Tot ce trebuie să știi despre exfolierea tenului

Tot ce trebuie să știi despre exfolierea tenului

În mod sigur ai auzit despre beneficiile exfolierii. Este o metodă simplă, care te ajută să ai tenul sănătos și strălucitor, eliminând stratul de impurități și celule moarte de la suprafața pielii.
Dar pe cât este de populară această metodă, pe atât este de neînțeleasă și de cele mai multe ori este folosită greșit, făcând astfel mai mult rău decât bine.

O greșeală majoră este aceea de a exfolia excesiv pielea, rezultatul fiind un ten iritat, inflamat și uscat.

"Îți poți da seama că ai exfoliat excesiv dacă pielea ta devine roșie, începe să se decojească sau să se exfolieze", declară medicul dermatolog Avnee Shah pentru stylecaster.com. Iar aceste efecte te-ar putea face să crezi că pielea ta are și mai multă nevoie de exfoliere, ceea ce creează un cerc vicios. Dar este, de fapt, un semn că trebuie să faci o pauză de exfoliere. Iată ce ar trebui să știi despre exfoliere ca să stăpânești perfect această tehnică:

Ce este exfolierea?

Exfolierea este o tehnică prin care sunt îndepărtate celulele moarte de la suprafața stratului exterior al pielii. Eliminând acest strat acumulat, exfolierea îți luminează pielea și permite pătrunderea produselor cosmetice folosite în straturile profunde ale pielii, ceea ce oferă rezultate mai bune.

Este deosebit de utilă pe măsură ce îmbătrânim și reînnoirea celulară încetinește.
Vei îndepărta celulele moarte care le acoperă pe cele noi și care pot să-i dea tenului tău un aspect încărcat, obosit și lipsit de strălucire. De asemenea, stimulează procesul de reînnoire celulară, menținând pielea mai tânără.

Există două tipuri de exfoliere: mecanică și chimică


În exfolierea mecanică este folosită o sutensilă precum perie rotativă, pentru pentru față sau un scrub care îndepărtează fizic celulele moarte.

Exfolierea chimică, pe de altă parte, folosește ingrediente precum alfa sau beta hidroxi acizi pentru a dizolva celulele moarte și a le îndepărta de la suprafața pielii.

Cea mai bună metodă de exfoliere pentru tine depinde de preferințele tale, dar și de tipul tău de piele.

O concentrație de vitamina C de 15 procente în amestec cu acid glicolic și antioxidanți penetrează perfect straturile profunde, astfel încât să obții instant o piele cu o textură uniformă, care radiază de strălcuire narurală.

Cât de des ar trebui să-ți exfoliezi tenul?

Și în acest caz mai puțin îneamnă mai mult. Scopul nu este să-ți înroșești pielea și să simți că te ustură, ci să ajuți cu blândețe procesul natural de exfoliere al corpului tău, pentru a obține un ten impecabil.

Iată cât de des ar trebui să exfoliezi, în funcție de tipul tău de ten:

Tenul sensibil: Ar trebui să exfoliezi delicat, folosind o lufa textilă, pentru față, înmuiată în apă caldă sau să aplici un exfoliant chimic cu o concentrație scăzută de ingrediente active.
Exfoliază o dată sau de două ori pe săptămână. Evită scrub-urile care conțin particule abrazive, pentru că pot irita pielea sensibilă.

Tenul gras: Tenul gras este mai rezistent la exfoliere și are o toleranță bună, astfel încât poți exfolia de până la cinci ori pe săptămână. Folosește o perie electrică pentru exfolierea tenului sau un ser de exfoliere.

Tenul normal și mixt: Poți folosi oricare dintre metodele de mai sus, de până la trei ori pe săptămână.

Când nu este recomandată exfolierea?


Nu oricine poate avea beneficii în urma exfolierii. În cazul persoanelor care se confruntă cu acnee, exfolierea face mai mult rău decât bine. Dacă ai acnee chistică sau altă formă cronică de acnee, pielea este deja inflamată. Iar iritarea în urma exfolierii poate lăsa în urmă pete cunoscute sub denumirea de hiperpigmentare post-inflamatorie. Hiperpigmentarea poate persista mai mult și apare mai des în cazul persoanelor care au pielea de culoare închisă.

De asemenea, există și alte cazuri în care exfolierea nu este recomandată.
Dacă ai orice fel de rană la nivelul feței, dacă te confrunți cu o infecție a pielii sau dacă pielea este arsă de soare nu ar trebui să exfoliezi.

Cum să procedezi corect când exfoliezi pielea


Exfolierea mecanică
Folosind o perie pentru ten și un scrub, masează delicat tenul, cu mișcări circulare.
Nu apăsa prea tare și nu freca.
Clătește cu apă rece sau călduță, în niciun caz fierbinte.
Tamponează fața cu un prosop sau șervețele de hârtie și aplică o cremă hidratantă. Nu sări niciodată peste acest pas, pentru că pielea este mai uscată după exfoliere.

Exfoliere chimică
Alege un produs pentru exfoliere chimică potrivit pielii tale și aplică-l pe tenul curat, cu mișcări circulare.
Dacă este un produs pe care trebuie să-l lași să acționeze, așa cum este un peel, citește instrucțiunile de pe ambalaj și nu depăși timpul recomandat de așteptare. Clătește cu apă călduță după expirarea timpului. 
Tamponează față cu un prosop curat și aplică o cremă hidratantă.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod