Trei sfaturi pentru o vara racoroasa

La prima vedere, ti se poate parea cel putin paradoxal. Doar ne aflam in anotimpul cel mai calduros al anului. Tocmai din aceasta cauza, sunt zile in care simti ca te topesti, ca ti-e dor chiar de frigul iernii... Aceasta, in ciuda faptului ca te hidratezi suficient si mananci fructe si legume proaspete. Vestea buna este ca exista cateva remedii cu ajutorul carora vei suporta mai usor canicula din aceasta perioada.

Tenul este destul de afectat de caldura si poate sa transpire din abundenta, chiar daca folosesti produse de ingrijire adecvate si nu uiti de "un praf" de pudra, care actioneaza ca o bariera impotriva transpiratiei. In aceste conditii, machiajul poate fi compromis, te ustura ochii si... ce sa mai discutam, ziua nu mai este atat de placuta - cel putin, pana iti refaci machiajul.

Pentru a obtine, insa, o adevarata senzatie de prospetime, prepara-ti singura o masca revigoranta pe baza de menta. Nu este deloc dificil. Intr-un castronel, amesteca o lingurita de frunze de menta pisate, cu o lingurita de ulei de migdale si o lingurita de miere de albine. Dupa ce obtii o pasta omogena, aplica amestecul pe fata, evitand zona ochilor. Lasa produsul sa actioneze timp de zece minute, dupa care clateste-te cu apa calduta.

In aceeasi nota, ce-ar fi sa-ti faci propriul spray racoritor, pe baza de lamaie? Iti va conferi o placuta senzatie de prospetime intreaga zi. Este adevarat ca necesita ceva mai mult efort in comparatie cu masca despre care ti-am vorbit, dar si rasplata va fi pe masura.

Amesteca o lingurita de coaja de portocala rasa cu una de lamaie si adauga trei lingurite de vodca (da, ai citit bine). Pune produsul la pastrare timp de o saptamana, intr-un loc intunecat si racoros. Dupa acest interval, strecoara-l si adauga doua cesti de apa fiarta si racita, zece lingurite de ulei de mandarine si alte zece de ulei de portocale.

Lasa-l la pastrare din nou, intr-o sticla, de data aceasta pentru doua saptamani, agitand sticla in fiecare zi. In sfarsit, dupa trei saptamani, pune amestecul intr-un tub cu pulevrizator si foloseste-l inclusiv pe fata, ori de cate ori simti ca transpiri sau ca, pur si simplu, nu mai suporti caldura.

Un ultim sfat se refera la pastrarea produselor de machiaj in frigider. Nu numai ca vei avea o senzatie unica de racorire a tenului, dar isi vor pastra proprietatile benefice mult mai bine decat daca le-ai tine pe polita din baie.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod