Te îmbătrânește aspectul gâtului? Nu-l mai ignora!

Durerile de spate, genunchii care trosnesc, problemele de vedere sau cele digestive sunt de regulă asociate cu înaintarea în vârstă, dar pielea gâtului este adesea neglijată în favoarea feței.
Cu siguranță știi multe dintre consecințele procesului de îmbătrânire și faci tot posibilul pentru a le combate, dar există o parte a corpului care nu apare în prim plan când vine vorba despre îmbătrânire: gâtul. În zona gâtului își fac apariția de obicei primele semne ale înaintării în vârstă și de multe ori pot apărea înaintea ridurilor de pe față.
Acest lucru se întâmplă pentru că pielea de pe gât este mult mai subțire și predispusă la deshidratare și la efectele negative ale gravitației. Potrivit specialiștilor, este mai greu să lupți cu semnele îmbătrânirii din această zonă față de ridurile localizate pe față. De multe ori după vârsta de 40 de ani aspectul gâtului poate fi mult mai îmbătrânit decât al feței.
De ce se întâmplă acest lucru? Problema este că majoritatea femeilor au tendința de a neglija gâtul, aplicând loțiuni și creme numai pe față, uitând că trebuie să protejeze și să hidrateze și pielea de pe gât.
Cu excepția sezonului rece, când probabil ai un guler înalt la haină sau porți o eșarfă ori un fular, gâtul este expus tot timpul acțiunii vântului sau razelor ultraviolete și are nevoie de îngrijire specială, mai ales împotriva efectelor nocive ale poluării. 

 
Numai vremea de afară poate afecta pielea de pe gât?

Nu, temperaturile de afară sau vântul nu sunt singurii factori care pot deteriora pielea din zona gâtului. Utilizarea frecventă a dispozitivelor electronice te expune și la lumina albastră emisă de acestea, care poate cauza o îmbătrânire mult mai accentuată. De asemenea, poziția în care privești în jos spre ecranul telefonului mobil pentru a trimite sau a citi mesaje poate cauza dureri și migrene. În plus, aspectul inestetic creat de presarea straturilor de piele de pe gât constituie adesea obiectul tratamentelor solicitate la consultațiile de chirurgie estetică.
Este esențial să ții telefonul la nivelul privirii pentru a preveni agravarea acestei probleme.
De fiecare dată când apleci capul în jos, exerciți o presiune dublă asura coloanei vertebrale, iar durerile și problemele pielii se vor reflecta la nivelul gâtului.

 
Îngrijrea gâtului: din perspectivă cosmetică și practică

Trebuie să acorzi atenție gâtului atât în ceea ce privește aplicarea produselor potrivite, cât și din punct de vedere al gesturilor pe care le faci tot timpul.
Data viitoare când ești în fața oglinzii și îți îngrijești fața pentru a-ți începe ziua, nu uita de gât. Începe chiar din momentul curățării. Eliminarea celulelor moarte va favoriza acțiunea benefică a ingredientelor active din produsele pe care le-ai ales. După ce folosești un gel de curățare blând întinde crema, loțiunea sau produsul pentru protecție solară și pe gât, inclusiv pe zona decolteului.
Poți, de asemenea, să cumperi un produs creat special pentru zona gâtului, care va avea o formulă mai concentrată pentru a stimula producția de colagen și elastină. Masează delicat și în niciun caz nu întinde pielea în diferite direcții pentru că vei cauza chiar tu îmbătrânirea pielii.
Sunt utile și produsele care conțin vitamina C, alfa-hidroxi acizi și peptide. Retinolul poate fi un compus benefic pentru îngrijirea gâtului, dar numai în cadrul ritualului de seară pentru că va sensibiliza pielea la lumina solară. Contează foarte mult să nu alegi decât produse care redau confortul pielii și să oprești folosirea celor care înroșesc sau inflamează pielea.
În ultimă instanță poți apela și la Botox sau liposucție ori la injecții speciale care dizolvă grăsimea acumulată sub bărbie.

 
Regăsește-ți frumusețea interioară

Ai la dispoziție foarte multe remedii, dar nu te vor ajuta deloc dacă ai o atitudine pesimistă. Zâmbește și bucură-te de tot ce înconjoară.
Nu ridurile te definesc, ci activitățile care îți plac și momentele speciale pe care le împărtășești alături de familie și prieteni. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod