Par vopsit, fara efecte adverse

Vopsirea este un procedeu destul de "invaziv" pentru parul tau. Vopseaua ii afecteaza intr-o oarecare masura structura, pentru a permite patrunderea pigmentului in firul de par.
Vopsirea este un procedeu destul de "invaziv" pentru parul tau. Vopseaua ii afecteaza intr-o oarecare masura structura, pentru a permite patrunderea pigmentului in firul de par.

Dar modul in care parul tau este afectat depinde foarte mult de vopseaua pe care o alegi, de cat de des te vopsesti, dar si de alegerile de culori pe care le faci.

Alege produse de colorare delicate!


"Produsele care contin ulei de cocos si unt de karite sunt emoliente pentru scalp, prevenind aparitia iritatiilor", declara pentru Eva.ro Carmelo Spina, hairstilistul brandului italian Renee Blanche. "Untul de karite este, de asemenea, si un filtru solar natural pentru par", adauga hairstilistul.

In special dupa intoarcerea de la mare, parul are nevoie de o ingrijire deosebita.
Soarele, apa sarata si vantul il degradeaza, ii estompeaza culoarea si il usuca excesiv.

Daca nu vrei sa iti tai parul, si totusi vrei sa ii oferi culoare, stilistul Renee Blanche recomanda alegerea vopselelor blande, care nu contin amoniac si care ii ofera parului timpul necesar pentru a se reface.

Daca te vopsesti la un salon, cere-i stilistului tau sa foloseasca o vopsea blanda, cu un continut scazut de amoniac.


Alegerea produselor de colorare delicate, cu un continut cat mai scazut de amoniac iti ofera siguranta ca parul tau nu are de suferit in urma unei vopsiri. Din fericire, industria vopselelor pentru par a fost revolutionata in ultimul timp, locul vopselelor cu un continut mare de amoniac fiind luat de cele care respecta structura firului de par.


Spune "Nu" schimbarilor radicale


Desi ar fi foarte interesant sa ne putem schimba culoara parului peste noapte, de cate ori ne dorim, specialistul ne recomanda sa tratam astfel de optiuni cu mare atentie.

Daca inlocuirea unei culori deschise cu una mai inchisa nu prezinta nici un fel de problema, nici chiar pentru vopsitul acasa, deschiderea culorii parului este mult mai dificila si prezinta foarte multe riscuri.

"Chiar daca te-ai plictisit de culoarea ta inchisa, una dintre cele mai mari greseli pentru par este decolorarea brusca. Parul poate fi decolorat treptat, ton cu ton, pana ce ajungi la culoarea dorita", declara Carmelo Spina.

Este un proces complex, care poate fi realizat numai de profesionisti si care dureaza mult timp.
De aceea, este bine sa te gandesti de doua ori inainte de a-ti vopsi parul saten inchis sau negru, daca nu esti foarte sigura ca iti doresti asta, pentru ca nu exista cale simpla (sau sigura) de intoarcere.

Trateaza parul vopsit cu remedii naturale


Daca te vopsesti acasa, dupa expirarea timpului petrecut cu vopseaua pe par, amesteca sampon, cu putina apa si cu ulei de argan si spala parul pentru prima data cu acest amestec. A doua spalare va fi una obisnuita, numai cu sampon. Uleiul de argan protejeaza parul, reduce eventualele iritatii ale scalpului si ofera stralucire.

"S-a demonstrat faptul ca uleiul de argan este de 50 de ori mai hidratant decat uleiul de masline.
Dar pentru ca are o structura mai grasa, poate lua din volumul parului subtire. De aceea, se poate realiza o emulsie din doua linguri cu ulei de argan si o lingura cu apa, care se plica apoi pe par
", declara hairstilistul Carmelo Spina.

O astfel de masca este ideala pentru parul decolorat, care de obicei isi pierde supletea in urma unui astfel de procedeu.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • visan maria pe 24 Iun 2015, 10:07
    vopsea naturala

    Am descoperit de curand o vopsea de par de la Root Vanish, desi cred ca se poate spune ca este mai mult un make-up pt par. Nu se foloseste ca o vopsea normala, dar mi se pare geniala pt ca ma ajuta foarte mult intre vopsiri si cu ajutorul ei reusesc sa tin sub control firele albe. O achizionez de aici http://www.longeviv.ro/root-vanish/vopsea-de-par-naturala-light-black-root-vanish Voi ati incercat-o? Daca da, cum vi se pare

    0
    0

  • ana pe 8 Iun 2013, 16:13
    Oh,my God!

    Acest mesaj este pentru Alys: Draga Alys, Unde naiba ai invatat sa scrii????? Ce scoala ai facut? Incearca sa citesti ceea ce ai scris (dau copy-paste mai jos, ca sa-ti fie mai usor): alys pe 18 Apr 2010, 14:31 pt alexutza_blondy vopseaua blonda iti degradeaza cel mai mult paru...yo nu imi vopsesc in general parul dekt q sampon,dar mi-am faqt vara treqta nijte shuvitze aiurea bonde...si am patit la fel ca tine...hairstylistule mew mia recomandat sa incerk ulei de ricin,cateva picaturi q galbenush de ou o data sau de dowa ori pe saptamana ininte sa ma spal pe cap sa fac o compozitie din cele dowa si sa ma dau pe par la varfuri(UNDE ERA ARS)si sa ssatu vreo 30-45 de min asa q ala in cap...imi puneam o esarfa si era ok...DAR YO iMi DADEAM PE TOT PARUL SI MI SA REGENERAT,inainte aveam probleme si q caderea parului si de cand am folosit astea nu am mai avut treaba...poti sa incerci si thu...ceao:*:*:* Fereasca Dumnezeu ce generatie!!!!!

    2
    1

  • ssamara20 pe 6 Mai 2010, 10:21
    sfat

    nu cred ca exista vreo vopsea de par care sa nu afecteze firul de par sau pielea capului , spre exemplu daca sunt bruneta si ma vopsesc lunar am observat ca mi sa rarit parul desi nu este ars chiar din contra este foarte starlucitor si multa lume il lauda, iar la blonde apare acel aspect de par "sters" si varfuri despicate , am incercat si eu multe metode si produse profesionale dar tot la cele naturiste am ajuns , ca sa nu imi mai cada parul aplic de 2 ori pe sapt o crema pe baza de petrol ( se vad rezultate dupa 2-3 aplicari) pentru parul ars recomand o masca profesionala , multa lume nu stie ca atunci cand ai parul gras si mai aplici si ceva pe baza de ulei efectele dezastruoase se vad rapid pe pielea capului, unele tratamente pot fi un esec chiar si naturale sau profesionale daca nu tinem cont de tipul de par gras,uscat sau mixt

    0
    0

  • Mihaela pe 21 Apr 2010, 08:51
    Raspuns

    Eu am avut parul foarte degradat, foarte uscat, foarte tocit, foarte poros, foarte aspru(in conditiile in care am par fin) si nu puteam sa-l las nici doua luni sa creasca, trebuia sa-l tund la o luna si o saptamana...pt ca nu puteam sa-l tin mai mult, sa creasca asa cum vroiam... Foloseam "celebra" masca de ou,ulei masline si vitamina A...rezultate 0 si era si imbacsit chiar daca ma spalam foarte bine si fara pic de stralucire chiar daca foloseam si balsam. Mi-am luat produse profesionale si de cativa ani buni le folosesc. In sfarsit am parul pe care-l doresc:e blond (prin decolorare), aproape pana la fund, matasos, stralucitor si ii tund varfurile la 6-7luni. Am specificat in primul comentariu ca mascuta cu ou poate ajuta un par fara probleme sau un par frumos de la natura. Pt Arrwen: nu conteaza ambalajul, produsele profesionale se fac prin stiinta, prin compozitii optime si aporturi de substante/vitamine si ce or mai contine care ajuta cu adevarat parul. Produsele naturale nu or sa le agaleze niciodata pe cele profesionale, de fapt nu exista grad de comparatie intre ele. Si trebuie sa iti spun ca produsele profesionale sunt foarte spornice si nu se conuma repede ca cele din comert/supermarket; un sampon il folosesc 6-7-8 luni, o masca4-5 luni (dar aplic multa pe par), un ser pt varfuri in medie 5 luni.

    1
    0

  • alys pe 18 Apr 2010, 14:31
    pt alexutza_blondy

    vopseaua blonda iti degradeaza cel mai mult paru...yo nu imi vopsesc in general parul dekt q sampon,dar mi-am faqt vara treqta nijte shuvitze aiurea bonde...si am patit la fel ca tine...hairstylistule mew mia recomandat sa incerk ulei de ricin,cateva picaturi q galbenush de ou o data sau de dowa ori pe saptamana ininte sa ma spal pe cap sa fac o compozitie din cele dowa si sa ma dau pe par la varfuri(UNDE ERA ARS)si sa ssatu vreo 30-45 de min asa q ala in cap...imi puneam o esarfa si era ok...DAR YO iMi DADEAM PE TOT PARUL SI MI SA REGENERAT,inainte aveam probleme si q caderea parului si de cand am folosit astea nu am mai avut treaba...poti sa incerci si thu...ceao:*:*:*

    0
    0

  • pustoaika20 pe 16 Apr 2010, 17:47
    Par vopsit, fara efecte adverse ???

    Interesant articol, frumoasa reclama, dar din pacate, offtopic si cu multe inexactitati. In primul rand vopseaua nu strica parul, ci dimpotriva, daca este o vopsea de calitate, chiar il intareste si il reface, iar vinovat de degradarea firului de par este oxidantul, care deschide cuticula 'cu forta', si o lasa deschisa dupa vopsire sau chiar o arde. Expertul vad ca sare de la parul vopsit la scalp. Este cu totul altceva si, daca voi cu vopseaua va ingrijiti scalpul, atunci aveti o mare problema. Ok, vopseaua nu trebuie sa fie o bomba chimica expirata care sa va arda si parul si scalpul, dar de aici si pana la "a pune" unt de karite in par e o cale lunga. Trebuie sa stiti ca daca alegeti sa va vopsiti cu o vopsea din plante, nu o sa mai scapati de culoare luni de zile iar schimbarea culorii (dupa cum zice si mastrul stilist citat mai sus) este cu adevarat dureroasa. Asta este principala problema a vopselei de par din plante si de aceea multi stilisti o evita. Cat despre tratament dupa vopsire, este firesc sa urmariti un tratament de stabilizare a culorii, care sa inchida corect cuticula firului de par, nu sa va dati cu slana prin par ca sa luceasca. Multumim pentru articol si portia de ras ... si da, lucrez in domeniu si nu, nu folosesc asemenea produse. Lucrez numai cu produse profesionale de top ;)

    1
    0

  • alexutza_blondy pe 16 Apr 2010, 13:27
    buna

    am un par jalnic il vopsesc o data p luna (blond) si este foarte ars si mii se rup varfurile la greu:d nush ce as putea folosi mai bun decat foarfecu.....da-ti un sfat pls ms

    0
    0

  • arrwen pe 16 Apr 2010, 11:22
    Pt. Mihaela

    Este adevarat ca majoritatea stilistilor recomanda produsele profesionale. Altfel meseria lor s-ar duce de rapa... Este evident ca si Carmelo Spina recomanda produsele profesionale, dar nu inseamna ca le exclude total pe cele naturale. Daca studiezi putin compozitia produselor de ingrijire a parului, fie ele profesionale sau de larg consum, vei observa ca principiile active au la baza, de cele mai multe ori, extracte din ingredinte naturale: avocado, unt de shea, oua, germeni de grau, ulei de masline, ulei de argan si lista poate continua. Este mult mai comod sa folosesti produse frumos ambalate, parfumate si pe care le aplici instant, dar nu este intotdeauna posibil (pentru ca nu sunt accesibile oricui). In astfel de situatii, remediile naturale sunt o optiune.

    0
    0

  • Rebecca pe 16 Apr 2010, 09:46
    remedii anturale

    Remediile naturale sunt cele mai bune pt par. Personal am facut saptamanal timp de 6 luni o masca din galbenus, ulei argan/masline si 2 lingurite de miere. Dintr-un par aboslut fara viata, acum am un par pentru care ma invidiaza multi. In cazul meu a functionat si cred ca poate functiona tututror cu conditia sa fie facut sistematic. O zi buna!

    1
    0

  • Mihaela pe 16 Apr 2010, 08:38
    ....remedii naturale.

    "trateaza parul cu remedii naturale" este cea mai mare tampenie pe care o poate zice cineva iar un hairstilist nu va zice niciodata sa iti tratezi parul cu ou si ulei. Pot fi adjuvante la un par cu fara prea mari probleme dar la un par degradat, uscat, deteriorat nu au nicio insemnatate. Rezolvarea: produsele profesionale(de fapt pentru orice tip de par).

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod