masti de fata cu dovleac

Trucuri de înfrumusețare de sezon: 3 măști de față cu dovleac

Dacă vrei o piele strălucitoare, elastică și hidratată în mod natural, trebuie să ai grijă de ea. Aici, dovleacul îți poate sări în ajutor!
Dovleacul aduce numeroase beneficii surprinzătoare pentru frumusețe și poate fi secretul tinereții tenului tău!

Data viitoare când cumperi un dovleac, sau poate ai deja unul, nu îl mânca doar, folosește o parte din el și pentru a crea o mască facială incredibilă. Dovleacul conține acid retinoic, antioxidanți, beta-caroten și vitaminetele A,C și E pe care le găsești în cele mai scumpe produse de îngrijire a pielii.

3 măști de față cu dovleac


Mască cu dovleac pentru refacerea tenului


Ai nevoie de:

- 2 linguri de piure proaspăt de dovleac
- 2 lingurițe de miere
- 1 ou
- 3 picături ulei esențial de tămâie

Bate oul bine și amestecă-l cu piurel de dovleac.

Adaugă mierea și amestecă ingredientele din nou. La final, pune 3 picături de ulei esențial de tămâie în amestecul obținut. Aplică masca pe pielea curată și las-o să acționeze între 15 și 20 de minute. Mierea hidratează pielea și te scapă de punctele negre. Uleiul esențial de tămâie acționează ca un astringent care reduce aspectul porilor dilatați și, de asemenea, reduce acneea. Ouăle hrănesc și hidratează pielea. Așadar, dacă ai un ten uscat și cu probleme, gălbenușul de ou este un ingredient minunat pentru masca facială. Dacă ai pielea grasă, adaugă doar albușul la această mască.

Mască cu dovleac și nucșoară pentru luminozitate


Ai nevoie de:

- 2 linguri de piure proaspăt de dovleac
- 1/4 linguriță de nucșoară
- 1 linguriță miere
- 1 linguriță oțet de mere

Amestecă piureul de dovleac cu mierea, adaugă puțină nucșoară pudră și amestecă bine. Adaugă o linguriță de oțet de mere și amestecă toate ingredientele până obții o consistență semi-groasă. Aplică această mască pe tenul proaspăt curățat și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Combinația de enzime naturale și alfa hidroxi acizi (AHA) din dovleac cu nucșoara, oțet și miere duce la rezultate strălucitoare.
Această mască îți va ajuta pielea să devină mai catifelată și va stimula producția de colagen pentru a preveni semnele îmbătrânirii.

Mască facială cu dovleac și acid glicolic pentru exfoliere


Ai nevoie de:

- 2 linguri de piure proaspăt de dovleac
- 1,5 linguriță acid glicoloc
- 1/4 linguriță de nucșoară

Pune piureul proaspăt de dovleac într-un bol și adaugă un pic de acid glicolic în el, urmând să amesteci bine. Adaugă nușcoara pudră și amestecă în continuare. Aplică masca pe pielea curată și las-o să acționeze timp de 15 minute. Dacă pielea ta are nevoie de o exfoliere blândă, dar eficientă, acidul glicolic este ingredientul minune.
Tratează pielea depigmentată, petele și semnele îmbătrânirii premature. Când este combinat cu piureul de dovleac, această mască va avea ca rezultat o piele strălucitoare și reîmprospătată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod