Scapă de coşuri în mod natural. 10 soluţii pentru acasă

Acneea este o problemă neplăcută, mai ales deoarece tentativele de a o acoperi cu machiaj agravează situaţia. Dacă ai pielea sensibilă şi nu eşti interesată de produsele cosmetice speciale cu efect antiacneic, iată 10 soluţii de a scăpa de coşuri în mod natural, pe care le poţi folosi oricând acasă.
Te întrebi mereu cum poţi scăpa de coşuri? Acneea este o problemă neplăcută, mai ales deoarece tentativele de a o acoperi cu machiaj agravează situaţia. Dacă ai pielea sensibilă şi nu eşti interesată de produsele cosmetice speciale cu efect antiacneic, iată 10 soluţii de a scăpa de coşuri în mod natural, pe care le poţi folosi oricând acasă.

Cum să scapi de coşuri: Cartof crud


Felia de cartof crud are multe întrebuinţări potrivit sfaturilor bunicii, iar una dintre cele mai utile este efectul antiacneic. Taie o felie dintr-un cartof crud alb şi lipeşte-o de zonele cele mai afectate. Dacă este lăsat să acţioneze timp de 5-10 minute, cartoful reduce şi inflamaţia provocată de coşuri.

Scapă de coşuri în mod natural: Fulgi de ovăz


Masca de fulgi de ovăz este una dintre cele mai folosite tratamente naturale pentru coşuri. Măcină bine un pumn de fulgi de ovăz şi amestecă-l cu puţină apă.
Lasă mască să acţioneze 15 minute, timp în care stai întinsă pe spate.

Scapă de coşuri rapid: Gălbenuş de ou


Un gălbenuş de ou, bătut bine înainte să fie aplicat pe faţă cu o pensulă cosmetică, este un tratament eficace împotriva coşurilor. Lasă-l să se usuce şi spălă-ţi faţa după 10 minute cu apă călduţă. Repetat zilnic timp de o săptămână, acest tratament poate avea efecte excelente.

Cum să scapi de coşuri acasă: Mere cu miere


Amestecă un sfert de mâr ras cu o linguriţă cu vârf de miere pentru a obţine o mască naturală şi eficientă cu efect antiacneic. Dacă mierea este foarte groasă, poţi adăugă şi puţină apă la mască ce se ţine pe faţa timp de 20 de minute.

Bicarbonat de sodiu


Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu devine o pastă ce te poate ajuta să scapi în mod natural de coşuri. Poţi opta pentru o mască facială completă, care se spălă cu apă călduţă după ce s-a uscat, sau poţi aplica amestecul doar pe coşurile cele mai mari.

Ceai de mentă


Infuzia de mentă are un efect dovedit împotriva coşurilor şi îţi împrospătează pielea, reducând inflamaţia şi petele roşii. Dacă ai pielea foarte sensibilă, testează mai întâi reacţia la ceaiul concentrat de mentă pe o zona redusă.

Oţet cu sare


Un amestec de oţet cu sare de masă fină şi cu apă poate fi o altă soluţie naturală accesibilă acasă oricând. În funcţie de sensibilitatea pielii tale, poţi dilua oţetul mai mult.
Nu păstra amestecul pe faţă mai mult de 5 minute, după care spălă-ţi faţa cu apă rece.

Ghimbir


Dacă ai acces la ghimbir proaspăt, această plantă poate avea un efect antiacneic excelent. Sucul obţinut la tăierea unui rizom de ghimbir proaspăt are un efect puternic împotriva coşurilor şi calmează inflamaţia atunci când este aplicat local. După câteva zile de tratament, erupţia poate dispărea complet.

Ulei de arbore de ceai


Nu degeaba arborele de ceai este un ingredient folosit în multe produse cosmetice cu efect antiacneic. Uleiul extras din această plantă are efecte puternice atunci când este aplicat direct pe coşuri.

Castravete


Dacă ai porii dilataţi, acneea poate fi mai vizibilă şi mai neplăcută. Sucul obţinut dintr-un castravete proaspăt are un efect puternic pentru calmarea acneei pe un ten cu pori deschişi.
Se ţine întins pe faţă timp de 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă. (Foto: iStockphoto)
 

Comentariile 51-100 din 111

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Daniela(23 ani) pe 15 Sep 2014, 23:09
    ajutatima va rog sa scap odata de cosuri si pete multe!!!

    Am o fata foarte serios problematika si as vrea sfatul cuiva care poate sami ofere o mina de ajutor cu un sfat bun sa scap odata si pentru totdeauna de cosuri...din pricina cosurilor mi-au ramas s pete oribile cu accent apasat.....va rog frumos astept raspunsul dumneavoastra!

    7
    5

  • Diana pe 9 Sep 2014, 11:31
    A mers?

    A mers tratamentul cu otet si sare:????

    14
    4

  • MADUTZU pe 28 Aug 2014, 21:00
    Ulei de arbore de ceai

    buna, fete si baieti incercati uleiul de arbore de ceai(tea tree), se gaseste la Plafar, este recomandat pentru orice fel de ten la mine a dat roade.

    11
    2

  • ioana pe 2 Aug 2014, 14:01
    tratament cu Tetraciclina (pastile sau crema), Baneocin crema, Mibazon

    eu am incercat odata tratament cu tetraciclina pastile, a tinut 3 luni, dar a mers. bine, dupa aia au aparut iarasi la o perioada de 2 luni dupa intreruperea tratamentului, dar a functionat. de asemenea, ce mai faceam, e ca puneam praful din pastilele de tetraciclina pe o suprafata curata, apoi puneam putina saliva pe deget si 'imbibam' degetul cu saliva in praful cu tetraciclina si aplicam pe cos, pe zona cu probleme (se putea si cu apa, dar saliva e mai densa decat apa si statea mai bine pe piele). Zynerit, iarasi poate va ajuta (dar pe mine nu m-a ajutat, eu avand un ten gras). iarasi, ce mai folosesc eu : seara, dupa ce ma spal pe fata cu apa calduta si sapun, ma sterg cu un prosop curat si aplic pe fata Baneocin Crema, asta chiar ma ajuta de pe o zi pe alta, adica azi am cosul, azi aplic Baneocinul si peste noapte se retrage vizibil cosul de pe fata (dar, oricum mai ramane putin de cos, nu se duce ca si cum ai da cu magie pe el) si repetand in fiecare zi in zona afectata de acnee, se vad rezultatele. Mibazon-ul iarasi e bun, dar am incercat doar odata si am observat ca a ajutat la strangerea puroiului cosului intr-un singur punct alb si apoi l-am spart. modul corect in care sa spargi un cos, este ca sa impungi zona alba sau zona inflamata in care se vede existenta puroiului, cu un ac (dar cele de cusut nu sunt foarte ascutite, asa ca cele de seringa sunt cele mai bune) si cumva sa 'ciupesti' zona alba, adica pielita de deasupra puroiului, iar atunci puroiul poate iesi in mod natural, nu cum facem noi, ca pocnim cosul cu unghiile degetelor.. asa ar fi corect si atunci previ raspandirea puroiului in zonele din imediata apropiere a cosului respectiv. toate solutiile astea sunt bune si sunt IEFTINE, cumparate de la FARMACIE si numa' bine intrebati si farmacista sau farmacistul ei ce ar recomanda. poate produsele de la firme dinastea Avon sau Oriflame nu sunt neaparat fara efect, dar cele mai sigure produse, mai ales pentru acnee, sunt cele de la farmacie. sau puteti merge la medicul de familie si sa va dea trimitere la medicul dermatolog. recapituland, pentru mine cea mai buna crema a fost si este Baneocin crema sau Tetraciclina crema. precum si tratamentul cu Tetraciclina pastile 3 luni de zile. intrebati si medicul de familie si farmacistul. ei va pot ajuta.

    4
    20

  • Cristea Luisa pe 22 Iul 2014, 18:28
    cum scapi de cosuri

    am incercat foarte multe metode de a scapa de cosuri dar numai unul a functionat cel cu usturoi , cureti usturoiul il freci pe partile unde se afla cosurile stai zece minute si dupa aceea te spelisper ca v-am fost de ajutor unora .Incercati si voi

    7
    8

  • Diana pe 17 Iul 2014, 09:57
    coshurile

    sa va spun ca leam incercat pe toate de la ''A pina la Z'' da au ajutat miau indepartat doar cele mai mici coshuri dar cele mai mari nu au disparut pina acum imi faceam cite 7 mashti pe zi dar acum miam gasit idolul shi se numeste ''tictura de galbenela '' ajut 100000000/100 % doar ca e mai mult recomandat pentru feta ca la mine uscata

    7
    15

  • violeta pe 14 Iul 2014, 00:47
    creme anti-acnee perfecte si ff eficiente

    Eu am aflat de vreo 2 luni de produsele pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation si m-am indragostit de ele. Sunt cele mai bune si perfecte creme impotriva acnee si punctelor negre pe care le-am folosit. Pe langa creme anti-acnee folosesc tot de la firma asta pentru ca imi apar cosuri pe corp de la sala, un sapun organic cu ulei 100% pur din arbore de ceai. Le recomand..numai bine si sanatate!

    61
    1

  • Claudia Alexandra pe 8 Iul 2014, 16:38
    cosuri

    Hei fetelor am incercat remediul cu "castravetele" si chiar da roade am ramas surprinsa la cateva minute dupa spalae avream doar urmele de la cosuri!

    8
    0

  • Claudia Alexandra pe 8 Iul 2014, 16:20
    cosuri

    vreau sa scap de cosuri mai repede ma poate ajuta cineva?

    9
    1

  • Andreea pe 21 Iun 2014, 17:30
    Cosuri

    Eu fac un tratament ce contine o lingurita de musetel uscat,o lingurita de menta proaspata maruntita,un ou si o lingurita de miere si e excelent ai fata fina,fara cosuri,iti face fata sa arate mai fresh..

    4
    3

  • lorena pe 12 Iun 2014, 11:07
    ...

    metoda cu galbenusul de ou este foarte buna iti dispar cosurile imediat. am avut rezultate dupa prima incercare Te dai seara si dimineata iti dispar Are efecte excelente. Merita incercarea :*

    12
    1

  • sandu valentina pe 7 Iun 2014, 12:20
    acnee

    vreau sa scap de ele dat mai repede posibil datimi si mie un sfat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    11
    4

  • stefan pe 7 Apr 2014, 22:50
    ajutatima cum pot sa scap de cosuri

    va rog ajutatima am cosuri de la 8 ani am fost la m-ai multi doctori am gasit unul mai bun mea dat roacutane..a fost bune...dar acm incepe sa imi iasa din nou cum pot sa scap ?

    11
    10

  • Catalin pe 3 Apr 2014, 21:30
    Cosuri(acnee)

    Am un cos foarte mare pe nas si pe intreaga fata ce pot face pt a scapa de ele?Va rog frumos ajutati-ma nu le mai suport!

    8
    14

  • Oana Petre pe 31 Mar 2014, 19:27
    va recomand tratamentul natural de la Thursday Plantation

    Eu pentru fata mea i-am cumparat cremele naturale impotriva acneei(cosurile) si punctele negre de la Thursday Plantation. Efectele s-au vazut foarte repede. In scurt timp a reusit sa scape de acnee. Le recomand tuturor.

    66
    9

  • Deny Denn pe 26 Mar 2014, 15:04
    Cum scap de cosuri ??

    Buna, ma poate ajuta cineva ? cum scap de cosuri ? cand eram mica nu aveam cosuri ...si acum de la la 9-10-11-12 ani ..am numai cosuri..bine mi-au mai trecut dar deasupra nasului imi apar numai cosuri....pe frunte am ..pe partile fetei ..si pe fata....NU LE MAI SUPORT ...cum scap de ele ??? Va rog ajutati-ma... ☺☺☺ :( :( :(

    13
    6

  • Bianca pe 27 Feb 2014, 11:40
    ...

    Eu va spun sincer ca un mar ras cu miere ajuta...

    19
    5

  • stan.simona pe 11 Feb 2014, 09:29
    vreau sa scap de cosur de pe fate

    ajutatima sa scap de cosuri de pe fata

    11
    3

  • Carmen pe 3 Feb 2014, 17:53
    Cosuri.!!! Vreauu niste sfaturi cum sa scap de ele!!

    Ma dau cu sapun cu sulf. se usuca dar iesa altele. x_x Ce as putea face sa nu imi mai iasa. Dupa ce le storc imi ramane rana.

    10
    6

  • Alina Bubulina pe 3 Feb 2014, 16:09
    ce sa fac?

    daca aveti vro idee va rog ajutati-ma ...

    12
    5

  • Andreea pe 26 Ian 2014, 18:18
    Cosuri

    Le-am incercat pe toate dar nu au avut nici un rezultat ba chiar mi-au iesit mai multe :( Ce pot face?

    10
    5

  • Monica Petre pe 20 Ian 2014, 23:51
    creme de acnee de la Thursday Plantation ..recomand

    Tratamentul cel mai bun pentru tenul meu care m-a ajutat sa scap de cosuri si puncte negre a fost cu creme pe baza ulei 100 % pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation. Deci cremele astea pe baza de ulei pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation sunt extraodinare..... mi-au curat super bine tenul iar cosuri si punctele negre au disparut. Le recomand cu incredere

    72
    9

  • Ana pe 19 Ian 2014, 22:53
    Cosuri :(((

    incercati pasta de dinti ( dati pe locurile afectate ) sau galbenusul de ou cu aspirina. Sper ca v-am ajutat ! :*

    11
    9

  • Cartof pe 18 Ian 2014, 13:23
    METODA CU SPALATUL ATI AUZIT-O?

    Deci va duceti la baie si va spalati in fiecare zii!!!!

    23
    38

  • lidia pe 24 Oct 2013, 16:03
    vreau sa scap de cosuri ca mam saturat sa imi ascund tenul sub machiaj

    vreau sami dati un sfat cum sa scap de cosuri cat mai curand

    11
    9

  • Flavia pe 15 Oct 2013, 22:41
    masca cu ou si aspirina pisata

    Am incercat si eu masca aceea cu galbenus de ou si aspirina pisata.Am tinut-o 15-20 de minute,apoi m-am spalat cu apa calda.Cand m-am uitat in oglinda,intr-adevar,cosurile erau mult mai mici(eu am cosuri pe pometi,barbie si frunte)dar problema era ca portiunile cu cosuri mi se inrosisera ingrozitor,pentru ca eu inainte nu aveam cosuri rosii.Am incercat si remediul cu felii de cartof crud,dar nu a prea dat rezultate.Daca ati experimentat si ati reusit sa scapati de cosuri,va rog,dati-mi sugestii.La revedere!

    23
    5

  • Ana pe 13 Oct 2013, 15:23
    Solutia pt cosuri!!!!!!!!!

    Buna!Si au am avut cosuri dar acum credetima ca numai am nimik pe fata iar asta datorita lui"rithual derm"-este un ritual care da semne foarte bune pentru frumusetea tenului..Vil recomand cu incredere!Credetima ca nu mai am absolut nimi pe fata.Chiar dak este putin mai scump(99 lei)credetima ca merita toti banii,decat sa dati banii aiurea pe toate prostiile care nu va ajuta cu nimik mai bine dati un milion pe crema asta si scapati de cosuri pentru toata viata.Uitativa la gina pistol ce piele frumoasa are,ea mia recomandat aceasta crema care in cateva sap face minuni.Aveti incredere in mine si nu o sa va para rau de asemenea puteti cauta si pe internet sa vedeti ca nu va mint.si o sa va convinegti de rezultate dupa ce o sal folositi.Asa ca numai pierdeti timpul aceasta e solutia pt acnee.La revedere bucurativa de un ten fara probleme.Va pup si va respect!:*

    26
    23

  • Amber pe 3 Oct 2013, 14:53
    un cos insuportabil

    hey am un cos pe frunte insuportabil nu pot sa-l ating deoarece ma doare..ce sa fac???? P.S multumesc :)

    27
    16

  • Garboni Ionela pe 9 Sep 2013, 21:31
    acnee

    galbenusul de ou ? chiar nu stiam de asta , mersi ptr ideie ,pfff am incercat o gramada de posibilitati sa scap de cosuri am ajuns sa ma dau si cu drojdie si cu zatz de cafea , si am ramas foarte dezamagita ca nu mi-a iesit si am incercat din rasputeri sa ma tin de ele , dar cred ca depinde de ten , si nu trec peste noapte cosurile :( mersi

    14
    8

  • Garboni Ionela pe 9 Sep 2013, 21:28
    acnee

    o sa vad sa ma hotarasc care sa le incerc dar cred ca voi merge pe sfatul , " galbenusul de ou " mersi mult ;)

    12
    9

  • Secret pe 5 Sep 2013, 15:38
    Acnee

    Buna ! voi incerca tratamentul cu galbenus de ou. Sper din tot sufletul sa functioneze.

    7
    4

  • Feli pe 18 Iul 2013, 13:32
    Probleme...

    Buna!Eu am de obicei tenul curat, dar din cand in cand imi apar cosuri chiar si daca folosesc masti farmaceutice sau naturale.Ce sa faaaac?:(

    15
    12

  • ade pe 18 Iul 2013, 00:52
    intrebari

    fetelor, ceva mai concentrat pentru puncte negre nu stiti? nu am nicio scapare cu ele..ceva tratament de casa...ma ingrozesc cand le vad pe frunte si pe nas. astept ceva sfaturi.

    25
    12

  • Anna pe 29 Iun 2013, 23:48
    acnee!!

    si eu voi folosi masca cu galbenusul de ou. sunt plina de cosuri pe frunte si vreau sa scap cat mai repede de ele!!!

    18
    13

  • Olea pe 25 Iun 2013, 17:16
    Vreau sa intreb?

    Daca o sami fac masca in fiecare zi diferita nu voi avea probleme?

    18
    11

  • Mihaita pe 25 Iun 2013, 00:11
    Cosurile

    Va Multumesk Din Suflet O Sa Incerc Si Eu Maine Cateva Din Metodele De Mai Sus Si Sper Sa Imi Fie De Folos

    12
    10

  • ,,, pe 10 Mai 2013, 16:48
    metoda ideala

    viata zexuala regulata inlatura orice problema!!! cosurile au provenieinta interioara, nare sens sa le indepartezi o data caci dupa vor apare din nou, cosurile sint niste dereglari hormonale.

    17
    25

  • eli pe 26 Apr 2013, 09:57
    cosuri

    eu am scapat de cosuri cu mibazon se gaseste la farmaciile veterinare

    17
    19

  • Roxana pe 21 Apr 2013, 17:42
    ACNEE

    Fetelor (cele care au folosit aici galbenus de ou+aspirina sau felii de cartof ) aveti tenul gras?

    9
    13

  • alex pe 13 Apr 2013, 14:41
    ce trebuie sa fac? !!!!

    deci si eu am probleme cu cosurile si am incercat metoda cu galbenusu. Ma tratez cu el de 3 zile si nimic!!!.Spunetimi si mie cand sparg oul, trebuie sa il indepartez de albus? sau nu are nimic daca ma dau cu TOT cu albus?? (astept raspund)

    13
    16

  • Roxanna Roxanna pe 12 Apr 2013, 17:35
    am cosuri si puncte negre

    Bunna eu am folosit mult porcarii pt tratarea acestor cosuri si degeaba..!:(( o sa incerctratamente naturale ma refer la exemplele voastre ! peste o luna cam asa o sa revin cu un comm posibil negativ.posibil pozitiv(sper pozitiv) !!!

    18
    14

  • Alexandra pe 10 Apr 2013, 11:39
    acnee

    Eu am scapat de acnee cu ajutorul propolisului si a ceaiurilor de galbenele, trei frati patati si brusture.Ceaiul de brusture l-am baut 2-3 cani pe zi, iar cu ceaiurile de galbenele si trei frati patati ma spalam pe fata (dimineata si seara) dupa ce ma demacheam si lasam sa se usuce. Propolisul il puneam pe zonele afectate seara si il lasam pana dimineata pe fata.Am vazut rezultate dupa aproximativ o luna.Acuma am aproape doua luni si este tot mai bine, incep sa dispara si petele.Stiu ca zeama de lamaie pusa pe petele lasate de cosuri ajuta.Succes!

    12
    9

  • Mari pe 1 Apr 2013, 17:25
    Important

    dak vrei sa scapati de cosuri care ne au distrus viata luat roaccutane...doar dak alte tratamente nu au dat rezultate in 2 luni nu mai aveti nimic! nu va luat dp reactiile adverse eu am luat 4 luni si nu am avut nimic! si am 18 ani 59kg....

    15
    9

  • Pitii pe 23 Mar 2013, 20:32
    Cosuri x(

    Si eu am folosit toate porcariile,tonicuri,creme,geluri...Si NIMIC! Am tot citit ca tratamentul cu galbenus e foarte eficient...Voi incerca,sper sa dea roade :).

    8
    8

  • Mona Lissa! pe 22 Mar 2013, 16:56
    Despre Cosuri`

    Buna! Sunt unele fete care se duc la saloane ...(...) doar pentru un simplu tratament! Mai exact pt. a`si scoate punctele negre si` a`si face o simpla masca pentru hidratare , acnee , ten mixt sau ten cu probleme....Sfatul Meu nu dati` niste bani degeaba ...Sunt niste porcarii! Decat sa dai 80de Lei pt un simplu mai exact banal tratament mai bn faceti`va o masca cu iaurt si miere , sau bicarbonat , ori galbenus de ou , sau inca ceva cartoful crud sa il pui pe fata curata stai 15minute cu el pe fata , dupa te speli bine si vei vedea ca acestea vor da rezultate ...!

    19
    10

  • Mia pe 22 Mar 2013, 16:33
    Deci Pentru Dede(Sfaturi)!

    Fato ` acum pe bune crezi ca iti pui odata cartof p fata iti trec cosurile? :)) lollll ce fata proasta

    8
    16

  • Mia pe 22 Mar 2013, 16:31
    Despre Cosuri`

    In legatura cu zyneritul : Am luat si eu de la farmacie ..am inceput sa ma dau cu el ...m`am tinut de tratament ...dar rezultate o!....Am inceput si eu sa fac masca cu galbenush si aspirina si cred ca da rezultate` bune! ....foarte bun este si cartoful in acelasi timp deoarece curata!~

    18
    8

  • bia pe 19 Mar 2013, 09:22
    acnee

    zyneritul este bun doar atunci cand il folosesti. in perioada aia de repaus iti apar pe fata toate minunile. mai rau este ca usuca foarte tare tenul si nu te poti da in toate zonele fetei. am sa incerc si eu mastile de mai sus, mai ales cea cu galbenus si aspirina.

    7
    7

  • Sandra pe 19 Feb 2013, 21:33
    Galbenusuri

    Buna, fetelor! Eu nu am crezut niciodata in mastile-minune, care, cum sunt aplicate, cum iti transforma tenul total. Ei bine, tratamentul cu galbenus face asta. Am incercat o multime de spume, creme, lotiuni, sapunuri din comert, care promiteau un ten de portelan, dar nimic nu a mers. Eram deja disperata. Am primit apoi o carte despre farmacia din bucataria noastra. Scria si acolo despre beneficiile galbenusului de ou, atat pentru ten cat si pentru par. Cu un search pe google am ajuns si la voi si am gasit aproximativ acelasi lucru. Eu mi'am preparat o masca dintr'un galbenus de ou si o tableta de aspirina pisata in mojar (de preferabil de lemn, pentru ca metalul nu reactioneaza bine cu medicamentele). Am aplicat amestecul pe fata, in special pe zonele cu probleme si am stat vreo 15 minute, pana s'a uscat bine. Apoi l'am indepartat cu apa (calduta, ca altfel veti avea de furca cu galbenusul) si cand m'am uitat in oglinda nu mi'a venit sa cred. Cosurile erau vizibil reduse, petele roscate disparusera aproape total si tenul imi era luminos si super catifelat. Am sa merg mai departe cu tratamentul timp de 6-7 zile si sunt convinsa ca voi avea un ten perfect la final. Va recomand cu caldura galbenusul de ou. Mult succes!

    44
    8

  • teodora pe 6 Feb 2013, 19:16
    aacnee

    am sa incerc si eu metodele astea dak mai aveti altele mai lasati aici poate reusesc sa scap si eu de acnee

    32
    7
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod