Pielea ta: Cum o îngrijeşti fără chimicale

Ce alegem când vine vorba de frumuseţea şi îngrijirea noastră, pentru ten, păr şi corp? Ne dorim produse care să aducă rezultate, dar, dacă se poate, să nu conţină o cantitate prea mare de compuşi chimici cu efecte secundare - cam asta ar spune oricine.

Ce alegem când vine vorba de frumuseţea şi îngrijirea noastră, pentru ten, păr şi corp? Ne dorim produse care să aducă rezultate, dar, dacă se poate, să nu conţină o cantitate prea mare de compuşi chimici cu efecte secundare - cam asta ar spune oricine.

Pentru tot mai multe persoane, biocosmetica pare să fie răspunsul: o ”cosmetică vie”, după traducerea liberă promovată de adepţii mişcării, traducere venită de la sensul cuvântului ”bios” din limba greacă - ”viaţă”. Este acea cosmetică bazată exclusiv pe ingrediente naturale, obţinute prin procedee mecanice, fără nicio ingerinţă chimică.

Şi procesul de combinare al acestor ingrediente este natural, urmând, de fapt, tradiţii şi reţete de dinaintea revoluţiei tehnologice, care a dus cosmetica la nivel de industrie.

O cosmetică naturală am învăţat, într-un fel, de la bunicile noastre: să ne spălăm pe cap cu apă cu frunze de nuc sau urzică, să ne facem ”măşti” pentru păr cu ou şi miere, să ne dăm cu lapte sau iaurt pe piele ca să fie hidratată, să ne spălăm cu ceai de patlagină sau nalbă pe faţă pentru curăţenia tenului şi lista poate continua.


Foto: Camelia Jula


Uleiul de măsline, argila, lămâile, castraveţii, menta, strugurii şi multe altele sunt soluţii naturale pentru îngrijire, pe care, să recunoaştem, le avem prin casă sau le-am folosit măcar o dată.

Când vine vorba de săpun, şampon sau gel de duş, însă, e mult mai simplu să întindem mâna în raft după un produs oarecare, tentant fie din cauza unei reclame bine gândite, a unei campanii de marketing ”la promoţie” sau din cauza unui ambalaj care atrage.

Foto: Camelia Jula


Însă chiar şi aceste produse se pot fabrica natural, manual, cu ingrediente la rândul lor naturale. Târgurile pentru producători au devenit locul favorit de promovare şi comercializare a unor astfel de produse, în condiţiile în care lupta în supermarketuri ar fi inegală.

Producătorii de cosmetice naturale sunt, în general, autodidacţi, fie că au pregătire în chimie sau nu. Învaţă cu ajutorul cărţilor şi al internetului cum să combine ingredientele, de unde să şi le obţină şi ce le poate fi de ajutor în munca migăloasă pe care o fac.

Citeşte pe Think Outside the Box articolul complet!

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • diana-ILCSI pe 10 Sep 2011, 23:07
    Reteta pentru ingrijirea fete saptamanal

    Gomaj-albus de ou cu o lingura de gris sau faina de malai(se aplica pe fata demachiata,se lasa sa se usuce apoi se indeparteaza prin miscari de rotatie cu un prosop umezit.Se clateste fata cu apa calda apoi apa rece si se termina cu calda). Masca-galbenusul ramas se amesteca cu cateva picaturi de lamaie,putina banana sau orice fruct de sezon avem si putina drojdie de bere.(se aplica pe fata,se lasa 20 de min.sa actioneze,timp in care ne relaxam,apoi o indepartam la fel ca si gomajul). La final se aplica crema corespunzatoare tipului de ten.Sa nu uitam de crema de ochi!!!!Succes.

    0
    0

  • elena pe 20 Iul 2011, 14:48
    cele mai bune produse de ingrijire ale pielii

    www.cosmeticsstore.ro Magazin on-line de produse cosmetice bio, naturale si organice! Site-ul cuprinde cea mai completa gama de produse cosmetice bio, naturale si organice pentru ingrijire si infrumusetare. Ce inseamna sa fii frumoasa si sanatoasa? Insemna sa ai grija de tine si sa te ingrijesti. Foloseste cosmetice bio, naturale si organice!!! www.cosmeticsstore.ro

    0
    0

  • Raluca Tudor pe 15 Iul 2011, 11:34
    Fara chimicale

    Referitor la ingrijirea tenului pe cale naturala,eu iau de un an de zile Reverse Antirid de la BioElemente si vreau sa va spun ca sunt foarte multumita de pastile. Nu sunt adepta mastilor sau tratamentelor chimice ,de aceea singurele produse pe care le folosesc sunt mastile din miere de albina si aceste pastile ,care mi se par minunate(sunt speciale pentru tenul matur).Vi le recomand cu incredere.

    1
    0

  • ionelala pe 13 Iul 2011, 12:04
    ...

    Mi-ar place sa ne impartasiti o reteta bio pe care o putem face acasa...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod