Tratamente naturale pentru cearcăne și cercurile negre de sub ochi

Știai că pielea din jurul ochilor este mult mai subțire în comparație cu alte zone ale corpului?
Cea mai mică schimbare care apare în straturile de piele poate fi văzută la suprafață. Cele două probleme majore cu această zonă a pielii sunt cercurile negre de sub ochi și cearcănele. Acestea pot apărea atât la femei, cât și la bărbați. Sunt de obicei des întâlnite după vârsta de 16 ani. Însă există anumite tratamente naturale care pot ameliora aceste două probleme comune. Nu conțin substanțe chimice și nu îți vor afecta pielea, așa cum se întâmplă adesea în cazul soluțiilor fără prescripție medicală și al produselor de îngrijire a pielii cumpărate din magazine.

Ce remedii naturale există pentru cearcăne și cercurile negre de sub ochi?


Castravete


Această legumă uimitoare are o capacitate puternică antiinflamatoare, iar acest lucru poate reduce în mod semnificativ probleme de piele când utilizezi castravetele topic. Ceea ce trebuie să faci este să tai mai multe felii de castravete, să le pui pe ochi și să te culci.
După ce se încălzesc, înlocuiește-le cu altele. Repetă această metodă timp de 20 de minute și în mod regulat pentru rezultate optime.

Mere


Amestecă mere date pe răzătoare cu ovăz pentru a obține o compoziție cu o textură de pastă. Aplică o parte pe zonele afectate și las-o să acționeze timp de 15 minute. Această combinație va relaxa mușchii și va hrăni pielea. Pentru a obține cele mai bune rezultate, repetă tratamentul acesta în mod regulat.

Lapte de capră sau de vacă


Înmoaie două tampoane de bumbac în lapte rece de vacă sau de capră și stoarce surplusul. Apoi aplică-le pe zona de sub ochi.
Îndepărtează-le după 15 minute și clătește ușor zona cu apă caldă.

Cartofi dulci


Abundența amidonului din cartofii dulci este cunoscută pentru potențialul de albire. Această legumă este, de asemenea, bogată în apă, așa că va fi un hidratant excelent al pielii, care poate reduce și inflamația. Ia un cartof dulce și taie mai multe felii subțiri. Lasă-le la frigider timp de 10 minute și apoi aplică-le pe ochii închiși. Stai întinsă timp de 15 minute și apoi îndepărtează-le.

Ceai verde


Ceaiul verde are numeroase proprietăți de vindecare, de la pierderea în greutate la prevenirea cancerului. De asemenea, este cunoscut pentru abilitățile sale antiinflamatoare și de curățare puternice.
Prin urmare, poate fi foarte util când vine vorba de ameliorarea acestei probleme a pielii. Pune două pliculețe de ceai verde în apă clocotită și stoarce excesul. Aplică pungile pe ochi. Îndepărtează-le după 15 minute. O altă metodă foarte utilă este de a bea două căni de ceai verde pe zi, una dimineața și una seara.

Sfaturi suplimentare pentru o piele sănătoasă


Evită consumul excesiv de sare.
Fii activă fizic în fiecare zi.
Asigură-te că bei cantitatea recomandată de apă pe parcursul zilei. 
Cumpără produse cosmetice și produse de îngrijire a pielii fără substanțe chimice.
Nu te freca la ochi tot timpul.
Dormi cât trebuie, deoarece oboseala și stresul sunt cauzele majore ale cearcănelor și cercurilor negre de sub ochi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod