Miturile machiajului mineral

Pentru ca machiajul mineral este un adevarat trend in prezent, inevitabil au aparut si miturile referitoare la acesta. Afla ce nu ar trebui sa crezi.

Machiajul mineral este considerat un tip de machiaj "natural". Ingredientul de baza al acestor produse este o pudra obtinuta din minerale naturale, foarte fin macinate. Din aceasta cauza, machiajul mineral este mult mai sanatos pentru pielea ta comparativ cu cel pe baza de substante sintetice. Este ideal pentru pielea sensibila, in special pentru ca mineralele nu produc alergii.

Produsele de machiaj pe baza de minerale sunt noncomedogene, ceea ce inseamna ca nu iti blocheaza porii si, prin urmare, nu au ca efect aparitia comedoanelor sau cosurilor.

Efectul in urma aplicarii lor este cu adevarat spectaculos, pielea ta va arata proaspata, stralucitoare si numai un "profesionist" isi va da seama ca esti machiata.

Dar dincolo de numeroasele avantaje ale acestora, s-au lansat si diverse mituri daunatoare referitoare la machiajul mineral. Iata care sunt cateva dintre acestea:

"Sunt in totalitate naturale"


Este cat se poate de fals! Majoritatea produselor pe baza de minerale contin diferite alte substante care le imbunatatesc textura, consistenta si rezistenta in timp. Pentru ca nu exista o reglementare clara in ceea ce priveste compozitia acestora, producatorii recurg fara probleme la adaosul de diverse alte substante care intra in compozitia produselor pe baza de minerale.

"Toate produsele de machiaj pe baza de minerale sunt bune"


Daca pe ambalajul unei pudre sau in denumirea acesteia este mentionat cuvantul "mineral", acest lucru nu inseamna ca pudra respectiva este neaparat buna.   Asa cum spuneam mai sus, adaosul de diverse alte substante depinde de producator. Citeste cu atentie lista de ingrediente de pe eticheta produsului.
Daca acesta contine foarte multe alte substante pe langa minerale, ar fi mai bine sa te gandesti de doua ori inate de a-l alege.

"Poti dormi machiata"


Este una dintre cele mai mari greseli si un mit extrem de daunator referitor la machiajul mineral. Chiar daca mineralele sunt benefice pentru ten, spre deosebire de substantele sintetice, nu este in niciun caz recomandat sa dormi machiata cu astfel de produse. Pielea ta are nevoie sa respire, sa se relaxeze si sa se refaca in timpul noptii, iar prezenta machiajului va dauna grav acestor procese. Crema hidratanta este singurul "prieten" al pielii tale pe timpul noptii.

"Iti fac ridurile sa dispara"


Pudrele minerale, pentru ca au o formula foarte usoara, nu se strang in interiorul ridurilor sau pliurilor fetei. Din aceasta cauza ele nu amplifica ridurile, ci le mascheaza.
Dar de aici si pana la declaratia ca astfel de produse de machiaj iti "vindeca" ridurile, este cale foarte lunga. Cremele special concepute pentru atenuarea ridurilor te pot ajuta partial la rezolvarea acestei probleme.

"Te protejeaza de razele nocive ale soarelui"


Este adevarat ca dioxidul de titan si oxidul de zinc, elemente care se regasesc atat in cremele pentru protectie solara, cat si in produsele de machiaj pe baza de minerale, te protejeaza impotriva razelor UV. Dar aplicarea machiajului mineral, fara ajutorul unei creme cu protectie UV, nu iti va proteja suficient tenul de razele nocive.
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • LIVA pe 11 Nov 2009, 10:51
    PENTRU RUXANDRA

    Persoane ca si tine sunt greu de suportat sa le ai prin preajma.Intr-una aveti critica pe buze.Dahnah a gresit o litera(la tastatura litera "i" este langa litera "u"),nu a fost atenta,banuiesc.Atat de greu este sa-ti imaginezi ca a gresi este omeneste?Ma gandesc ca d.p.d.v este o greseala fatala.Viata este scurta ,deci fi mai indulgenta:))Sunt sigura ca nu esti perfecta si ai gresit tu si vei mai gresi...

    1
    0

  • lili.o pe 31 Iul 2009, 18:31
    Bella Pierre

    eu folosesc produse Bella Pierre, sunt sub forma de pudra, deci nu contin diluanti sau alte substante care ataca pielea si inchid porii. sunt foarte multumita de fondul de ten sub forma de pudra si de pigmentii multifunctionali pe care ii poti folosi pe buze si pe unghii. fondul de ten e foarte fin, aproape invizibil, depinde cat aplici si nu provoaca nici un fel de alergii. mie imi ieseau cosuri de la praf si acum nu mai am probleme.

    0
    0

  • Ruxandra pe 10 Mai 2009, 16:10
    Draga MADALINA

    am observat ca "lucrezi in domeniu"..deci nu imi imaginez cum poti sa spui " bare escentials " cand ele sunt clar "Bare escentuals" . :))

    0
    1

  • Ioana pe 21 Feb 2009, 12:22
    Minerale pure

    Am incercat de la Bare Escentuals si de la L'oreal. Amandoua arata foarte bine pe piele, din pacate au bismut la care eu am alergie (si oricum nu tin sa am pe fata o asemenea substanta controversata). Acum folosesc minerale de la www.PureTouch.ro si in sfarsit sunt perfect multumita. Vi le recomand cu toata increderea, din cate stiu sunt singurele din romania in acest moment care nu contin decat minerale pure si atat.

    0
    0

  • make-up artist pe 1 Feb 2009, 23:15
    minerale

    fetelor,sunt make-up artist si fondul de ten nu strica fata,chiar este indicat,si cand zic ceva inseamna ca ma bazez pe ceva;) iar in legatura cu machiajele minerale sunt bune dar indicate in general ptr pielea tanara.

    0
    0

  • Dahnah pe 5 Iun 2008, 11:05
    Firme

    Mie imi place acest tip de machiaj, l-am folosit. Nu doar BARE ESCENTIALS e producatoare de astfel de produse, in USA sunt o gramada de mici firme noi. De fapt cei de la Bare Escentuals folosesc bismuth, ceea ce poate irita fata (sunt multi impotriva acestei firme de fapt). Lasati ca acusi apar si pe la noi companii care se specializaeaza numai pe machiaj mineral. Cele de la l'oreal & comp. nu stiu cum sunt, dar as avea mai mare incredere intr-o firma care face NUMAI machiaj mineral.

    0
    0

  • Mia pe 19 Mai 2008, 15:41
    Nu-i adevarat

    Eu nu cred ca fondul de ten distruge pielea. Machiajul facut corect, cu produse de calitate si proaspete, adecvate tipului de ten protejeaza pielea de poluare si praf, sa nu mai spun ca unele fonduri de ten contin substante nutritive si factor de protectie solara. Eu am inceput sa folosesc fond de ten de pe la 12 ani, pentru ca aveam multe cosuri si imi era rusine sa ies din casa. Si acum il folosesc in fiecare zi, desi nu mai am probleme mari cu cosurile si pielea mea arata mult mai bine decat a altor femei de varsta mea. Nu spun ca toate adolescentele ar trebui sa foloseasca fond de ten, cred chiar ca fetele tinere din ziua de azi se machiaza prea mult.

    0
    0

  • diana pe 13 Mai 2008, 19:36
    Frumusetea

    Intr-adevar toate fetele isi pun problema frumusetii iar ca acestea sa fie cu adevarat frumoase nu trebuie sa foloseasca in special fond de ten de la varste fragede deoarece acesta distruge pielea....pooop all.ID-ul meu este diana_ms_09 cine vrea sa vrb orice cu mn ii astept aici....pooop:*:*:*

    0
    0

  • andreea pe 13 Mai 2008, 19:33
    frumusetea

    eu sunt sooper frumoasa si ma bucur k exista aceasta rubrica cu frumusetea deoarece toate fetele frumoase ar trebui sa-si puna cate o poza acolo!!!

    0
    1

  • madalina pe 9 Mai 2008, 21:11
    machiaj mineral

    Buna,fetelor,am citit articolul privitor la machiajele minerale,este foarte adevarat!Eu lucrez in domeniu si confirm cele scrise,cu un "mic" neadevar...si anume:marcile de "mass market",adica L'oreal,Gemey meybeline...etc,nu sant 100/100 minerale,ptr simplul motiv ca numai faptul ca o textura este compacta,contine talc,conservant,deci nu este "pura".Din fericire,exista o singura marca de cosmetice,care si-a construit "edificiul" pe baza mineralelor pure,si anume "BARE ESCENTIALS",marca care exista in USA de 40 de ani si este nr 1 in ceea ce priveste produsele ptr ten,care se numesc BARE MINERALS.Si tocmai ptr ca nu contin alte produse in afara de minerale,TOATE produsele sant sub forma de pudra "libera" (adica nu este compactata).Dupa aceasta marca au copiat si toate celelate....conceptul,fara insa a realiza cu adevarat produse 100/100 minerale!!!!Puteti gasi produsele acestei marci la Sephora,si credeti-ma,sant excelente!

    0
    0

  • jessykalba_28 pe 7 Mai 2008, 12:05
    eu nu folosesc fond de ten

    cunosc mai multe fete care si-au distrus fata de la fond de ten!eu nu va sfatuiesc sa folositi fond de ten ,ataca pielea.Am vazut prea multe cazuri,credeti-ma!

    0
    1

  • Mia pe 18 Apr 2008, 13:20
    alte surse

    Cam toti marii producatori de produse cosmetice au cate o gama de produse minerale. Eu am incercat Maybelline si Revlon. Mi-au placut, dar nu la fel de mult ca fondul de ten lichid pe care il folosesc in mod obisnuit. Pentru un machiaj lejer eu folosesc un primer de la Benefit, care mi se pare super.

    0
    0

  • Oana pe 17 Apr 2008, 13:07
    produse cosmetice minerale

    Exista produse cosmetice minerale si la L`Oreal:pudra cu efect de fond de ten,fard de obraji,fard de pleoape si am auzit ca sunt f bune.

    0
    0

  • DangerSo pe 17 Apr 2008, 10:39
    Raspuns felicia

    Poti gasi la Avon un fard de pleoape pe baza de minerale, aceasta este singurul produs de existenta caruia stiu. Este foarte posibil sa gasesti si la alte firme de cosmetice. :)

    0
    0

  • felicia pe 17 Apr 2008, 10:02
    machiajul mineral

    unde se gasesc aceste produse pt. machiaj?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod