Femeie cu părul lung negru

Părul gras. 8 cauze şi soluţii. Descoperă remediile!

Femeie blond? cu p?rul lung
 

Te confrunţi cu probleme hormonale

Dezechilibrul hormonal poate provoca diverse simptome la nivelul organismului, printre care şi îngrăşarea excesivă a părului. Dacă ani la rândul părul tău a fost afectat de excesul de sebum, ar putea fi din cauza unor astfel de tulburări hormonale. Vizita la medic şi un set complet de analize şi investigaţii te pot ajuta să descoperi dacă te confrunţi cu un dezechilibru hormonal.

Este o problemă ereditară

Dacă unul dintre părinții tăi se confruntă la rândul său cu această problemă a părului care se îngrașă rapid după spălare, atunci este posibil să ai de-a face cu o secreție excesivă de sebum ereditară. 

Iată și câteva remedii ca să tratezi și să previi îngrășarea părului:

Zeama de lămâie pentru părul gras

Zeama de lămâie are un efect purifiant, ajutând la curățarea eficientă a firelor de păr. De asemenea, contribuie la reglarea producției de sebum.
Stoarce o lămâie și amestecă sucul obținut cu o cană cu apă. Aplică soluția pe păr, insistând asupra scalpului, lasă să acționeze timp de câteva minute apoi spală-te pe cap cu un șampon delicat.

Ceai verde pentru părul gras

Ceaiul verde conține o substanță cu efect astringent, numită acid tanic, care are proprietatea de a închide porii, limitând în acest fel secreția de sebum la nivelul scalpului. Fă o infuzie de ceai verde într-o cană cu apă fierbinte, las-o la răcit, apoi aplică infuzia pe păr și scalp.
Las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te.

Bicarbonat de sodiu pentru părul gras

Folosită în concentrație potrivită, soluția de apă și bicarbonat de sodiu are un efect de reducere a secreției de sebum, astfel încât părul tău să nu se mai îngrașe atât de repede. Amestecă două linguri cu bicarbonat de sodiu într-un litru de apă. Aplică pe păr și scalp și lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te.
 
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod