Opreste imbatranirea prematura a pielii

Desi nu putem opri imbatranirea, obiceiurile de zi cu zi isi pun amprenta asupra pielii noastre mai mult decat ne putem imagina. A avea un ten si o piele frumoasa nu inseamna neaparat investii costisitoare in tratamente cosmetice de ultima ora. Este suficient sa elimini unele obiceiuri daunatoare, care efectiv te imbatranesc inainte de vreme.
Desi nu putem opri imbatranirea, obiceiurile de zi cu zi isi pun amprenta asupra pielii noastre mai mult decat ne putem imagina. A avea un ten si o piele frumoasa nu inseamna neaparat investii costisitoare in tratamente cosmetice de ultima ora. Este suficient sa elimini unele obiceiuri daunatoare, care efectiv te imbatranesc inainte de vreme.

Fumatul


Principalul vinovat de imbatranirea prematura a pielii este, bineinteles, fumatul. Chiar daca ai foarte multa grija de pielea ta, fumatul iti va anihila efortul, conducand la aparitia ridurilor si la acumularea toxinelor in piele.

"Pielea fumatorului se impregneaza cu fum care schimba culoarea suprafetei cutanate. Pielea devine terna, cafenie, patata si cu zone uscate. De asemenea, obiceiul fumatului imbatraneste prematur tenul, accentueaza atat ridurile de expresie, mai ales cele din jurul gurii, cat si pe cele fine de pe obraji sau din jurul ochilor", declara Dr.
Mihaela Leventer, medic primar dermatolog.

Lipsa protectiei solare


Unele studii, potrivit dailymail.co.uk, arata ca anumite creme care au in compozitie factori de protectie solara sunt eficiente pentru sanatatea pielii, incetinind imbatranirea acesteia.

O mare greseala este folosirea factorului de protectie solara numai pe timpul verii. Desi pe timpul verii nivelul radiatiilor solare este foarte mare, nici iarna nu suntem ferite de efectele lor nocive. Foloseste o crema hidratanta cu factor de protectie solara ca baza pentru machiaj sau un fond de ten cu factor de protectie de cel putin 15 SPF.

Alimentatia incorecta


Alimentele grase si cele intens procesate si aditivate ne-au invadat viata. Cu cat ai o dieta mai bogata in astfel de alimente, cu atat organsimul tau se "incarca" cu toxine. Aceste toxine se acumuleaza si la nivelul pielii, impiedicand circulatia adecvata a sangelui si contribuind la aparitia imperfectiunilor si a ridurilor.

O dieta ideala, care iti permite sa ramai tanara si sa ai o piele stralucitoare cat mai mult timp, trebuie sa includa cel putin sase portii de fructe si legume pe zi, in proportie de 50%.

Principalele surse de proteine in alimentatia moderna sunt de origine animala, o problema care afecteaza nu numai frumusetea, dar si sanatatea.
De preferat ar fi ca 15% din proteinele consumate zilnic sa fie de origine animala, restul fiind de origine vegetala.


Lactatele reprezinta o sursa buna de proteine animale, alaturi de carnea de pui si cea de peste. Grasimile de origine animala sunt necesare, dar in cantitati foarte mici. Acizii grasi omega 3 sunt esentiali pentru o piele frumoasa, cea mai buna sursa naturala fiind pestele gras. In cazul in care nu poti consuma peste de trei ori pe saptamana, apeleaza la suplimentele cu ulei de peste sau omega 3, dar numai daca ai primit acordul medicului tau.

Dieta saraca in antioxidanti


Antioxidantii anihileaza radicalii liberi, substante care detin un important in rol in aparitia ridurilor si imbatranirea prematura.  

Printre alimentele bogate in antioxidanti se numara broccoli, conopida, varza de Bruxelles, lamaia, morcovii, cartofii, alunele, migdalele, usturoiul si pepenele galben.
Pentru cresterea imunitatii organismului, este recomandat ca aceste alimente sa fie consumate in stare naturala, cat mai putin procesate sau fierte.

Problemele intestinale


Nu te-ai fi gandit niciodata ca balonarile frecvente si constipatia au o legatura indirecta cu aparitia ridurilor? Transformarile rezidurilor care se acumuleaza la nivelul colonului au loc datorita unor bacterii ce se afla in mod normal in intestine. Dar cand in colon se afla bucati de alimente partial nedigerate, in special din cauza unei masticatii incorecte, apar procese ce blocheaza toxinele la nivel intestinal - putrefactia alimentelor proteice si fermentarea alimentelor pe baza de amidon.

De aici si pana la aparitia balonarii si constipatiei este numai un pas. Constipatia frecventa impiedica eliminarea corecta a toxinelor, care se reintorc in fluxul sanguin si in restul organelor, inclusv in piele, potrivit dermatologului Bruno Masa, autorul cartii "Secretele unui ten mereu tanar".
Daca sistemul tau digestiv se confrunta cu astfel de probleme, pielea ta va fi uscata, aspra, predispusa aparitie ridurilor si acneei la varsta adulta.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • SorinS pe 8 Mar 2010, 19:21
    Cosmetice BIO

    http://www.life-care.yolasite.com • Produsele BIO sunt acele produse care sunt obtinute doar din extractele plantelor crescute pe pamanturi netratate chimic si din seminte nemodificate genetic. In plus la produsul finit nu se adauga conservanti chimici, nu se adauga coloranti si nu se adauga parfumuri sintetice sau obtinute din petrol sau derivate (doar cele din uleiuri esentiale). • Produsele BIO obtin intotdeauna cele mai mari calificative calitative ( OKO Test sau alte publicatii germane independente de testare comparativa a calitatii produselor de pe o piata), pentru efectele pe care le creaza (normalizarea tipului de ten, regenerarea pielii, protejarea epidermei, lipsa de agresivitate fata de piele - speciale pentru persoanele alergice, etc). • Produsele Bio sunt produse ce au aparut initial pentru persoanele alergice si persoanele cu pielea sensibila. Apoi, datorita efectelor spectaculoase, din ce in ce mai multe persoane au inceput sa foloseasca aceste produse. Nu pentru ca aveau o problema cu tenul (al lor sau copiilor) ci pentru ca vroiau sa elimine riscul de a deveni persoane cu astfel de probleme: alergii, sensibilitati ale pielii sau chiar cancer de piele sau pulmonar explicatia simpla se gaseste in folosirea derivatelor din petrol utilizate in produsele non-bio si nedescompunerea acestora in mod natural, fiind astfel inhalate sau ramanand o perioada lunga in contact cu pielea).

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod