Tendințe în manichiură pentru 2019. De vorba cu Tatiana Litvinov, Campion Mondial în arta unghiilor

Cu o experiență de peste 13 ani în domeniu și deținătoarea unui șir de titulaturi impunătoare în industria unghiilor, Tatiana Litvinov, care a câștigat titlul de Campion Mondial în 2015, este astăzi unul dintre cei mai apreciați tehnicieni și traineri.
Aceasta susține cursuri naționale și internaționale în numeroase țări inclusiv Brazilia și Mexic și este director al celei mai mari competiții de unghii din Romania, NAILPRO COMPETITION. În 2018, a fost premiată în GALA COSMOBEAUTY AWARDS cu premiul de PERSONALITATEA ANULUI.

1. Ce surprize ne asteapta in 2019 cand vine vorba de unghii?

Fiecare an vine cu cate un trend placut sau neplacut de oameni, in acest an, dupa ce am purtat mult pe haine, a venit randul sa purtam animal print si pe unghii. De asemenea, trendul spune ca se poarta si o lungime mai mare a unghiilor. Dacă 2018 a optat pentru o lungime cât mai scurta, 2019 iubește unghiile de lungime medie, anul asta se pune in accent manichiura si mai ales forma ei. Designul este mai indraznet, se opteaza pentru mix de texturi intre mat si lucios, design plat, mixat cu cel volumetric. Deci 2019 este unul foarte creativ.  

2. Anul trecut, parca migdala a fost regina tuturor formelor, cine isi revendica acest titlu in noul an?

As spune ca tot Migdala ramane in trend, doar ca a luat mai multe forme.
In acest an vom intalni mai multe tipuri de migdale pentru orice gust sau dress code, de la clasic la avangard. Indiferent de tipul de Migdala ales, ea ramane forma cea mai feminina si eleganta. 



3. Daca ar fi sa alegem 3 culori care se vor purta in 2019 care sunt acestea? Sau nu mai exista un trend, ci trendul vine cu perioada? Adica primavara purtam pasteluri, vara unghii albe si toamna rosu si grena?

Nu exista o regula ca nuanta de pe unghii sa fie dictata de perioada anului, aici totul e lasat la dorinta clientului si ce ii place sa poarte. Eu personal cred ca in afara trendului, culoarea si forma unghiilor se aleg si in funcție de culoarea tenului (tonalitate calda sau rece). Dacă avem tonalitate calda a pielii trebuie sa optam pentru culori calde: nude, roz pudrat, negru, maro, visiniu, roșu clasic, corai etc. Daca avem tonalitate rece, atunci sunt potrivite roz, mov, nude, roșu in diferite nuanțe, bleu, turquoise. Exista persoane carora in sezonul rece, de la frig, li se invinetesc mâinile, in acest caz trebuie folosite culori neutre ca sa nu scoatem in evidenta aceasta caracteristica a pielii: toate nuanțele de nude, roz pudrat, lila, pasteluri, roșu cu nuanță calda.
In acest caz evitam cu orice preț negru, vișiniu , bordo, mov. As putea insa sa mentionez ca in fiecare an exista si trenduri in culoare ce sunt setate de institutul Pantone, anul 2019 e anul culorii corai, deci nu ezitati sa-l purtati cu placere. 

4. Se mai poarta unghiile construite sau ne bazam numai pe oja semipermanenta?

Unghiile construite se vor purta mereu caci sunt o complet alta latura a domeniului. Sunt foarte multe femei ce nu au o forma perfecta a unghiei si atunci au nevoie sa recurga la construcție. Prin constructie se pot corecta foarte multe caracteristici ale unghiei naturale, de exemplu: unghia are forma evazata si clienta o vrea ingustata – se corecteaza prin construcție; s-a rupt o unghie si nu vrei sa le scurtezi pe toate - constructie; ai unghiile foarte scurte si le vrei sau ai nevoie mai lungi- construcție; ai unghiile foarte subțiri si oja semi nu prea rezista - construcție. Si lista poate continua. Constructia e o necesitate, nu un trend. 
Oja semi este de asemenea o tehnica frumoasa de manichiura, dar care trebuie sa fie făcută la fiecare doua saptamani, altfel adera si mai mult pe unghia naturala si va fi greu de inlaturat fara a traumatiza unghia naturala. 



5.
Dintre atatea trenduri, Tatiana Litvinov, specialistul ce prefera? Merge cu trendul sau are propriul sau stil?

Ca profesionist tin cont cel mai mult de ceea ce va fi sanatos si ce este indicat pentru client. Scopul meu este sa infrumusetez mana clientei si sa ii ofer prin asta mai multă incredere in ea. Poate suna ciudat, dar manichiura perfecta chiar insufla incredere in sine caci mainile femeii sunt mereu in vizor si dupa cum se stie sunt cartea noastra de vizita. Exista trenduri pe care tind sa le imbin cu necesitatile clientelor ca sa fie atat in voga cat si sa avantajeze mana si stilul ei de viata. Asa am si creat un stil aparte, ii spun #TehnicaTatianaLitvinov. 
Astazi, clientele mele recunosc lucrarile mele fara sa citeasca cine e autorul, ceea ce ma bucura. 

6. Ce planuri si noutati pregateste Tatiana in 2019?

Pot sa spun ca planurile mele sunt mereu calitatea si perfectiunea. Plecand de la aceasta idee am pregatit cateva evenimnte importante pentru industria de unghii, unul dintre ele fiind Competitia NAILPRO care de-a lungul anilor a ridicat considerabil nivelul tehnicienilor in Romania.
Pe lista as mai adauga cursuri de instruire nationale si internaționale cu standarde foarte inalte si cu cele mai avansate tehnci, dar si produse unice in lume pentru sanatatea si estetica unghiilor. 
Sunt mereu in cautarea celor mai bune produse si cresc asteptarile incat tehnicienii din Romania sa aiba acces la cele mai exclusiviste produse si o calitate extraordinara.  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod