Remedii pentru tenul tau

Micile probleme ale tenului sunt sacaitoare, dar le putem veni de hac destul de usor daca actionam direct la "radacina" problemei.
Micile probleme ale tenului sunt sacaitoare, dar le putem veni de hac destul de usor daca actionam direct la "radacina" problemei.

Spune "adio" petelor pigmentare!


Dupa o vara calduroasa si mai ales dupa o vacanta intreaga petrecuta la mare, mai exact pe plaja, tenul tau nu este in cea mai buna forma. Cele mai comune probleme sunt petele pigmentare, roseata sau pistruii amplificati de razele solare.

"Pistruii si lentiginele sunt aglomerari de pigment al pielii (melanina), a carui producere este stimulata de razele ultraviolete. Fiecare expunere la soare sau la solar accentueaza petele pigmentare. Daca pistruii au caracter ereditar si pot aparea inca de la varsta de cinci ani, lentiginele sunt mai degraba rezultatul expunerii excesive si neprotejate la soare, facandu-si debutul in general la varsta adolescentei", aflam de la Andra Cristina Muscalu, medic dermatolog.

Din fericire exista cateva remedii simple pentru a le estompa. Bineinteles, primul dintre ele este zeama de lamaie. Pentru ca este un fruct cu un continut foarte bogat in acid citric, zeama de lamaie realizeaza la suprafata pielii un peeling chimic, inlaturand stratul superior de celule, cele care sunt adesea mai colorate. Tamponeaza zonele cu probleme cu zeama de lamaie nediluata si lasa sa actioneze cateva secunde, apoi clateste-te.

Apa oxigenata decoloreaza parul si pielea. Foloseste-o pentru a estompa pistruii si petele pigmentare tamponand zonele afectate cu o discheta demachianta imbibata in apa oxigenta. Nu aplica in zona sprancenelor pentru ca le poti decolora.

Desi soarele si-a pierdut din putere, nu se poate spune acelasi lucru si despre nocivele raze UVA si UVB. Foloseste o crema de zi care iti ofera protectie impotriva razelor ultraviolete chiar daca a venit toamna. Razele UVA si UVB sunt prezente in orice anotimp, iar principalul lor efect pe termen lung este aparitia ridurilor si imbatranirea prematura a pielii.

Pori mariti, puncte negre si puncte albe


Din cauza unui tratament inadecvat, porii de la suprafata pielii se blocheaza, se maresc si devin vizibili, rezultatul fiind un ten cu imperfectiuni. Glandele sebacee elibereaza constant grasimi prin pori, dar cand acestia sunt blocati, grasimile se acumuleaza si se formeaza astfel punctele negre sau albe, potrivit beauty.ivillage.com.

Exfolierea regulata este o solutie la indemana pentru aceste probleme. Exfolierea mecanica presupune indepartarea celulelor moarte folosind perii, manusi pentru exfoliere sau produse naturale abrazive. Microgranulele abrazive inlatura pielea moarta, aglomerarile de sebum si impuritatile, rezultatul fiind un ten curat si proaspat. Eliberarea porilor permite eliminarea corecta a sebumului, prevenind astfel aparitia punctelor negre, albe si a cosurilor.

"De doua ori pe saptamana trebuie facuta o exfoliere in profunzime a pielii cu un produs cu granule abrazive, urmata de aplicarea unei masti hidratante", declara Dr. Andra Cristina Muscalu.

Foloseste o lotiune pentru spalat tenul cu granule exfoliante foarte fine. Cu cat sunt mai fine, cu atat indeparteaza mai bine impuritatile fara sa produca microleziuni la nivelul pielii. De asemenea, poti folosi un exfoliant 100% natural, pe care il obtii amestecand o lingura de malai cu o lingura de miere. Maseaza bine tenul, apoi clateste.

Acneea


Desi acneea este specifica adolescentei, "chiar si la varsta adulta pot aparea fluctuatii hormonale care sa induca aparitia acneei. Androgenii sunt hormonii incriminati, iar nivelul lor poate varia in timpul menstruatiei, ovulatiei, sarcinii, perimenopauzei sau chiar in cursul administrarii anumitor tipuri de pilule contraceptive", declara Adina Alexandru, medic dermatolog.

Prin urmare, inainte de a trece la atac cu tot arsenalul de produse antiacneice disponibil, mergi la medic pentru a afla cauza aparitiei. Daca nivelul hormonal este unul normal si nu exista indicii ca ar putea fi o problema de sanatate care sa determine aparitia cosurilor, cum ar fi, de exemplu, ovarele polichistice, indreapta-ti atentia asupra produselor pe care le folosesti.

"Produsele cosmetice folosite pot fi un motiv de aparitie a acneei. O gama neadecvata tenului, constituita din produse comedogenice, cu baze uleioase, poate determina aparitia acestei afectiuni", adauga Dr. Adina Alexandru.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • monica282003 pe 14 Nov 2009, 21:37
    buna

    in sfarsit un articol concret si la subiect ... E BUN SI ULEIUL DE RICIN?

    1
    0

  • Diana_Ada pe 5 Oct 2009, 17:18
    am uitat

    Va recomand cu incredere

    0
    0

  • Diana_Ada pe 5 Oct 2009, 17:05
    wow ...incredibil

    Foarte bun articolul, am inceput de o luna un curs de calificare in meseria de cosmetician, imi place foarte mult si am facut o pasiune pentru aceast domeniu. Si am regasit in randurile scrise de Georgiana Dorobantu cate ceva din ce ne-a fost predat noua la curs. Foarte interesant. Pentru fetele care doresc sa aprofundeze in meseria de cosmetician, si nu stiu de unde sa inceapa le recomand sa faca niste cursuri in domeniu. Uitati acesta este link-ul: http://www.cursuricalificare.com/09cosmetician.htm

    0
    0

  • elena pe 20 Sep 2009, 19:59
    pistrui

    am vazut k ati mentionat de apa oxigenata.doream sa stiu sigur dak nu cumva este daunatoare tenului.este buna si pentru pistrui? iar in afara de lamaie ce altceva as mai putea folosi?vreau ceva natural nu creme sau masti.pwp evelor

    1
    0

  • stela pe 8 Sep 2009, 14:07
    remedii pt.tenul tau

    f.bun articol, sunt placut impresionata de acesta, insa eu am o problema, daca imi poate da cineva un sfat-multumesc anticipat-am niste pete pigmentare care ma deranjeaza, as putea folosi o crema preparata la farmacie cu bismut?

    6
    2

  • cristina pe 8 Sep 2009, 12:06
    articol bun

    scurt si la obiect...cauza-efect-remediu ieftin si eficient!...bravo!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod