Scrub cu zahăr pentru ten. 6 rețete care îți fac pielea perfectă

Scrub cu zahăr pentru ten. 6 rețete care îți fac pielea perfectă

Exfolierea cu zahăr și masajul pe care îl faci atunci când aplici un scrub stimulează circulația sanguină, rezultatul fiind o piele mai frumoasă și mai sănătoasă.
Zahărul poate fi un ingredient excelent în tratamentele de înfrumusețetare. De exemplu, epilarea cu zahăr a devenit foarte populară pentru că presupune folosirea acestui ingredient natural pe care îl ai deja în casă. Iar scrub-urile pentru piele pe bază de zahăr se numără printre cele mai eficiente și sigure metode de exfoliere.

Nu doar că te ajută să scapi de celulele moarte de piele, dar zahărul are și efect humectant, ceea ce înseamnă că menține nivelul optimim de umiditate la suprafața pielii, ajutându-te să hidratezi zonele uscate sau aspre.

Îți poți face foarte ușor un scrub la tine acasă. Secretul este să încerci rețetele care îți oferă cele mai bune rezultate. Iată șase rețete de scrub pentru corp pe care să le încerci:

Scrub cu zahăr și lămâie


Tot ce îți trebuie pentru a prepara acest scrub foarte eficient sunt două linguri cu zahăr și suficientă zeamă de lămâie pentru a obține o pastă. Amestecă cele două ingrediente și aplică imediat pe ten, masând delicat cu mișcări circulare.
Masează până când granulele de zahăr s-au dizolvat. Clătește-te și aplică o cremă hidratantă. Pentru că lămâia conține acid citric, acest scrub te va ajuta în același timp să estompezi petele pigmentare. 

Scrub cu zahăr, lapte și ulei de măsline


Amestecă două linguri cu zahăr cu două linguri cu lapte și cinci lingurițe cu ulei de măsline. Pe tenul curat, aplică scrub-ul și masează delicat, evitând zona ochilor. Este un scrub ideal pentru curățarea porilor și eliminarea celulelor moarte de piele. De asemenea, are un efect intens hidratant. Poți folosi un scub asemănător pe întreg corpul. Amestecă zahăr cu suficient ulei de măsline pentru a-l umezi, apoi masează-ți corpul cu scrub-ul obținut în timp ce îți faci duș. Clătește-te fără să mai folosești săpun și șterge-te.
Pielea ta va fi catifelată și intens hidratată.

Scrub cu miere și zahăr


Amestecă aceste două ingrediente în cantități egale și folosește pe ten, realizând un masaj delicat, cu mișcări circulare. Zahărul va îndepărta celulele moarte și impuritățile, în timp ce mierea îți va hidrata inens pielea, o va hrăni și în același timp va elimina bacteriile nocive care pot duce la apariția coșurilor. Mierea are efect antibacterian, fiind un aliat important pentru tenul cu probleme.

Scrub cu zahăr, ulei de măsline și ulei de migdale


Amestecă o lingură cu ulei de măsline cu o lingură cu ulei de migdale, apoi adaugă suficient zahăr pentru a obține o pastă groasă. Aplică scrub-ul pe față și masează cu grijă. Este o soluție excelentă pentru tenul uscat, cu aspect obosit.
Cristalele de zhăr vor elimina celulele moarte și depunerile de pe piele, iar uleiurile o vor hrăni și hidrata în profunzime. Poți folosi acest scrub și pe corp, în special pe zonele uscate precum coatele, genunchii sau călcâiele. Poți păstra acest scrub în baie, într-un borcan închis ermetic, și îl poți folosi în timp ce faci duș.

Scrub pentru buze cu zahăr și sfeclă roșie


Este o combinație excelentă pentru buze, datorită faptului că îți exfoliază și colorează delicat buzele. Ai nevoie de o lingură cu zahăr peste care să pui puțin suc de sfeclă roșie. Masează-ți buzele timp de câteva secunde cu acest scrub, iar la final vei avea buze netede, dar și colorate într-o nuanță plăcută de roșu. 

Scrub cu zahăr, ulei de cocos și mentă


Un astfel de scrub este soluția perfectă pentru pielea uscată. Amestecă 2 linguri cu zahăr cu linguri cu ulei de cocos, 2 picături de ulei esențial de mentă și o jumătate de linguriță cu vitamina E uleioasă.
Încălzește puțin uleiul de cocos dacă este solidificat. Aplică scrub-ul pe piele și masează delicat. Nu vei avea nevoie de o cremă hidratantă după folosirea acestui scrub care îți va hrăni pielea în profunzime.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod