Tot ce trebuie să ştii despre micropigmentarea sprâncenelor

Tot ce trebuie să ştii despre micropigmentarea sprâncenelor

Dacă ţi-ai pensat prea mult sprâncenele în trecut și au devenit prea subțiri sau dacă te confrunți cu o altă problemă care ți-a afectat frumusețea sprâncenelor, există o soluție. Este vorba despre micropigmentare, o tehnică care te ajută să ai iar sprâncene perfecte, cu aspect natural.

Ce este micropigmentarea sprâncenelor?


Spre deosebire de creionul pe care îl aplici în fiecare zi pentru definirea sprâncenelor, micropigmentarea este un tatuaj semipermanent. Un ac special este folosit pentru a desena pe piele linii subțiri care imită aspectul firelor reale de păr. Deși este un proces similar tatuajului, cerneala folosită este mai puțin concentrată decât în cazul unul tatuaj obișnuit, fiind special concepută pentru procesul de micropigmentare.

Cine ar trebui să ia în considerare micropigmentarea sprâncenelor?


Există numeroase produse pe piață care te pot ajuta să-ți definești sprâncenele. Dar dacă ești nevoită să le definești în fiecare dimineață folosind un creion sau un fard special, care nu rezistă întreaga zi, atunci este recomandat să apelezi la micropigmentare. Această procedură se adresează femeilor care au sprâncene foarte subțiri din cauza pensării excesive, celor care au sprâncenele rare sau celor care nu mai au sprâncene din cauza unor tratamente precum chimioterapia.
De asemenea, cicatricile la nivelul sprâncenelor sau formele nedefinite pot fi corectate cu ajutorul micropigmentării.

Această procedură nu este recomandată dacă ești însărcinată, spune specialistul Piret Aava, citat de instyle.com.

Cât rezistă în timp sprâncenele micropigmentate?


Nu este o procedură permanentă. Specialistul spune că micropigmentarea poate dura între unu și trei ani, în funcție de tipul de piele, stilul de viață, expunerea la soare sau produsele pe care le folosești. Cu toate acestea, retușurile sunt necesare o dată la un an, în special în cazul celor care au tenul gras, pentru că pigmentul are tendința de a se estompa mai ușor din cauza sebumului.

Ce se întâmplă în timpul unei ședințe de micropigmentare?


După ce zona sprâncenelor este dezinfectată și amorțită cu un anestezic local, este trasată pe piele cu un creion forma pe care o vor avea sprâncenele. Deși poți aduce fotografii cu sprâncenele la care visezi, specialiștii se ghidează de obicei după forma naturală a sprâncenelor și trăsăturile chipului pentru a obține un rezultat cât mai natural.
De asemenea, este aleasă nuanța potrivită pe baza culorii naturale a firelor de păr din sprâncene și a subtonului pielii.

Folosind apoi o ustensilă de tip pen, cu vârf foarte ascuțit, sunt trasate linii scurte, subțiri, care imită perfect firele de păr naturale. Poate dura între 30 și 40 de minute, în funcție de aria sprâncenelor, spune Piret Aava. După finalizarea micropigmentării se aplică o cremă specială dezinfectantă care grăbește vindecarea. Se face apoi o programare peste șase săptămâni pentru mici retușuri, dacă sunt necesare.

Pentru a preveni estomparea sau degradarea liniilor, Aava recomandă evitarea contactului cu apa sau transpirația timp de o săptămână sau mai mult. În tot acest timp se aplică o cremă specială care grăbește vindecarea.

Imediat după micropigmentare, sprâncenele vor fi mai închise la culoare și ușor roșii, dar acestea se vor estompa pe măsură ce zona se vindecă.
"În afara faptului că vor fi mai închise la culoare în timp ce se vindecă, nu există niciun alt efect secundar major. Infecția este posibilă dacă nu ai grijă de ele și nu umezi sfaturile de îngrijire. Toate instrumentele folosite sunt de unică folosință, astfel că riscul infecției este mic. Dar trebuie să alegi cu grijă salonul și specialistul", declară expertul în micropigmentarea sprâncenelor Piret Aava.

Va trebui să schimbi poziția în care dormi, dacă ai obiceiul de a dormi pe o parte. Pentru ca sprîncenele să se vindece cât mai repede fără efecte secundare este recomandat să dormi pe spate timp de câteva nopți.

Mai este necesar să folosești creionul după micropigmentarea sprâncenelor?


Acest lucru depinde de preferințele tale. "Dacă vrei să adaugi creion pentru un machiaj dramatic, poți face asta. Dar ar trebui să aștepți cel puțin o săptămână pentru vindecarea completă", spune specialista.

Cine poate realiza micropigmentarea sprâncenelor?


Nu există reguli stricte în ceea ce privește micropigmentarea, de aceea ar trebui să alegi cu mare atenție specialistul. Caută informații, cercetează piața, citeșete review-uri și analizează poze înainte și după ale specialistului pe care l-ai ales.
O vizită la salon înainte de a face procedura este necesară pentru a observa dacă sunt respectate regulile de igienă și siguranță.

Micropigmentarea se face de obicei în saloanele cosmetice sau în cele speciale pentru sprâncene. Specialiștii care realizează micropigmentare trebuie să urmeze unele cursuri de specializare.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod