Si tenul tau poate lua o vacanta

Afara este ger, in casa este cald, mancarurile de sezon sunt diversificate, insa toate destul de picante, cu multe prajeli, bucataria noastra traditionala este gustoasa si destul de obositoare pentru organism, se spune ca am fi pe primul loc in Europa la categoria combinatiilor alimentare indigeste (mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, cand combinam la o sigura masa cartofi cu paine, cu mamaliga, cu zahar si cu alcool).

Si toate acestea se "citesc" pe ten; porii sunt mai deschisi decat de obicei, diferentele de temperatura accentueaza cuperoza, apar iritatii din cauza condimentelor, toate acestea pe un fond de oboseala acumulat incet si sigur timp de un an de zile.


In perioada sarbatorilor mai mult ca sigur, fiecare femeie are cateva zile libere si aceste zile sunt rezervate indeletnicirilor domestice specifice. Incearca totusi sa oferi o mica vacanta si tenului tau. Si vei "pregati" terenul pentru o imagine luminoasa de revelion!

Iata cateva sfaturi pentru recuperarea prospetimii tenului:

consuma zilnic 2 l ceai de galbenele, albastrele, iedera sau codite de cirese;
aplica zilnic o masca;
in fiecare seara aplica pe fata-gat-bust o fiola cu vitamina A uleioasa;
se maseaza dimineata si seara zona din jurul ochilor cu o crema grasa - insista pe punctele de presopunctura de pe orbita ochiului si pe linia sprancenelor.
Muschiul sprancenei are rolul de a sustine fruntea, arcada, pleoapa si spranceana, este foarte important si are nevoie de tonifiere;
penseaza sprancenele din timp pentru a preveni neplaceri in seara de revelion;
tenul are nevoie si de un gomaj (exfoliere);
evita - pe cat posibil - alimentele foarte picante.

Masca antirid
un plic de argila pentru fata + ceai concentrat si cald de albastrele.

Masca emolienta
un plic de argila pentru fata + ceai concentrat si cald de galbenele sau codita soricelului.


Masca astringenta
un plic de argila pentru fata + suc de citrice (grapefruits).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod