Sănătate. Terapia albastră, un nou tratament revoluţionar pentru acnee

Pătrunde adânc în piele, distruge flora microbioană responsabilă de apariția problemei și calmează inflamația, în doar 3 săptămâni.
Deși nu este o problemă gravă de sănătate, acneea vulgară este o problemă estetică ce îi poate afecta emoțional atât pe adolescenți, cât și pe adulți, la orice vârstă. Vestea bună este că acneea nu este imbatabilă, astăzi existând terapii de ultimă generație care tratează cauza acestei boli sâcâietoare definitiv, fără durere sau disconfort. Terapia albastră BLU-U pătrunde adânc în piele și distruge flora microbioană responsabilă de apariția acneei și calmează inflamația, în doar 3 săptămâni.



Cum apare acneea?


Deși nu este o boală infecțioasă, o cauză importantă care determină apariția ei este flora microbiană de la nivelul tegumentului și foliculului de păr: Propionibacterium (în special Propionibacterium Acnes), stafilococi (S. Epidermidis) și levuri (Pityrosporum).

„Este bine cunoscut rolul Propionibacterium Acnes – bacil care trăiește în partea profundă a foliculului – în producerea leziunilor inflamatorii din acnee. Terenul cutanat specific acneicilor, caracterizat prin hiperseboree (îngrășarea pielii) și modificarea microclimatului de la nivelul pielii, favorizează colonizarea masivă cu bacilul Propionibacterium Acnes.
Acesta secretă diverse substanțe care produc și întreţin o inflamație cronică la nivelul foliculului pilosebaceu”,
explică Dr. Ilinca Mohora, medic dermatolog în cadrul clinicilor Biomedica și Bioderm din București, unde este disponibilă această terapie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod