Mituri despre acnee

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie (AAD), majoritatea tinerilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani se confrunta, la un moment dat, cu inesteticele cosuri, puncte albe sau negre. Acneea este un fenomen comun in perioada pubertatii, pe fondul modificarilor hormonale specifice. Cu toate acestea, pentru a fi tratata cu succes si, eventual, prevenita, se impune realizarea unei distinctii intre faptele reale si "miturile" referitoare la acnee.

Mit: Bronzul contribuie la atenuarea si disparitia acneei
Realitate: Chiar daca bronzul mascheaza, temporar, semnele specifice acneei, nu exista nici o dovada ca a te bronza contribuie la disparitia acneei. Dimpotriva, persoanele care au acnee si se bronzeaza, fie natural, fie la solar, risca sa se confrunte cu uscarea si descuamarea epidermei in zonele afectate, sau chiar cu arsuri. De asemenea, creste riscul imbatranirii premature a pielii si aparitia cancerului.

In cazul in care copilul tau are acnee, explica-i ca este recomandabil sa-si protejeze portiunile afectate cand iese afara, purtand palarie, sapca, bluze cu maneci lungi sau ochelari de soare. In timpul verii, este bine sa foloseasca o crema sau un gel cu factor de protectie ridicat pentru a contracara efectele daunatoare ale soarelui. Iar daca vrea sa utilizeze produsele autobronzante pentru a masca semnele specifice acneei, cere mai intai sfatul medicului.

Daca adolescentul urmeaza un tratament anti-acneic (inclusiv pilule anticonceptionale, in cazul fetelor) este cu atat mai important sa evite expunerea la soare.
Medicamentele pot cauza o hipersensibilitate a epidermei in contact cu razele soarelui.


Mit: Cu cat te speli mai mult pe fata, cu atat mai putin se manifesta acneea
Realitate: Asemeni situatiei anterioare, nici igiena nu poate fi facuta "responsabila" de aparitia acneei. Dimpotriva, spalatul zilnic al fetei ajuta la inlaturarea celulelor moarte si a impuritatilor de la suprafata epidermei, dar excesul de apa si sapun, precum si miscarile prea viguroase, pot avea drept consecinte uscarea pielii si aparitia iritatiilor, ceea ce ar putea duce la agravarea acneei.

Medicii dermatologi recomanda spalarea fetei numai de doua ori pe zi, cu un sapun bland si miscari lente. Chiar daca tu folosesti, si e firesc sa o faci, produse cu proprietati de exfoliere a pielii, adolescentul ar trebui sa le evite, pentru ca irita pielea si acneea dobandeste astfel un mediu mai propice de proliferare. De asemenea, se recomanda evitarea lotiunilor pe baza de alcool, pentru ca usuca pielea.



Mit: "Stoarcerea" cosurilor ajuta la disparitia acestora
Realitate: Cu toate ca "stoarcerea" unui cos face ca acesta sa fie, temporar, mai putin vizibil, procedeul poate determina intarzierea disparitiei definitive a acestuia. Bacteriile sunt "impinse" in profunzimea epidermei, si astfel portiunea de piele din jurul cosului devine mai sensibila si mai predispusa iritatiilor. Adeseori raman cicatrice rosii sau maronii, care persista timp de cateva luni, iar in unele cazuri, sunt permanente.

Daca adolescentul este suparat ca i-a aparut un cos pe fata chiar inainte de o petrecere sau de o intalnire sentimentala, medicul dermatolog ii poate administra o injectie cu cortizon, care va atenua iritatia si va grabi procesul de vindecare. De asemenea, il poti ajuta chiar tu, cu un baton corector care se gaseste in trusa ta de machiaj.


Mit: Daca ai acnee, nu este permis machiajul, respectiv barbieritul
Realitate: Produsele cosmetice nu sunt interzise chiar daca ai acnee.
Important este insa ca produsele respective sa fie hipoalergenice si sa aiba o textura blanda, pentru a nu favoriza proliferarea acneei. Unele produse contin acid acetilsalicilic, ce are rol important in vindecarea leziunilor acneice.

Se recomanda evitarea produselor pe a caror eticheta se mentioneaza "exclusiv pe baza de plante". E adevarat ca aceasta categorie a castigat popularitate considerabila in ultimii ani, dar aceste produse pot bloca porii si stimula acneea, asa incat este bine ca adolescentii si, in general, persoanele predispuse la acnee sa nu foloseasca acest tip de produse. Baietii care au acnee pot folosi linistiti lama sau aparatul de ras electric, insa trebuie sa fie atenti sa nu atinga zonele afectate, deoarece ar putea aparea iritatii sau infectii.


Mit: Daca acneea este persistenta, ar trebui sa urmezi un tratament mai intens, pana la disparitia acesteia
Realitate: Cand este vorba despre medicamente care contin ingrediente active precum acid acetilsalicilic sau peroxid de benzoil, nu se recomanda utilizarea exagerata.
Acest fapt ar putea avea efect opus, prin agravarea acneei, intrucat epiderma se usuca si este predispusa iritatiilor si aparitiei altor cosuri, puncte albe sau negre.


In oricare dintre urmatoarele situatii, adreseaza-te unui medic:
  • tratamentele urmate nu au dat rezultat;
  • au aparut cicatrice;
  • cosurile sunt mari si dureroase la atingere;
  • au survenit probleme de ordin psihologic (complexe de inferioritate, ca urmare a acneei).

  • In cazul in care sunt prescrise medicamente, este necesar ca tratamentul sa fie urmat timp de aproximativ 6-8 saptamani pentru a se obtine rezultate.

     

    Comentariile 51-100 din 171

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • camelia pe 6 Sep 2007, 17:40
      acnee asta

      yo am avut acnee de vro 6 ani.am folosit tot felu de produse,geluri creme si toate porcariile care mi-au facut si mai rau.mi-au lasat pete rosii.oribil.am fost la dermatolog si mi-a dat Roaccutanee si se pare ca da rezultate desi are multe efecte secundare,si mai folosesc si din cand in cand retin a.si zyneritul e f bun.akum nu mai am cosuri,unu doua si alea mici e bun roaccutanee si retinu a fost excelent ptr pete desi l-am folosit o perioada scurta.poopz si va doresc la toate succes in lupta cu acneea.

      0
      0

    • cristina pe 3 Sep 2007, 19:53
      habar n-am ce sa mai fac!

      buna!nu stiu ce sa mai fac! adica am incercat tot! avon, garnier, ceaiuri de musetel. dar nu dau roade!ce sa fac?

      0
      0

    • anna pe 28 Aug 2007, 23:32
      atentie!!!

      fetelor nu mai luati sotret pentru ca dauneaza foarte mult atunci cand veti avea copii.riscati ca , copii vostrii sa iasa cu malformatii...asa mi-a spus o doamna dr.eu imi dau doar cu zineryt si pana acum are efecte foarte bune.nu mai luati tot felul de prostii.va pooooop. by

      0
      0

    • alexand5a pe 27 Aug 2007, 09:51

      am 17 ani si sunt disperata nu stiu ce sa mai ma fac .am foarte multe cosuro pe spate si pe fata am urmat o garmada de trayamente cosmetice dar in zadar ajutati ma dati mi un sfat

      0
      0

    • marta pe 19 Aug 2007, 12:45
      acnee-pa

      Am avut acnee timp de 20 de ani si am scapat de ea folosind o solutie facuta in casa din o pastila aspirina si una de metronidazol. Le sfaramati si intr-o lingura puneti un pic de apa plata si amestecati bine dupa care o dati pe fata si lasati cat de mult .Dak lasati si peste noapte va puteti da peste si cu o crema. Merita sa incercati! BAFTA MULTA

      0
      0

    • sara pe 15 Aug 2007, 17:38
      ceau

      salut ,sunt sara am 29 de ani si am probleme cu acneea de circa 1 an ,eu in adolescenta am fost una din fericitele cu te impecabil,toate problemele sunt legate de alimentatie,stres,tigari,boala unor organe interne si alti factori nocivi

      0
      0

    • sara pe 15 Aug 2007, 17:33
      am 30 de ani

      desi am 30 de ani am probleme cu acneea,eu in adolescenta nu am stiut ce e aia acnee,mi-a aparut de circa 1 an

      0
      0

    • phibbie pe 13 Aug 2007, 18:24
      salut!

      dati-mi sfaturi de cum sa scap de acneea rosie si care doare.please.

      0
      0

    • andreea pe 8 Aug 2007, 23:23
      ACNEEA

      ACNEEA E FFFFFFFFFFF ORIBILA

      0
      0

    • miki pe 23 Iul 2007, 11:59
      acnee

      eu am incercat o crema de la farmacie pe care mi-a recomandat-o farmacista si chiar merge,dar efectul este de putina durata.dar crema nu are nume!intreaba!!!

      0
      0

    • cosmar..acneea pe 18 Iul 2007, 01:51
      acneea

      sal..eu am inceput un tratament pe baza unei lotiuni de salvia cu care se sterge tenul...iar apoi aplic o crema cu extracte din salvia...cel putin la mn a dat rezultate si va recomand...95% din cosuri au disparut;)...dar rabdare...e esentiala

      0
      0

    • mada pe 15 Iul 2007, 00:50
      roaccutane!!!

      recomand tuturor sa incerce aceste pastile, desigur numai sub supravegherea dermatologului. chiar dau rezultate. de asemenea, si zynerit-ul, si skinoren-ul etc. succes!

      0
      0

    • dinu floriana pe 14 Iul 2007, 00:43
      acneea

      acneea nu se trateaza asa usor tr sa faci untratament de lunga durata si cu antibiotic bine inteles

      0
      0

    • dinacica pe 12 Iul 2007, 00:43
      imperfectiunile creaza mari complexe

      m-am confruntat si eu cu "boala"cosurilor si pot sa spun ca a fost o perioada foarte dificila plina de complexe!si in consecinta imi cumparam toate tipurile de produse de la diverse firme insa cosurile nu dispareau nicidecum asa ca ultima mea sansa a fost dermatologul!insa aveti grija si la ce dermatolog apelati!!!este foarte important si acest aspect...deci sfatul meu este sa apelati la un specialist de indata ce constientizati ca aveti o problema decat sa dati o gramada bani pentru fel de fel de produse pe care sa le "experimentati"in nestire pe propria piele!!!

      0
      0

    • hello pe 4 Iul 2007, 22:22
      Vitamina A+zinc

      Foarte bun pt acnee e si vitamina A.Eu am luat vitamina A 50.000 U.I. impreuna cu zinc deoarece ajuta k procesul sa se faca mai rpd.De stiut k nu este indicat a se lua mai mult de 20 zile ,cate o pastila pe zi.Roaccutane este un derivat al acestuia asa k mare grija.Are in general aceleasi efecte toxice.Mult succes in tratarea acneei si o fatza fara cosuri si semne tuturor cu probleme.

      0
      0

    • ... pe 4 Iul 2007, 22:21
      Vitamina A+zinc

      Foarte bun pt acnee e si vitamina A.Eu am luat vitamina A 50.000 U.I. impreuna cu zinc deoarece ajuta k procesul sa se faca mai rpd.De stiut k nu este indicat a se lua mai mult de 20 zile ,cate o pastila pe zi.Roaccutane este un derivat al acestuia asa k mare grija.Are in general aceleasi efecte toxice.Mult succes in tratarea acneei si o fatza fara cosuri si semne tuturor cu probleme.

      0
      0

    • Ingerasha pe 25 Iun 2007, 18:51
      Zineryt si retin-a

      mi-e mi s-a recomandat zinerytul si retin-a la pielea mea sensibila as putea spune ca face si minuni,oricum nu va astptati sa treaca peste noapte s-au odata ce au disparut sa nu mai apara totusi eu una ma pot bucura de efectele pe care le-am acumulat.

      0
      0

    • alina pe 19 Iun 2007, 11:55
      zineryt

      eu am incercat zineryt dar nu mi-a folosit la nimic.....

      0
      0

    • Ana pe 19 Iun 2007, 11:24
      voua va spus cineva ca trebuie sa tineti regim?

      Ei bine DA!Trebuie tinut un regim(mi-a mi-a spus asta dermatologul) sa va zic si voua cateva lucruri : nu trebuie sa mancati : usturoi,portocale,mancare grasa in special carnea (mai bine mancati ppiept de pui),incercati sa evitati prajelile...!Mancati foarte multe mere,pere, si rstul dar in special cand este vorba de mere pere, sa fie verzi pentru ca ele contin foarte multe vitamine si ele au un efect benefi;) Fructele,legumele proaspete neaparat!Incercati sa evitati COLE SI PEPSI dauneaza mult chiar si tigarile,alcoolul sa nu mai vorbim de droguri(care afecteaza TOTUL) !Acesa este un mic regim dar puteti incerca nu numai ca veti fi mai usor de tratat dar va veti simtii si mai bine!

      0
      0

    • Ana pe 19 Iun 2007, 11:16
      Acneea

      Buna!Sunt o fata din Constanta si am 16 ani!M-am confruntat cu aceasta problema si inca mai am de furca cu ea!Problema este ca daca nu te tratezi atunci cand trebie,mai tarziu vei avea de suferit(va zic din propria experienta)!Anul trecut eu am fost la doctorul de familie ptr alte lucruri nu pentru acnee(nici nu stiam ce-i aia credeam ca cosurile si puncetele nerge exagerate de pe fata mea erau asa cum ziceau parintii si cei apropiati din cauza varstei,dar nu a fost asa)!Doctorita mi-a facut o trimitere la o policlinica si eu naiva credeam ca imi va trece doar print-o crema :))) dar n-a fost asa!2 luni am suferit(ma uitam in oglinda de fiecare data cand aveam ocazia si ma ingrozeam deoarece cremele pe care le aplicam aveau un efect schimbator de ex: azi imi era bine maine putea sa fie mai rau deci niciodata nu stiam la ce sa ma astept :((((((!Dar in sfarsit am fost la un doctor (Nocivin) prin trimiterea domnului doctor si vazandu-ma mi-a prescris vreo 5 unguiente si un antibiotic foarte bun!Sincera sa fiu nu am folosit cremele din 2 motive:1 nu am inteles cum mi-a spus ptr ca nu-ti explica nimeni ,2 am fost la doctorul de familie si a spus ca unguientele sunt de "umplutura" si sa merg direct pe antibiotic!Zis si facut!Acum sunt in a-6-a luna de cand fac acest tratament cu SOTRET sau se mai poate flosii si ROACUTANE + un mic regim :D:D:D cam greu dar daca vrei poti;)!Acum nu stiu ce sa va spun,eu v-am spus cum au progedat eu si sincera sa fiu sunt multumita ;) CONSULTATI NEAPARAT UN DERMATOLOG (NOCIVIN) prin trimitere de catre doctor/a de familie!Tratament usor :*

      0
      0

    • A.S pe 15 Iun 2007, 08:44
      si eu sunt disperata

      Desi am avut o perioada de un an in care am avut un ten impecabil acum ma confrunt din nou cu acneea.Am fost si la medici dermatologi si am luat la sfatul lor si pilule anticonceptionale dar nimic nu a dat roade doar Zinerytul este eficient desi imi usuca f tare pielea...ce sa mai fac???????????????????

      0
      0

    • florentina pe 5 Iun 2007, 16:26
      vechea problema

      buna , am 22 de ani si de curind am cumparat o crema pt.cosuri desi nu prea aveam , insa dupa folosire mi_au aparut mai multe si nu stiu ce sa mai fac cu ce sa ma mai dau va rog ajutati_ma sa scap de aceasta acnee.adresa mea de e-mail:hurmuzvali@yahoo.com va multumesc!

      0
      0

    • catalin pe 23 Apr 2007, 18:03
      enervant

      am numai 14 ani si deja acnee ma scos din sarite,daka stiti cum sa ma ajuati contactatima pe adresa mea de e-mail:loveyhate@hotmail.com

      0
      0

    • adina pe 14 Apr 2007, 11:50
      problemssss!!!!

      Am si eu probleme de foarte mult timp...la inceput imi era greu sa ma acomodez cu senzatia si sa ma integrez unui grup, insa cu timpul am invatat ca prietenii buni nu te aleg doar pentru ca esti fara cosuri sau ca ei...am trecut de inhibitii pot spune si ma simt bine in propria mea piele. Bineinteles acest lucru nu inseamna ca nu mai lupt inca cu acneea.Lupt si inca imi e groaza sa ma uit in oglinda. Acum iau Sotret si mie atat de groaza nu as vrea sa am probleme mai tarziu chiar forme de cancer. Si anticonceptionalele sau tratamentele cu hormoni au efecte adverse care se vad peste ani. Oricum nu voi lua decat 2pastile pe zi timp de 15 zile la recomandarea medicului...sper sa nu apara efecte adverse ca mai bine ma stiu cu cosuri toata viata decat plina de cancer mai tarziu deoarece nu se stie precis ce efecte adverse are si pe prospect nu arata totul. Dumnezeu sa ne ajute sa scapam de aceste mici imperfectiuni!!!Oricum viata poate fi traita din plin si cu cosuri.

      0
      0

    • FLORI pe 13 Apr 2007, 09:30
      SFAT PT. ACNEE

      FETELOR TREBUIE SI UN TRATAMENT INTERN CU ANTIBIOTIC CONSULTATI NEAPARAT UN DR. DERMATOLOG, sint dr. f. buni la Medsana

      0
      0

    • flori pe 13 Apr 2007, 09:28
      ACNEEA

      fetelor, am fost la dermatolog la Medsana, sint sub tratament de 3 saptamini cu antibiotic si crema Brevoxyl,dupa o durata de 8 saptamini trebuie sa merg la control sa vada daca da rezultate daca nu da rezultate imi schimba tratamentul cu un derivat al vitaminei A care am auzit ca este f. toxic dar sigur, va sfatuiesc sa consultati un dermatolog si sa aveti foarte multa rabdare.SUCCES

      0
      0

    • adina pe 8 Apr 2007, 19:24
      am cosuri multe pe spate

      nu stiu ce sa mai fac .Niciodata nu am avut cosuri pe spate sau pe decolteu,insa acum am destule;nu foarte multe,insa de ajuns:Dce tratament sa urmez?am si in zona T si pe barbie,am inteles ca sunt creme pe baza de antibiotic,sau SKINOREN...oare e buna crema aceasta??va rog sa imi raspundet. Eu am 18 ani si jumatate.Va multumesc!!

      0
      0

    • ioana pe 22 Mar 2007, 22:10
      acnee

      am cateva cosuri,nu foarte multe,dar ma deranjeaza,cum le pot trata?

      0
      0

    • cristy_ pe 17 Mar 2007, 19:12
      acnee

      As vrea niste informatii despre un doctor demarto f bun din Buc. pentru ca am o acnee chinuitoare.Am fost la o gramada de doctori care nu mi-au rezolvat problema , tratamente costisitoare si chinuitoare f. rezultate.Am acnee pe fata si spate.

      0
      0

    • Liviu pe 9 Mar 2007, 11:53
      offf

      sucul de lamaie la mine nu a dat rezulte si in plus ma ustura fata ingrozitor.Am incercat mai multe metode dar degeaba

      0
      0

    • hulya pe 7 Mar 2007, 11:00
      Cu rabdare

      Hmm..nu umbla prea mult cu ele ba chiar nu pune mana pe fatza incearca sa ai o igiena corespunzatoare spalata cu apa shi sapun schimbati fata de perna cat se poate de des nu te shterge decat pe prosopul tau de fatza,fa nishte infuzi cu mushetel exista la farmacie o apa speciala care se numeste pur shi simplu apa de fata spalate cu ea de cateva ori shi uneori este chiar foarte bine sa te speli shi cu apa minerala nu umbla prea mult cu fata k risti sa ai semne....Gandeste-te pozitiv cu nu te da cu toate prostiile pe fatza...Mult succes;)

      0
      0

    • tzuca pe 26 Feb 2007, 22:21
      raspuns acnee

      Incearca mastile oxidante sau pe baza de argila sau pur si simplu tratamentele naturale ca sucul de lamaie care este eficient sigur.

      0
      0

    • Mihai pe 26 Feb 2007, 09:49
      Acneea imi fac viata un calvar:(

      Am incercat zeci de lucruri ,dar nimic nu a dat rezultate in combaterea acestei probleme deosebit de grave.Ce s-ar mai putea face?

      0
      0

    • elizanca pe 1 Feb 2007, 11:31
      Acnee

      Eu am cosuri in zona T si foarte rar mai apare unu pe obraji,dar dak folosesc produse nu cont de care se cojeste pielea ,iar de la cosuri raman egzeme!!ce as putea face?

      0
      0

    • ION MARIA pe 10 Ian 2007, 11:50
      ACNEE

      PANA LA 18 ANI NU AVEAM ABSOLUT NICI O PROBLEMA CU TENUL ACUM MA DEPRIMA TOT CEEA CE MI_A IESIT PE FATA AS DA ORICE SA SCAP DE ASTA SUNT NUMAI PETE ROSII SI NU AM SCAPARE DE ELE AM SA MA DUC LA UN DERMATOLOG PANA LA URMA TREBUIE SA_MI REVIN DIN DEPRESIA DE ZI CU ZI CAND MA PRIVESC IN OGLINDA

      0
      0

    • ION MARIA pe 10 Ian 2007, 11:50
      ACNEE

      PANA LA 18 ANI NU AVEAM ABSOLUT NICI O PROBLEMA CU TENUL ACUM MA DEPRIMA TOT CEEA CE MI_A IESIT PE FATA AS DA ORICE SA SCAP DE ASTA SUNT NUMAI PETE ROSII SI NU AM SCAPARE DE ELE AM SA MA DUC LA UN DERMATOLOG PANA LA URMA TREBUIE SA_MI REVIN DIN DEPRESIA DE ZI CU ZI CAND MA PRIVESC IN OGLINDA

      0
      0

    • andrei pe 18 Dec 2006, 15:33
      acnee

      ce sa-i faci...:-??nici o scapare...mult sex si gata;) pe bune;) v-am salutat...

      0
      0

    • Ionutz pe 6 Dec 2006, 17:16
      MINOCICLINE

      Folositi tablete de Minocicline-medicament care se poate procura doar dinafara tarii.Cate 2 tablete pe zi,timp de 3-4 luni si procesul de aparitie a cosurilor va disparea. Succes.

      0
      0

    • vasilica pe 28 Nov 2006, 23:05
      NU LUA DIANE35!!!!!

      EU AM LUAT SI M-AM INGRASAT 25 DE KG INTR-UN AN SI MAI STIU PERSOANE CARE AU PATIT ACELASI LUCRU DE LA DIANE-35. IN PLUS, NU AU REZOLVAT PROBLEMELE CU ACNEEA. TOT PENTRU ASTA IMI FUSESERA RECOMADATE SI MIE. ANTICONCEPTIONALELEL TREBUIE LUATE DOAR LA RECOMNADAREA MEDICULUI GINECOLOG, SI DOAR CU ANALIZE IN PREALABIL. ALTFEL, POT EXISTA EFECTE ADVERSE FOARTE NEPLACUTE.

      0
      0

    • crystyna pe 24 Nov 2006, 14:43
      scapati-ma de cosuri

      sal!sunt crystyna,am 24 de ani in urma cu 1 an au inceput sa-mi apara cateva cosuri,am folosit sapunul lichid de la clerasil care la inceput a dat rezultate dar dupa intreruperea lui mi-au aparut in faza mai severa.daca a folosit cineva anticonceptionalele diane-35 au dat un rezultat bun?astept raspunsuri si daca stie cineva pretul lor:p va multumesc

      0
      0

    • ramona pe 21 Nov 2006, 18:01
      cu cosurile trebuie sa ai rabdare

      eu am terminat un curs de estetica in spania si vreau sa va spun ca daca aveti probleme cu cosurile in primul rand trebuie sa aveti mare rabdare caci vindecarea se face putin mai lent dar trebuie sa te ti de un singur tratament.deasemenea radiatiile solare reduc producerea acizilor grasi liberi,hipersecretia sebaceica,au o actiune antimicrobiana si proportioneaza o exfoliere perfecta.

      0
      0

    • maria pe 16 Oct 2006, 13:21
      acnee

      eu am folosit ultima data sotret 20. e cam 1 mil 300. la inceput rezultate super. dar mi-a revenit aceeasi acnee pe care o aveam. am mers 3 ani la cel mai bun dermatolog din constanta. va rog dati-mi adrese de la alti dermatologi buni

      0
      0

    • ypurash@yahoo.com pe 9 Sep 2006, 23:11
      roaccutane

      salutare...dupa ce am citit toate articolele despre acnee..am vazut ca pe multi i-au ajutat roaccutane..si as vrea sa va intreb dak acest preparat exista sub forma de pastile?..atzi putea sa-mi da-ti mai multe sfaturi privind acest produs la adresa..ypurash@yahoo.com..as fi foarte multumita

      0
      0

    • Rusman pe 9 Sep 2006, 21:10
      Am incercat totul :( !!!

      Am citit otul cu atentie deosebita dar din cele de sus am incercat aproape tot!!! Acum la moment sunt foarte disperat ca nu exista o crema care ar avea toate cerintele mele !!! Adica una si sa scap de acnee !!! Poate cineva m-a ajuta cu un sfat, anticipat v-a multumesc din timp !!! Iata e-mailul meu _R9_@mail.com (Ajutama!!!)

      0
      0

    • vera pe 4 Sep 2006, 14:12
      acnee

      Cea mai buna metoda de a scapa de acnee este tratamentul cu contraceptive Diane si in acelasi timp folosirea celor trei pasi de la Eucerin ( curatare, lotiune tonica si crema gel pentru ten gras si predispus acneei). e adevarat te costa ceva dar eu zic ca merita. mai bine un ten curat decat orice altceva.

      0
      0

    • andreea pe 3 Sep 2006, 12:34
      acnee

      eu cred k proactiv este cel mai bun si am de gand sal incerk, a fost la dermatolog de 4 ori, mia dat 4 tretamente da' nimik k nu miau trecut! cine a folosi proactiv si iau trecut cosurile????? yo de fapt nu prea am cosuri da am pete si nu scap de ale am vreo 5 cosuri pe toata fata sunt mici nu e chiar asa de rau dar sper k o sami treak si alea

      0
      0

    • mda pe 2 Sep 2006, 20:08
      dereglare..?! ciclu - roaccutanee?

      am inceput acu 10 zile un tratament cu roaccutane si deja incep sa vad efectele. problema mea este alta... o dereglare a cicluclui menstrual.. este o reactie normala sau ceva nu e in regula? astept cat mai rapid o parere asupra nelamuririi mele.

      0
      0

    • roxana pe 22 Aug 2006, 22:30

      eau am incercat produse de la garnier .nu au dat cine stie ce rezultate dar totusi mai bine ca la inceput.eu recimand ceaiul de musetel.in fiecare zi poti sa faci o compresa dar trebuie sa fie fierbinte

      0
      0

    • DR.CAMELIA pe 22 Aug 2006, 22:06
      SALUTARE LA TOTI CARE AU PR ASTA STRESANTA(MAI ALES MA REFER LA FETE)

      VRETI SA VA SPUN EU ADEVATUL TRATAMENT?FETELOR,FOLOSITI DIANE-35(ANTICONCEPTIONALE)SI O SA SCAPATI DE ELE...VA ASIGUR...DIANELE SUNT PE BAZA DE HORMONI SI NU AU EFECTE ADVERSE CA CELELALTE ANTICONCEPTIONALE!!!!MERGETI LA SIFGUR!!!!FOLOSITI NU MAI MULT DE 3 LUNI...ASTA PT TRATAMENT,DC AVETI CONTACTE SEXUALE PUTETI FOLOSII SI PANA LA 6 LUNI...DAR APOI SA FACETI PAUZA!!!!SI ALT REMEDII:SEXUL SI ADMINISTRAREA DE SPERMA PE CALE ORALA...DA,DA NU RADETI CA NU E O GLUMA ...VB FFF SERIOS ,SI O SA VEDETI CE TEN O SA AVETI!!!GARANTAT100%

      0
      0

    • george pe 21 Aug 2006, 18:31
      acnee usoara

      si eu ma zbat cu boala asta..am 17 aproape 18 ani si ink nu mi a trecut...am inceput sa folosesc brevoxil de 1 sapt si se vede o schimbare ...insa mi e frica sa nu mi mai apara..poate un remediu ar fi sa nu mai fiu atat de stresat si sa incerc sa ignor...dak aveti alte idei in combaterea acneei va rog spuneti mi me_bush89@yahoo.com

      0
      0
    Pagina « 1 2 3 4 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod