Sase sfaturi pentru par si unghii sanatoase!

Intotdeauna mi-am dorit un par frumos, stralucitor. Si, culmea (sau tipic, dupa cum ar spune Murphy, zambind malitios), niciodata nu l-am avut. Mai mult, de ceva vreme, dadea semne evidente de "imbatranire"...
Intotdeauna mi-am dorit un par frumos, stralucitor. Si, culmea (sau tipic, dupa cum ar spune Murphy, zambind malitios), niciodata nu l-am avut. Mai mult, de ceva vreme, dadea semne evidente de "imbatranire", uscandu-se excesiv si cazand, chiar si cu toate solutiile pentru regenerare si sampoanele "miraculoase" la care am apelat, in speranta ca il voi aduce pe calea cea buna.

Nici cu unghiile nu stateam mai bine. Se exfoliau, se rupeau usor, chiar daca ma feream de activitati "solicitante", precum frecatul podelelor, si aveau o culoare galbena, neplacuta.
Cand mi-a fost clar ca solutiile alese "dupa ureche" nu imi vor rezolva problemele, am apelat la sfatul unui medic specialist.

Acesta mi-a explicat faptul ca organismul nostru are tendinta de a directiona vitaminele si mineralele hranitoare, atunci cand acestea nu se afla in cantitate suficienta, catre organele importante, lasand alte parti ale corpului, precum parul sau unghiile, sa se "descurce" cu mai putin.

Rezultatul este un par tern, lipsit de stralucire, prea uscat sau prea gras, al carui fir se despica usor, precum si unghii fragile, predispuse exfolierii.
Daca parul sau unghiile tale prezinta toate aceste "simptome", carora li se adauga cresterea lenta sau electrizarea (in cazul parului), este semn ca trebuie sa iei masuri.

Cunoastem axioma potrivit careia frumusetea vine din interior si, cum alimentele reprezinta combustibilul de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona la parametri optimi, trebuie sa le alegem cu grija, pentru a asigura nutrientii necesari fiecarei parti a corpului. Doar asa putem fi energice, pline de viata, ne putem concentra eficient si putem obtine un aspect placut al parului, unghiilor sau pielii.

Fiecare dintre noi poate avea un par de invidiat si unghii rezistente, daca va tine cont de cateva principii esentiale de alimentatie - baza unui stil de viata sanatos.
Iata care sunt acestea:

Proteine slabe si multa apa


Rontai chips-uri intre mese? La pranz preferi prajelile si mancarurile cu mult sos, iar cina o reprezinta un bol cu alune sarate, pe care le devorezi in fata televizorului? In acest caz, nu te mira daca vor aparea kilograme in plus in timp record, iar parul tau va avea, la randul sau, de suferit.

"Dieta zilnica trebuie sa includa proteine.", spune Raluca Felea, product trainer Amway Romania. "Dar nu orice fel de proteine, ci proteine slabe - peste oceanic, carne slaba, precum si arahide sau nuci.", a continuat ea.

 

Comentariile 1-50 din 63

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mirela pe 26 Iun 2014, 15:44
    unghi picioare stricate

    BUNA ZIUA, NONIX E PRAF SA NU CUMPARATI NU E BUN

    2
    0

  • VIKI pe 11 Aug 2013, 22:57
    CADEREA PARULUI

    parul IMI CADE AM FOST LA DERMATOLOG AM FAKT ANALIZE,AU IESIT BUNE SH MI/A DAT UN TRATAMENT K REVISAN SH SAMPON REVALID DUPA KT TIMP SE VAD REZ?

    0
    0

  • iony22 pe 27 Ian 2013, 11:55
    eu am reusit

    buna,si eu am avut probleme ,imi cadea foarte mult parul,era uscat,peste tot in casa aveam numai par.M-am dus m-am tuns,am indepartat toate firele arse si spicuite si am inceput sa ma spal cu Schwarzkopf,sampon si dupa masca.Pt par fragil si ars si cam de 2 ori pe saptamana imi pun cu jumatate de ora inainte sa ma spal ulei de masline,cocos si un galbenus de ou.In 2 luni s-a refacut complet,acum am un par minunat,Slava Domnului!!!

    0
    0

  • daniela pe 17 Nov 2012, 20:59
    par gras si ars?spicuit si unghii

    buna fetelor am o problema cu parul si cu unghiile...parul se tot ingrasa si e foarte spicuit si nu gasesc nici un remediu iar unghiile se rup foarte usor....mia.ti putea sp un remediu pls..........:*

    5
    0

  • madalina pe 28 Feb 2012, 01:27
    masca pe baza de ou:)

    eu am incercat masca p baza de ou pentru par si mirosul de dupa sapalare lasa de dorit........:(

    5
    3

  • lena pe 24 Feb 2012, 12:36
    pt a creste parul mai repede

    puneti in sampon ulei de ricin si amestecati bine,ajuta parul sa creasca mai repede! inlocuiti fixativul cu apa cu zahar,se pulverizeaza pe par dupa spalare,inainte de a fi uscat.

    6
    0

  • Dumitrescu Silvia pe 12 Ian 2012, 21:10
    caderea parului

    sall.. de vreo 2 ani imi cade o gramada de par...e foarte subtire si se rupe la periere...un sfat? ms.

    15
    0

  • Bunatatidinnatura pe 2 Nov 2011, 15:55
    Uleiul de cocos

    Despre cum puteti folosi uleiu de cocos cititi:http://bunatatidinnatura.blogspot.com/2011/01/tratamente-corporale.html

    10
    5

  • amandalucia pe 5 Sep 2011, 14:40
    Apa cu sare

    Buna ! Am inceract sa folosesc apa cu sare pentru par si rezultatele sunt incredibile! Parul sta mai drept si e mult mai stralucitor. Poate dauna apa cu sare parului?

    19
    9

  • alexandra pe 29 Iul 2011, 15:20
    cresterea parului

    imi intind parul cu placa de f mult timp..iar acesta imi e foarte ars..nu stiu ce sa fac..pentru ca nu imi mai creste..imi puteti da un sfat?..dar..amintesc faptul ca nu imi place deloc cum imi sta parul daca nu e intins!

    17
    7

  • adi pe 19 Iun 2011, 03:57
    par si unghii

    pt par , incercati cu curaj sampon NIZORAL ,nu va speriati ca este o cantitate asa de mica in flaconul lui ,nu trebuie sa puneti mult pt spalare , este foarte eficient si respectati instructiunile ,isi merita din plin pretul-nu va descurajati ,dupa cel mult 2 saptamini veti observa incet incet , eficienta lui.

    9
    2

  • luiza pe 22 Mai 2011, 22:03
    parul gras

    va rog ajutatima nu stiu ce sa fac cu patrul gras se infoaie ff rau nu il pot sa il tin decat in coada

    5
    1

  • Simmy pe 14 Mai 2011, 12:25
    unghii sanatoase

    pentru unghii sanatoase va recomand din tot sufletul sa nu mai folositi produse de comert aka creme, ulei etc minune. apelati la solutii naturale,mai rapide, si mult mai eficiente, asta scutindu-va si de gaurile din buget, bani aruncati pe nimicuri. pentru unghii sanatoase este foarte foarte bun uleiul de masline 9pus intr-un bol cat sa va puteti scufunda unghiile dde la amandoua mainile) cu jumatate de lamaie . se amesteca, si se incalzesc pe foc vreo 20 secunde,(pana se imbina). se tin unghiile pana se raceste compozitia, facand din cand in cand masaj langa cuticule. asa activati circulatia sangelui si uleiul cu lamaia ajung mai bine in cuticule. veti avea unghii foarte frumoase, mai lucioasa, mai fine, cuticula sanatoasa ,o crestere mai rapida a unghiei (ea fiind vitaminizata) .va recomand pilirea si nu taierea unghiilor, si atunci veti avea rezultat si lipirea unghiei de carne si evident lungirea acesteia. din 2 in 2 zile puteti apela la aceasta metoda, iar inainte de a va da cu lac, aplicati un strat protector (revalid, nu toate prostiile) . va doresc o zi frumoasa, si unghii frumoase.

    12
    1

  • neamtiu pe 25 Mar 2011, 16:51
    unghii

    buna fetelor am si eu problema cu unghiile si am incercat tot ce am citit si am auzit de la diferite persoane vreau sa zic ca de la avon am incercat toate tratamentele de 2 ani incoace chiar si de la farmec miam cumparat solutia aceea cu v b5 si nimic as dori si eu un sfat util mie pa pa astept

    11
    2

  • maria2011 pe 5 Ian 2011, 13:58
    parul ondulat

    buna.am parul drept la radacina s onulat spre varfuri.nu stiu ce sa-i mai fac.imi cade si este gras.nu pot sa-l las desprinspt k imi sta foarte infoiat.nu stiu cu ce sa-l dau ca sa nu mai stea firelle asa rebele.ajutatima si pe mn va rog cu un sfat cv.maria.....multumesc anticipat

    10
    1

  • dori pe 5 Ian 2011, 10:05
    par uscat

    buna fetelor ma confrunt si eu cu aceeasi problema : parul foarte uscat si deshidratat , imi puteti spune si mie de unde pot sa cumpar ulei de cocos ca am auzit ca este foarte bun , va multumesc

    3
    6

  • Georgiana pe 19 Dec 2010, 13:23
    par:))

    Am o imenssssa problema cu parul, mi se ingrasa din 2 in 2 zile, cel putin la breton, dupa o zi, deja se cunoaste ca trebuie spalat, am incercat multe sampoane dar..nimic. Iar daca fac baie , il usuc sau se usuca singur:)) apoi il intind, deja a2a zi trebuie spalat iar.. Ce sa fac..? De la atata spalat imi si pica paru' :| Multumesc anticipat:*

    11
    2

  • gabri pe 18 Sep 2010, 15:29
    apa

    bea dimineata apa pe stomacul gol,cata poti,2,3 cani apoi fructe,este cea mai buna pt orice,mai ales pt par,el cade atunci cand nu este hidratat...(ca orice planta se usuca si moare cand nu are apa)

    14
    2

  • andreea pe 13 Sep 2010, 21:13
    unchi

    BUNA AM 10 ani si nus ce sa fac cu unchile mereu le rod cu dinti va rog sa ma ajutati si pe mine :*:* plzz

    4
    7

  • ggk:X pe 29 Aug 2010, 19:07
    par

    buna eve'lor.as dori sa imi recomandati o masca de par naturala pt par uscat care stiti voi si o folositi care poate fi facuta de mine personal(cele din comert nu prea dau rezultate)

    11
    2

  • thalia pe 15 Aug 2010, 02:15
    despre unghii

    vero cea mai simpla metoda ar fi unghiile false,diferite modele,nu se rup si nu tre sa ai grija de ele la orice pas,io am de 1 an si cva si sunt ft multumita merita sa incerci....

    7
    1

  • thalia pe 15 Aug 2010, 02:11
    par fara volum

    cum as putea sa capat si io mai mult volum?am parul lung si matasos dar lipsit de volum...c sa fc?

    4
    1

  • bratescu_mariana pe 15 Iun 2010, 17:52
    mari

    dianu daca vrei sal ai sanatos nul mai intinde cu placa cel mai bine si obisnuestel numai cu un sampon care iti primeste la par asa am facut si eu si taieti virfurila daca le ai spicuite

    7
    1

  • bratescu_mariana pe 15 Iun 2010, 17:48
    mari

    salut in legatura cu parula sa il ai foarte sanatos trebuie sa te speli cu un sampona care are si balsam sa nul usucu cu uscatorul pentru ca atunce se arde foarte tare si nul intinde cu placa eu ma un par foarte sanatos si il am foarte lung

    3
    2

  • giaaa pe 18 Apr 2010, 22:20
    par rar,subtire

    buna.cu problema parului rar,subtire care pica f mult ma confrunt si eu de cand ma stiu.am incercat diverse tratamente,dar fara niciun rezultat vizibil.mentionez k am 19 ani si as avea mare nevoie de ajutor.gianina

    4
    3

  • ali pe 13 Apr 2010, 12:36
    de unde ati luat ulei de cocos

    ana si ramona, va rog spuneti-mi si mie, unde ati gasit ulei de cocos si la ce pret? ramona, tu spui ca ai gasit la market... care? multumesc :)

    4
    2

  • bulgaru georgiana pe 18 Mar 2010, 23:11
    despre par si unghi

    am si eu o problema, mi-am pus si eu extensi si mi le-am dat jos ,vreu sa zic ca acum nu imi mai cresc unghile si sunt foarte exfoliante,nu stiu ce sa fac sa sa fei ca inante,si cu parul toata ziua imi bag placa in par daca nu imi bag zici ca e matura ajutatima si pe mine cum sa fac multumesc mult

    3
    4

  • ELA pe 18 Mar 2010, 10:05
    par frumos

    un tratament care nu necesita mult timp , sa dea rezultate si fara foarte multi bani este acel tratament de la FAVISAN .Stralucire , fara matreata si nu miroase si nu mai cade parul , ba chiar creste ff repede Succes

    4
    4

  • ana pe 17 Feb 2010, 16:09
    uleiul de cocos

    eu am parul ondulat.inainte il aveam foarte uscat.dar de vreo 2 luni in fiecare simbata ca atunci ma spal eu pe cap o data pe saptamina...pun urmatoarea masca.... Vinerea seara imi masez bine scalpul si tot parul cu ulei de cocos+ulei de ricin CALDE.Apoi simbata dimineta imi samponez parul o data aplic balsam si apoi imi pun o masca facuta dintr-un galbenus de ou,1 lingura ulei de ricin,1 lingura de ulei de masline,1 lingura de vitamina A uleioasa, o lingura de ulei de migdale,si 1 lingura de ulei de cocos.Fac aceasta pasta ca o maioneza si o aplic mai mult la virfuri si foarte putin sau deloc la radacina pt ca seara precedenta am masat scalpul....Stau cu aceasta maioneza 5-6 ore adica cit gatesc si fac curatenie.Apoi samponez bine parul se spala foarte usor.samponul se face in 2 cu apa.samponez de 2 ori si apoi aplic balsam.la final aplic o masca pt par cret si o las cam 20 min.In timpul asta ies de la dus,imi fac manichiura,etc.. si apoi doar ma clatesc pe cap cu apa naturala cumparata 2 l in care storc 2 lamai sau daca nu am pun 1 canita de otet de mere.si ma clatesc cu aceasta apa RECE.Si lasati sa se usuce parul natural.CREDETI-MA FACE MINUNI....NU AM MATREATA,NU E USCAT ,NU E GRAS,E MATASOS,MI SE REGENEREAZA,NU MAI CADE,SI CRESTE FOARTE REPEDE. aaa si il tai numai cind e luna plina......va pup fetelor sper ca v-am fost de folos....

    6
    3

  • ynna pe 17 Feb 2010, 00:11
    un par regenerat in scurt timp

    pt. parul lipsit de stralucire, deteriorat (mai ales in urma vopsirii)impotriva caderii si pt regenerare, va recomand sa folositi cu incredere LOTIUNE REGENERANTA CU PETROLEUM , apoi va spalati cu SAMPON REGENERANT -de la Gerovital Plant, rezultatele vor fi imediat vizibile.In urma folosirii eu ma declar MULTUMITA

    7
    3

  • MARIA pe 9 Feb 2010, 02:22
    tratament impotriva caderii parului

    fetelor si mie mi-a cazut parul si eram disperata dar mi-a spus cineva sa ma dau pe scalp cu ulei de ricin se gaseste in farmacie si este foarte ieftin.se da cu ulei de ricin pe scalp si stati intre 1-2 ore cu un prosop in cap si dupa aceea va spalati normal cu sampon si va clatiti.dupa ce va spalati,intr-un lighian cu apa stoarceti o lamaie si tineti capu in apa aia 5 minute si nu va mai clatiti si veti avea un par super fin si nu va mai cadea.repetati asta de 6 ori si veti vedea rezultatul dupa prima spalare

    7
    3

  • ramona pe 2 Feb 2010, 07:20
    hi!

    deci am folosit uleiul de cocos si chiar parul meu este mult mai neted si foarte lucios...sunt foarte multumita acum de cum arata,multumesc mult Linda.pt mai multe informatii despre uleiul de cocos gasiti pe google ..pe curand!

    2
    2

  • ramona pe 1 Feb 2010, 04:59
    ulei de cocos

    buna fetelor!si eu am iara probleme cu parul..este fff uscat,inainte foloseam masca facuta acasa cu miere de albine ,ulei de masline ,galbenus de ou si iaurt,toate amestecate impreuna,este fff buna masca chiar dupa ce te speli este vizibil cat de diferit este,straluceste si este plin de viata,dar de o perioada de cand tot calatoresc nu am avut timp sa mai aplic masca.parul meu a devenit din ce in ce mai uscat,azi am citit despre anumita masca cu cocos despre care Linda spune ca ii merge foarte bine la par.si cum imi place sa le incerc pe toate am mers la market si am cumparat ulei de cocos,maine am s-o incerc si am sa va spun cat de eficienta este.va pupic si numai bine!

    2
    4

  • anastacia pe 26 Ian 2010, 10:25
    par lucitor insa pufos

    am parul drept la baza,dar ondulat la capete, pe linga aceasta capetele sint pufoase, iar baza este lucioasa. Ce sa fac ca sa-mi aduc parul la normal si sa straluceasca pe intreaga sa lungime

    2
    4

  • daniela pe 14 Ian 2010, 02:41
    evitati placa de par

    Fetelor,placa de par e cel mai prost remediu pt parul vostru.Am folosit placa timp de 3 ani,am un par lipsit de stalucire,de volum si imi cade foarte mult si este tocit.Placa distruge foarte mult parul nu va mai faceti cu placa si nu va mai vopsiti!!!cel mai frumos la o fata este parul sau natural si ink ceva baietilor le plac parul lung si stralucitor de ceva timp nu m-am mai vopsit am parul aproape de fund si nam mai bagat placa in par il am foarte puternik foarte cret si foarte stralucitor....

    2
    2

  • bbrunetaa pe 21 Dec 2009, 15:43
    incercati sa evitati !

    incercati sa evitati mastile pentru par cu galbenus de ou .. sunt bune dar lasa parului un miros foarte neplacut ..

    3
    6

  • Stefana pe 17 Dec 2009, 09:29
    par des

    am si eu o problema cu parul...am parul foarte des si destul de cret si nu sta nici cum...foloseam placa pentru intins..dar mai mult rau mi-am facut parului.la varfuri de foarte despicat.am fost la tuns si mi le rarit.dar dupa o luna era la fel.ce as putea sa fac?

    2
    4

  • Oanaaaxxx pe 22 Iun 2009, 11:04
    Par deshidratat

    Am 16 ani si am suvite blonde. Acum au crescut dar totusi si inainte de a a-mi face suvitele parul meu e atos, tare, nu e matasos. Folosesc samponul Garnier Menthol si balsam dar tot degeaba. E asa ... parca e spicuit mereu...dar e proaspat tuns. Ce as putea face?

    3
    2

  • adellyna_94 pe 5 Iun 2009, 15:40
    unghii

    salutare fetelor! am si eu sugestie pentru a avea unghii tari si frumoase! tine-ti unghiile intrun vas cu apa cu sare citeva minute si rezultatele sint vizibile!

    4
    3

  • roscata_viper pe 3 Iun 2009, 07:46
    unghii

    auziti fetelor?ati incercat careva ceea ce v-am sugerat sa faceti in leg q unghiile?APA CALDA si APA RECE?ati observat careva rezultate?kiar snt curioasa daca a avut succes si la voi.

    2
    2

  • Violeta pe 28 Mai 2009, 11:16
    Salutare!!!!!!!!

    Mi-a placut foarte multe articolul.Succes celor care aduna asa informatie interesanta!!!!!!!!!!! :)

    2
    3

  • roscata_viper pe 15 Mai 2009, 15:36
    unghii

    pentru fetele care au spus ca le cresc f greu unghiile si sunt subtiri si se exfoliaza repede,as avea o sugestie:de fiecare data cand va duceti la baie sa va spalati pe maini,fata,dinti sau corp,sa va spalati pe maini q apa calda si imediat{fara sa va stergeti},sa va spalati cu apa rece.incercati acest lucru de fiecare data cand va spalati p maini si veti vedea intr-o saptamana k unghiile voastre vor creste mult mai repede si se vor si intari.eu asa fac de cand ma stiu.pacat ca nu am cum sa vi le arat!nu uitati sa incercati acest lucru!

    1
    2

  • ela pe 10 Mai 2009, 20:27
    ulei cocos

    te rog sa-mi zici si mie unde ai gasit ulei de cocos? eu am cautat, dar nu am gasit?!

    1
    2

  • flori31ionescu pe 9 Mai 2009, 22:30
    par

    imi cade foarte rau parul si se ingrasa foarte repede.as avea si eu nevoie de un sfat

    3
    2

  • simona pe 9 Mai 2009, 12:17
    unghii si par gras

    buna fetelor, pt unghii frumoase fara sa se exfolieze eu am luat si a fost de efect dupa doar o saptamana de utilizare, coji de oua spalate si macinate cu masina de cafea e cel mai bine ca se face ca o pudra, amestecate cu miere de albine, si luati cate o lingurita pe stomacul gol dimineata,e f bun, coji puteti folosi cat mai multe,, mierea le ajuta doar sa alunece, oricum rau nu va face.si pt parul gras eu iau drojdie de bere, se gaseste la plafar, eu iau deja de doua luni si se vad rezultate. mulat bafta!

    1
    2

  • deea pe 7 Mai 2009, 22:56
    par

    buna fetelor.pt a avea unghii frumoase, fara sa se exfolieze va recomand sa luati o felie de lamaie si sa o dati pe unghii, de 3 ori pe zi. eu am taiat o lamaie in doua si bagam degetele in ea;))) da rezultate bune,unghii mai tari si lucioase. va pup

    2
    2

  • any pe 6 Mai 2009, 20:21
    par

    de o saptamana am si eu o problema: imi cad multe fire de par atunci cand ma pieptan si dupa ce fac baie ,e atat de incalcit incat atunci cand il pieptan ,ma tem sa nu-l rup sau sa cada tot:((( offf. ma gandesc sa-mi iau un balsam.Aaa,si eu sunt suvitata.VA ROGGG !! AJUUUTOOOR!!!

    1
    3

  • Anna pe 3 Mai 2009, 22:53
    Unghii mai puternice

    Fetelor help me...cum sa am unghii mai puternice? :(

    2
    2

  • croitoru ionela pe 26 Apr 2009, 21:37
    caderea parului

    imi cade parul mult mai ales cand ma pieptan de ce oare imi puteti sami raspundeti va rog..

    3
    1

  • vero pe 2 Apr 2009, 11:20
    despre par

    si eu de cativa ani am probleme mari cu parul.la un moment dat am crezut ca o sa chelesc.dar cu ajutorul lui dumnezeu am reusit sa-l redresez putin cu tot felul de tratamente naturiste si cu magneziu forte care contine si vit B6.am luat beta caroten,apoi lecitina,memo tanalec combinat cu ginco prim(aici am observat cea mai mare schimbare),hair forte dupa un timp(precizez ca faceam pauza de cel putin 2 saptamini intre ele),clatit cu bere iarasi rezultate bune,adica nu-mi mai cadea,dar nimic nu ma facut sa scap definitiv de acesta probleme dar oricum este mult ameliorat.mai specific ca mi se ingrasa repede .il am fragil fin rar la jumatate fata de cum il aveam.as dori ceva sa-l opreasca din cadere si sa-l revitalizeze.

    2
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod