Ulei de morcov pentru păr - 5 beneficii

Uleiul de morcov este un remediu natural folosit de tot mai multe persoane pentru îngrijirea părului.
Beneficiile sale sunt cele care au contribuit la creșterea sa în popularitate - hidratează părul, îi accelerează creșterea și îl protejează de rupere.
    
Uleiul de morcovi poate fi de două tipuri: ulei esențial din semințe de morcovi sau ulei derivat din rădăcina de morcov. Conține un nivel ridicat de vitamina A, vitamina E și beta caroten, nutrienți esențiali pentru un păr sănătos și strălucitor.

Beneficiile uleiului de morcov pentru păr


Stimulează creșterea părului
Uleiul de morcov poate stimula creșterea părului și contribuie la fortifierea firelor, care devin mai groase și mai rezistente. Dacă vrei să ai părul lung și îți dorești să crească mai repede, atunci poți apela la acest tratament natural simplu de folosit.

Ulei de morcov pentru păr: Îmbunătățește textura părului
De asemenea, uleiul de morcovi poate îmbunătăți textura părului, netezind stratul de cuticule care îl acoperă.
Firele devin astfel mai strălucitoare și mai mătăsoase. Cuticula este cea care îmbracă fiecare fir de păr precum o armură sub forma unor solzi microscopici. Atunci când acești solzi se rup sau nu sunt așezați perfect unul peste celălalt, părul devine lipsit de strălucire și este mai predispus la degradare.

Hidratează părul uscat
Părul degradat este mai puțin elastic decât părul sănătos, iar din această cauză nu este suficient de rezistent și se rupe mult mai ușor. Uleiurile naturale, inclusiv cel de morcov, hidratează intens părul și îi redă elasticitatea, dar în același timp previne degradarea. Pentru că acoperă firele cu o peliculă fină, uleiul protejează părul de frecare, unul dintre motivele pentru care se degradează zi de zi.

Ulei de morcov pentru păr: Previne căderea părului
Vitaminele și mineralele conținute de uleiul de morcov au un efect protector asupra rădăcinilor, prevenind în acest fel căderea părului.
Vitamina A și E protejează foliculii de păr de factorii de mediu, așa cum sunt razele UV și poluarea. Un alt efect este stimularea circulației sanguine la nivelul scalpului, proces prin care foliculii de păr primesc suficient oxigen și substanțe nutritive pentru o creștere viguroasă a părului.

Are efect antibacterian
Un studiu recent a arătat că uleiul de morcov are proprietăți antibacteriene și împiedică dezvoltarea anumitor tipuri de bacterii și ciuperci. Persoanele care se confruntă cu mătreață și scalp uscat pot beneficia de aceste proprietăți ale uleiului de morcov, dacă îl folosesc cu regularitate. Scalpul va fi mai hidratat, ceea ce înseamnă că nu se va descuama la fel de rapid, producând acei fulgi inestetici de piele moartă.

Riscurile folosirii uleiului de morcov pentru păr


La fel ca oricare alt produs aplicat pe piele, există riscul ca uleiul de morcov să provoace alergii. Înainte de a folosi acest ulei pentru îngrijirea părului, testează pe piele, pe o zonă mică, pe interiorul brațului sau pe lateralul gâtului.
Diluează întotdeauna uleiul esențial de morcov cu un alt ulei precum cel de cocos sau sâmburi de struguri înainte de a-l aplica pe piele. Lasă uleiul pe piele timp de 24 de ore pentru a observa dacă apare vreo reacție. Dacă zona respectivă nu prezintă nicio modificare, este sigur să folosești uleiul de morcov în tratamentele pentru îngrijirea părului.

Folosit des, pe termen lung, uleiul de morcov poate pigmenta ușor scalpul și părul deschis la culoare în nuanță oranj. Dacă părul tău este blond deschis sau alb, nu ar trebuie să folosești prea des uleiul de morcov.

Cum să folosești uleiul de morcov pentru păr


Poți folosi uleiul de morcov pentru păr de două ori pe săptămână. Pentru o aplicare simplă, diluează 3-4 picături de ulei esențial de morcov în 2-4 linguri cu ulei de cocos sau alt ulei folosit pe post de bază, precum uleiul de măsline sau de sâmburi de struguri.
Aplică amestecul pe scalp, masând delicat, dar și pe lungimea părului, până la vârfuri. Acoperă-ți părul cu o cască pentru duș și lasă tratamentul să acționeze timp de o oră, apoi spală-te pe cap.

O altă modalitate de a folosi uleiul de morcov este prin aplicarea sub formă de clătire. Pune 3-4 picături de ulei de morcovi și 1 lingură cu oțet de mere în două căni cu apă. După ce te-ai spălat pe cap, agită amestecul și clătește-ți părul cu el. Lasă să acționeze timp de cinci minute, apoi clătește iar.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod