Negru, argintiu, ţinte, flori - toate într-o manichiură deosebită

În această săptămână m-am gândit să nu vă plictisesc cu sfaturi de îngrijirea unghiilor ci să vă arăt manichiura pe care mi-am făcut-o :) Aveam chef de ceva mai complicat putin,

În această săptămână m-am gândit să nu vă plictisesc cu sfaturi de îngrijirea unghiilor ci să vă arăt manichiura pe care mi-am făcut-o :)

Aveam chef de ceva mai complicat putin, nişte floricele pictate prin tehnica one stroke. După cum îi spune şi numele, această tehnică presupune pictarea unei petale dintr-o mişcare, fără a ridica pensula de pe suport. Nu e nevoie de talent, ci doar de puţină practică. E un pic mai dificil de făcut pe mâna dominanta dar din nou practica ajută mult.

Se realizează folosind culori acrilice şi pensule plate, sintetice si cu perii tăiaţi drept.

Recomand sa le cumpăraţi de la magazine specializate pentru pictură, nu de la cele pentru unghii.

Tehnica propriu-zisă:

1. Se umezeşte pensula, se bagă un colţ într-o culoare şi celălalt în cealaltă culoare.

2. Se trag câteva tuşe pe o hârtie pentru a combina culorile în peri şi a lăsa excesul.

3. Se face o petală mişcând pensula foarte usor sus-jos. Dacă nu a ieşit bine, se poate şterge cu apă înainte să apuce să se usuce.

4. Se continuă în acelaşi fel restul petalelor.

O floare simplă arată ideal cu cinci petale.

5. Indiferent de suportul pe care se face pictura la sfârşit trebuie aplicat lac pentru sigilare. Culoarea acrilică odata uscată este rezistentă la apă dar nu şi la şocuri mecanice (va crăpa şi se va desprinde bucată cu bucată). Pensulele nu se lasă niciodată murdare. Se curăţă bine cu apă şi se păstrează cu perii protejaţi de capacul de plastic cu care au fost cumpărate.

Pentru fundalul acestui design am folosit aceeaşi tehnică dar am vrut să se vadă oja argintie de pe dedesubt aşa că am băgat doar un colţ al pensulei în culoare, celălalt rămânând curat.

Sper ca v-a plăcut manichiura mea.

Ca de obicei vă invit să intraţi pe blogul meu pentru mai multe modele, atât pentru unghii scurte cât şi mai lungi - Mypsychonails

O zi cât mai frumoasă vă doresc!

Fotografie realizată de LSD-Photography

sascha-mein
sascha-mein
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod