Tot ce ai nevoie pentru manichiura!

În această săptămână o să vă spun cam ce ar trebui să conţină trusa voastră de manichiură (instrumente şi produse) urmând ca într-un articol viitor să aflaţi paşii care trebuie

În această săptămână o să vă spun cam ce ar trebui să conţină trusa voastră de manichiură (instrumente şi produse) urmând ca într-un articol viitor să aflaţi paşii care trebuie urmaţi pentru nişte unghii naturale superbe făcute acasă.


Aici este lista:

1.  Dizolvant pentru ojă - util atât unul fără acetonă cât si unul cu acetonă (pentru când aveţi ojă cu glitter)

2.  Perie de unghii - pentru curăţarea resturilor de dizolvant

3.  Pilă pentru formă, granulaţie 180/240 sau 150 dacă aveţi unghiile tari şi groase

4.  Pilă pentru finisarea marginii , ideal granulaţie 400

5.  Opţional, pilă pentru netezirea şi lustruirea suprafeţei, granulaţie 600/4000

6.  Unt vegetal dens - pentru înmuierea cuticulei (eponychium) pentru uşurarea împingerii ei şi înlăturării pielii moarte, eu folosesc unt de shea.

7.  Beţişor pentru cuticule - eu am unul din oţel inoxidabil, mi se pare mai practic dar dacă aveţi cuticulele moi şi subţiri este de preferat unul din lemn (dar trebuie schimbat regulat).

8.  Forfecuţă pentru cuticule - NU pentru tăierea cuticulei ci doar a pieliţelor care apar câteodată pe lângă unghii.

9.  Unghieră sau forfecuţă pentru unghii - folosiţi-le dacă vreţi să tăiaţi mai mult din unghii, pentru scurtarea regulată folosiţi pila.

10.

Ulei pentru cuticule - folosiţi-l zilnic pentru hidratarea cuticulelor; eu mi-am pus ulei de măsline extra virgin într-o sticluţa curată de ojă şi e mai bun decât orice ulei cumpărat.

În legătură cu pilele - granulaţia indică duritatea lor, cu cât numărul este mai mic/mare cu atât sunt mai dure/fine. Bineînţeles puteţi cumpăra o pilă cu mai multe feţe de diferite durităţi; şi eu am avut dar a mea s-a stricat foarte repde şi atunci am decis să le iau separat. NU folosiţi pile de metal.

Cumpăraţi pile de calitate de preferinţă din magazine cu produse profesionale pentru unghii.

Manichiura este importantă indiferent dacă obişnuiţi să vă lăcuiţi unghiile sau nu. Mâinile spun multe despre vârsta voastră şi stilul de viaţă de aceea trebuie îngrijite.

Puteţi citi mai multe despre unghii (inclusiv despre modelele pe care le-am mai făcut) pe blogul meu - Mypsychonails şi despre acest subiect aici - Produse si instrumente pentru manichiura unghiilor naturale

O zi excelentă!

Fotografie realizată de LSD-Photography

sascha-mein
sascha-mein
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod