firelor de păr. Nu doar acoperă părul, ci pătrunde în interiorul lui, îl hidratează și îi oferă strălucire. Cu un conținut bogat de acid lauric, uleiul de cocos are și efect antibaterian, ceea ce menține scalpul sănătos și previne mătreața. Uleiul de cocos este benefic în special pentru părul fin, cu tendințe de rupere.
Protejează părul de pierderea proteinelor, prevenind ruperea și apariția vârfurilor despicate. Ai grijă să folosești întotdeauna ulei de cocos presat la rece.

Cum să faci ulei infuzat cu rozmarin și mentă pentru a stimula creșterea părului


Vei avea nevoie de:

un borcan sterilizat
ulei de cocos nerafinat, presat la rece
rozmarin proaspăt sau uscat
mentă proaspăta sau uscată

Instrucțiuni

Sterilizează borcanul turnând cu grijă în el apă fierbinte (pune un cuțit din metal sub borcan ca să nu se spargă). Scurge apa și lasă borcanul să se usuce complet la aer.
Spală ierburile dacă sunt proaspete, șterge-le cu prosoape de hârtie și lasă-le la uscat.
Umple borcanul cu ierburile aromate și toarnă apoi uleiul de cocos, având grijă ca plantele să fie complet acoperite cu ulei.
Pune capacul borcanului, strânge bine și așază borcanul cu ulei într-un loc călduros și lasă-l timp de două săptămâni, agitându-l cu regularitate pentru ca uleiurile esențiale din plante să de elibereze în uleiul de cocos.
După aceea, strecoară uleiul și păstrează-l pentru tratamente de păr.
Poate rezista până la șase luni.

Cum să folosești tratamentul pentru păr cu mentă și rozmarin


Masează o linguriță cu ulei infuzat pe scalp și pe vârfuri. Lasă să acționeze timp de 20 de minute sau peste noapte, apoi spală-te pe cap.
Repetă tratamentul o dată pe săptămână. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • paveldi pe 20 Feb 2019, 13:09
    Caderea parului

    Caderea parului apare de obicei din cauza unor factori externi precum: stilul de viata sau alimentatia ori lipsa exercitiilor.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod