Poate uleiul de măsline să-ți facă sânii mai mari și mai fermi?

Uleiul de măsline este un ingredient de bază în bucătăria mediteraneană de mii de ani. În ultima perioadă, acest ingredient cu numeroase beneficii pentru sănătate este folosit intens și în ritualurile de înfrumusețare.
Cel mai important efect al său este acela de a hidrata și proteja pielea. Unele persoane susțin chiar că uleiul de măsline are capacitatea de a stimula creșterea sânilor și de a-i face mai fermi, atunci când este aplicat local.

În ciuda acestui mit, nu există metode dovedite de mărire a sânilor fără intervenție chirurgicală. Mai mult decât atât, deși uleiul de măsline poate hidrata pielea sânilor, nu poate reda fermitatea sânilor lăsați.

Care sunt beneficiile reale ale uleiului de măsline?


Miturile cu privire la capacitatea uleiului de măsline de a mări sânii probabil au legătură cu unele dintre caracteristicile naturale ale acestuia.

Uleiul de măsline este bogat în polifenoli, substanțe continute de obicei de plante, care au proprietăți antiinflamatoare. Atunci când sunt aplicați pe piele, polifenolii protejează împotriva îmbătrânirii premature și a efectelor nocive ale soarelui.

Uleiul de măsline este bogat și în atioxidanți, în special în vitamina E.
Antioxidanții protejează organismul de radicalii liberi care degradează ADN-ul celular. La nivelul pielii, antioxidanții previn îmbătrânirea prematură a pielii și apariția unor probleme precum ridurile, petele pigmentare sau piele fără fermitate.

Pe baza a ceea ce știm despre polifenoli și antioxidanți, uleiul de măsline ar putea, în teorie, să reducă aspectul de piele lipsită de fermitate, cel puțin la nivelul feței.

Cu toate acestea, pielea sânilor este mai groasă, fiind dificil de penetrat de produsele aplicate local, inclusiv de uleiul de măsline. În afara acestui lucru, pielea sânilor are tendința de a-și pierde fermitate și ca efect al gravitației.

De asemenea, nu există dovezi că uleiul de măsline are capacitatea de a-ți mări sânii.

Care sunt riscurile folosirii uleiului de măsline?


Nu există dovezi că uleiul de măsline ar putea avea efecte nocive asupra pielii. Cu toate acestea, persoanele care sunt alergice la măsline ar trebui să evite folosirea acestui ulei, chiar și în ceea ce privește aplicarea pe piele.

Pe de altă parte, aplicarea oricărui ulei pe piele poate cauza blocarea porilor și apariția coșurilor, comedoanelor și punctelor negre.

Cum să folosești uleiul de măsline pentru sâni


Dacă vrei să hidratezi pielea sânilor cu ulei de măsline, începe prin a alege un ulei de calitate superioară. Optează pentru uleiul extravirgin, presat la rece, vândut în recipient din sticla de culoare închisă, care îl protejează de expunerea la soare.

Vei obține cele mai bune efecte hidratante dacă aplici uleiul de măsline pe pielea udă, după duș.
Pune câteva picături de ulei de măsline în palme, apoi masează pe piele. Poți adăuga ulterior ulei dacă este necesar.

Deși uleiul de măsline este foarte eficient pentru hidratarea pielii, fiind folosit de mii de ani în acest scop, acesta nu are ca efect mărirea sânilor și nici creșterea fermității. 

Un posibil efect pozitiv este acela de a reduce riscul apariției vergeturilor, în special în timpul sarcinii, prin menținerea unui nivel adecvat de hidratare a pielii.

Dacă vrei să-ți mărești sânii sau să le redai fermitatea, probabil singura opțiune care dă rezultate vizibile este chirurgia estetică. Implanturile de silicon și liftingul mamar sunt două proceduri care pot rezolva astfel de probleme ale sânilor.
Dar înainte de a apela la chirurgie, trebuie să știi că forma naturală a sânilor evoluează de-a lungul anilor, fiind afectată de numeroși factori precum vârsta, sarcinile, alăptarea sau fluctuațiile de greutate. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod