Mituri despre acnee

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie (AAD), majoritatea tinerilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani se confrunta, la un moment dat, cu inesteticele cosuri, puncte albe sau negre. Acneea este un fenomen comun in perioada pubertatii, pe fondul modificarilor hormonale specifice. Cu toate acestea, pentru a fi tratata cu succes si, eventual, prevenita, se impune realizarea unei distinctii intre faptele reale si "miturile" referitoare la acnee.

Mit: Bronzul contribuie la atenuarea si disparitia acneei
Realitate: Chiar daca bronzul mascheaza, temporar, semnele specifice acneei, nu exista nici o dovada ca a te bronza contribuie la disparitia acneei. Dimpotriva, persoanele care au acnee si se bronzeaza, fie natural, fie la solar, risca sa se confrunte cu uscarea si descuamarea epidermei in zonele afectate, sau chiar cu arsuri. De asemenea, creste riscul imbatranirii premature a pielii si aparitia cancerului.

In cazul in care copilul tau are acnee, explica-i ca este recomandabil sa-si protejeze portiunile afectate cand iese afara, purtand palarie, sapca, bluze cu maneci lungi sau ochelari de soare. In timpul verii, este bine sa foloseasca o crema sau un gel cu factor de protectie ridicat pentru a contracara efectele daunatoare ale soarelui. Iar daca vrea sa utilizeze produsele autobronzante pentru a masca semnele specifice acneei, cere mai intai sfatul medicului.

Daca adolescentul urmeaza un tratament anti-acneic (inclusiv pilule anticonceptionale, in cazul fetelor) este cu atat mai important sa evite expunerea la soare.
Medicamentele pot cauza o hipersensibilitate a epidermei in contact cu razele soarelui.


Mit: Cu cat te speli mai mult pe fata, cu atat mai putin se manifesta acneea
Realitate: Asemeni situatiei anterioare, nici igiena nu poate fi facuta "responsabila" de aparitia acneei. Dimpotriva, spalatul zilnic al fetei ajuta la inlaturarea celulelor moarte si a impuritatilor de la suprafata epidermei, dar excesul de apa si sapun, precum si miscarile prea viguroase, pot avea drept consecinte uscarea pielii si aparitia iritatiilor, ceea ce ar putea duce la agravarea acneei.

Medicii dermatologi recomanda spalarea fetei numai de doua ori pe zi, cu un sapun bland si miscari lente. Chiar daca tu folosesti, si e firesc sa o faci, produse cu proprietati de exfoliere a pielii, adolescentul ar trebui sa le evite, pentru ca irita pielea si acneea dobandeste astfel un mediu mai propice de proliferare. De asemenea, se recomanda evitarea lotiunilor pe baza de alcool, pentru ca usuca pielea.



Mit: "Stoarcerea" cosurilor ajuta la disparitia acestora
Realitate: Cu toate ca "stoarcerea" unui cos face ca acesta sa fie, temporar, mai putin vizibil, procedeul poate determina intarzierea disparitiei definitive a acestuia. Bacteriile sunt "impinse" in profunzimea epidermei, si astfel portiunea de piele din jurul cosului devine mai sensibila si mai predispusa iritatiilor. Adeseori raman cicatrice rosii sau maronii, care persista timp de cateva luni, iar in unele cazuri, sunt permanente.

Daca adolescentul este suparat ca i-a aparut un cos pe fata chiar inainte de o petrecere sau de o intalnire sentimentala, medicul dermatolog ii poate administra o injectie cu cortizon, care va atenua iritatia si va grabi procesul de vindecare. De asemenea, il poti ajuta chiar tu, cu un baton corector care se gaseste in trusa ta de machiaj.


Mit: Daca ai acnee, nu este permis machiajul, respectiv barbieritul
Realitate: Produsele cosmetice nu sunt interzise chiar daca ai acnee.
Important este insa ca produsele respective sa fie hipoalergenice si sa aiba o textura blanda, pentru a nu favoriza proliferarea acneei. Unele produse contin acid acetilsalicilic, ce are rol important in vindecarea leziunilor acneice.

Se recomanda evitarea produselor pe a caror eticheta se mentioneaza "exclusiv pe baza de plante". E adevarat ca aceasta categorie a castigat popularitate considerabila in ultimii ani, dar aceste produse pot bloca porii si stimula acneea, asa incat este bine ca adolescentii si, in general, persoanele predispuse la acnee sa nu foloseasca acest tip de produse. Baietii care au acnee pot folosi linistiti lama sau aparatul de ras electric, insa trebuie sa fie atenti sa nu atinga zonele afectate, deoarece ar putea aparea iritatii sau infectii.


Mit: Daca acneea este persistenta, ar trebui sa urmezi un tratament mai intens, pana la disparitia acesteia
Realitate: Cand este vorba despre medicamente care contin ingrediente active precum acid acetilsalicilic sau peroxid de benzoil, nu se recomanda utilizarea exagerata.
Acest fapt ar putea avea efect opus, prin agravarea acneei, intrucat epiderma se usuca si este predispusa iritatiilor si aparitiei altor cosuri, puncte albe sau negre.


In oricare dintre urmatoarele situatii, adreseaza-te unui medic:
  • tratamentele urmate nu au dat rezultat;
  • au aparut cicatrice;
  • cosurile sunt mari si dureroase la atingere;
  • au survenit probleme de ordin psihologic (complexe de inferioritate, ca urmare a acneei).

  • In cazul in care sunt prescrise medicamente, este necesar ca tratamentul sa fie urmat timp de aproximativ 6-8 saptamani pentru a se obtine rezultate.

     

    Comentariile 1-50 din 171

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • Cristina pe 21 Mai 2011, 13:26
      BUNA ! VA ROG CINE MA POATE AJUTA

      Cine a luat tratament cu sotret! am 4 luni de tratament ma pot expune la soareee? plzzz! doctorul meu este foarte strict in orice dar eu chiar nu ma suport alba plus ca sunt la mare si toata lumea merge . imi puteti spune cine a mers la plaja in timpul tratamentului? cum ce au folosit? la ce ore?va rog frumos. ! mutlumesc anticipat

      0
      0

    • Petru pe 17 Nov 2010, 14:11
      SC Farmacia Buruiana SRL exista

      Referitor la mesajul lui mony - farmacia in cauza exista si este cat se poate de reala. Sunt din Iasi si pot confirma asta, de asemenea pot confirma si ca ofera produse care te pot ajuta sa scapi nu doar de acnee ci si de alte cateva probleme dermatologice - eu am scapat de matreata folosind produsele recomandate de doamna farmacista. Duce-tiva si veti fi serviti cu amabilitate. Este chiar la strada perete in perete cu banca.

      0
      0

    • joan pe 5 Oct 2009, 23:56
      pfffffffff de ce eu de ce nu trece

      ciao sunt joan si am acneee de cativa ani dar anul acesta sa agavat si vreau sa o tai de pe fatza dar nu trece am fost la medic si mia dat mai multe pastile dar degeaba nu trece cin e ma poate ajuta uite id-ul meu multumesc p.johny_007

      0
      0

    • offf pe 28 Sep 2009, 22:46
      ma dau batuta

      E incredibil cum poate acneea sa distruga o viata...Eu am incetat sa mai lupt,am incercat totul...poate asa vrea Dumnezeu...pe mine una m-a invins acneea .plang zilnic,nu mai am viata sociala,off...sa treaca o data si viata asta !

      0
      0

    • Ale pe 24 Sep 2009, 22:25
      Acnee ,cosuri

      Salut.Am 21 de ani si am avut probleme si eu de mica cu cosurile..nu aveam probleme ft mari dar mi am facut singura rau pt k mi am umblat la ele.Deci ce va sfatuiesc este sa nu va umblati la ele DELOC, stiu k este greu dar trebuie sa va abtineti cat de mult.Am fost si eu la derma si mi a dat niste prostii super skumpe care au avut efect 2-3 luni si apoi problema a revenit, apoi,am renuntat la ele..De atunci folosesc un gel de curatare si o crema hidtranta dimineata si seara si credeti ma tenul meu arata kiar ft bn desi imi mai ies cateva cosulete.Sfatul meu este sa lasati pastilele cremele tratament si prostiile alea.EU folosesc asa : gel de curatare de la yves roche sebo specific cu 20 de lei, crema hidratanta de la geroccosen pt ten mixt cu 12 lei si imi aplic direct pe cos argila pt tratamente cosmetice de la farmec cu 6 lei.Argila o amestec cu apa si o aplic direct pe cos in fiecare zi cat stau in casa iar seara se lasa peste noapte,deasemenea puteti sa aplicati argila pe toata fata ca masca 1-2 ori p sapt.Tenul meu arata kiar superb are asa o stralucire sanatoasa.Si ink cv...am folosit fond de ten vreo 4 ani si m am lasat de el de un an si cv, folosesc doar un baton corector de la rimel london cu 13 lei, culoare este IVORY.Urmati-mi sfatul si va asigur k ve ti avea rezultate mai rpd decat credeti:P

      0
      0

    • denysa_denysutza pe 17 Sep 2009, 20:49
      SCAPA SI TU DE ACNEE

      dragii mey prieteny,,,cosurile sunt marea problema a tuturor adolescentilor,,,eu am 15 ani si mai acum 2 luni eram neputincioasa in fatza acneei..insa am primit un sfat de la un medic batran....ca atunci cand ma spal pe fatza sa iau niste tarate in mana si sa dau pe fatza apoi sa curatz din nou la 10 min...dupa ce curatz din nou sa dau cu zeama de lamaie si sa mai stau inca 15 min apoi sa curat din nou....credeti-ma ca dupa o luna am fost la acel medic si i-am pupat mana k m-a skapat d cel mai mare cosmar..daca vreti sa vb q mn ma gasitzi pe id de mess everfotbalista va pupacesk p toti si urmati c am scris mai sus...chiar da rezultate..pa

      0
      0

    • florina pe 9 Sep 2009, 17:32
      Aaa

      nu mai stiu ce sa fac... simt cum toata fericirea mea dispare odata cu accentuarea acestei ,boli'

      0
      0

    • corina pe 17 Aug 2009, 15:59
      mi-a priit sotretul

      mi-a priit foarte bine sotretul....sunt f multumita de rezultate...am avut o fata cu foarte multe cosuri(acnee severa) si acum nu mai am nimic....intrebati medicul dermatolog;)

      0
      0

    • tratament impotriva acneei pe 22 Mar 2009, 17:50
      tratament foarte bun

      2. Tratament contra acneei A. 150 g iaurt; 2 picături de ulei esenţial de cimbru sau lămâiţă; 2 picături de ulei esenţial de mentă; sucul de la o lămâie; 20 g drojdie; 2 linguri de amidon de cartofi (lasă 2 cartofi în apă pentru 5 ore şi foloseşte apoi lichidul alb rezultat). Amestecă ingredientele cu mixerul. Pasta rezultată se aplică pe faţă masând, în special în zona unde sunt puncte negre şi coşuri. Lasă masca timp de 20 de min şi apoi clăteşte cu apă călduţă. B. 50 g drojdie; 100 g iaurt; Amestecă. Conţinutul rezultat aplicăl pe faţă timp de 15 minute. Repetă în fiecare seară, până când vei observa o ameliorare a tenului.........sper sa va ajute...pe mn m-a ajutat foarte mult...SUCCES!!!!!!!!!!!

      0
      0

    • Dinu Marius pe 6 Mar 2009, 23:03
      ACNEE SUPER NASPA

      am acnee de 3 ani negre sh puncte rosi c imi puteti recomanda sh mie

      0
      0

    • oana pe 3 Feb 2009, 15:20
      ROACCUTANE SI SARCINA

      VA ROG sa mi scrieti daca ati luat ROACCUTANE iar apoi ati nascut copii? Sunt sanatosi copiii vostri? La cat timp dupa terminarea tratamentului ati ramas insarcinate? SUNT EXTREM DE SPERIATA. AM 30 DE ANI SI AM LUAT ROACCUTANE ACUM 2 ANI ... pentru o perioada de vreo 5/6 luni de zile. Cat trebuie sa mai astept ca sa am un copil SANATOS? MERSI ANTICIPAT

      0
      0

    • buba pe 7 Ian 2009, 21:42
      acnnea

      si eu ma confrunt cu acneea de vreo 5 ani,am incercat tot felul de tratamente si creme si lotiuni si nici un rezultat... am inceput tratamentul cu rouacutanee de vreo 2 luni... prima luna parca s-a agravat situatia dar acum incep sa se vada rezultatele, si folosesc si Brevoxyl, dar cu toate acestea nu-l recomand deoarece are foarte multe efecte secundare din pacate. Nu va stresati mancati sanatos nu va "bazaiti" si o sa fie bine,iar daca folositi produse gen: zynerit, nu le folositi pe o perioada mare deoarece pot face mai mult rau decat bine

      0
      0

    • barbosa pe 4 Ian 2009, 20:39
      da

      Am 17 ani akus 18 si tot nu mai pot sa skap de cosuri am incercat o sumedenie de tratamente si nimik ce sfaturi imi puteti da sa mai astept sau fringhia si saponul astept raspuns

      0
      0

    • mony pe 28 Nov 2008, 21:29
      Referitor la mesajul lui xerxes_excroc

      BAI BAIATULE CU SC FARMACIA BURUIANA SRL DIN IASI, IN PRIMUL RAND ACEASTA FARMACIE NU EXISTA IN IASI, EXCROCULE. CINE E DIN IASI POATE SA CONFIRME. UMPLEATE-AI DE COSURI EXCROCULE.

      0
      0

    • Alex pe 16 Nov 2008, 13:31
      Nu mai suport

      Buna. Sunt Slex, am 18 ani si am probleme cu acnee de 3-4 ani. La inceput am tot zis ca o sa-mi treaca dar nu a fost asa. Edevenit din ce in ce mai rau si chiar nu mai suport sa ma uit in oglina. Am incercat tot felul de tratamente de la bai cu musetel pana la creme si solutii la care se face asa de multa publicitate. Nimic nu a mers. Am auzit de o operatie cu laser care garanteaza scaparea de cosuri si de cicatrice. Stie cineva mai multe informatii despre aceasta operatie ca sunt dispus sa dau oricat numai sa ma pot uita in oglinda fara sa ma gandesc cum ar fi fost fara. Va multumesc.

      0
      0

    • flory pe 21 Oct 2008, 17:32
      Pot ajuta pers cu acnee

      Articol super naspa parerea mea. Rog pers care au acnee sa intre p id-ul deeea_deeea_32 si le promit ca le pot ajuta

      0
      0

    • alexia pe 5 Oct 2008, 16:37
      Cosuri

      Foarte folositor.

      0
      0

    • nicky pe 5 Sep 2008, 22:57
      NU Sotret sau Roaccutane

      Am facut tratamentul si cu sotret si cu roaccutane timp de 2 ani si a fost mai rau. Mi-am distrus stomacul, ficatul si nici acneea nu a dat inapoi. Sunt satula de tratamente, acum iau alte medicamente pentru problemele cauzate de antibioticele puternice prescrise de diferiti dermatologi. De la 12 ani am problema asta, iar acum am 19. Urmeaza sa incerc cauterizarea... sunt curioasa daca de data asta se vor vedea rezultatele.

      0
      0

    • acnee pe 31 Mai 2008, 15:21
      Teapa mare

      Nu luati in considerare mesajul de la xerxes_tent pt k am luat teapa de 1 mil de la nesimtitul ala ity promite k te ajuta s cand el ity da teapa s nu raspunde nici la telefon. Asa k avety grija. Pt k mie mia trym 2 sticlute de pt acnee care faceau 15 lei s el mi-a zis k 1 mil jumate asa k avety grija nu va lasaty dusi de val. Bafta

      0
      0

    • ADRIAN pe 31 Mai 2008, 14:59

      NU LUATI IN CONSIDERARE MESJ DE LA XERXES_TENT PT K O SA LUATY MARE TEAPA DE BANI. AVETY GRIJA. BAFTA

      0
      0

    • Alexandra pe 3 Mai 2008, 13:50
      ECHINACEEA

      Eu acum am incercat echinaceea cura de 6 saptamani. 4 zile se ia (de 3 pana la 5 ori pe zi, 2 ml de tinctura cu 100 ml apa) 4 zile se face pauza. Si tot asa timp de 6 saptamani. Echinaceea e f puternica si ajuta organismul sa se protejeze singur impotriva stafilococilor (la urma urmei in jur de 80% din populatie are stafilococi dar cu toate astea doar unele persoane fac acnee si asta pt ca au sistemul imunitar slabit - eu am avut probleme din cauza la prea multe antibiotice! asa ca in cele din urma am renuntat sa iau orice fel de medicament si am luat DOAR echinaceea.) Si acum dupa 3 saptamani nu mi-a mai iesit niciun cos nou... si cele vechi sunt aproape vindecate!

      1
      0

    • Ioana pe 18 Apr 2008, 08:47
      Acneea

      Intr-adevar este urata, va spun din proprie experitenta si ma lupt cu ea de cativa ani buni, si in plus am investit si bani si tot degeaba, tot isi face de cap. :(((

      0
      0

    • O TIPA pe 14 Mar 2008, 17:01
      MDAAAAAAAAAAAAAA

      Acneea e nasoala rau de tot. Depinde in mare parte si de modul de alimentatie parerea mea.

      0
      0

    • leila pe 13 Mar 2008, 11:03
      Acnee

      Fetelor sunt noua aici dar si eu am aceeasi problema am incercat PROACTIV si chiar am vazut diferenta.

      0
      0

    • ccc pe 13 Feb 2008, 14:48
      Sex?

      Daca faci sex mai putin sau mai mult scapi de acnee? :|

      0
      0

    • flory pe 9 Feb 2008, 11:04
      Ca lumea

      Eu cred ca toate miturile despre acnee sunt adevarate intrucat ar trebui sa tinem cont de ele. :P:P:P

      0
      0

    • cristina pe 5 Feb 2008, 17:27
      MARE TZEAPA

      am uitat sa specific k tipul are postat anuntul un pic mai jos d al meu...cel in care isi scrie si id d mess[xerxes_tent]! NU ARE ROST SA INTRATI IN LEGATURA CU EL! [[[am o programare la un dermatolog din buc ,vineri. dak va fi intr`adevar bun o sa va anunt...o sa va dau mai multe detalii... sunt si eu o victima a acneei si am incercat tot felul d tratamente.sper k prin acest dermatolog sa reusesc sa inving aceasta"boala"

      0
      0

    • cristina pe 4 Feb 2008, 18:25
      Mare teapa

      Sunt o victoma a unui... tip... care promite marea cu sarea! Are postat anuntu; aici, cel cu sticlute cu buruiana... acum 20 de min am ridicat coletul... TEAPA de 700 mii. Am fost prea disperata sa scap de acnee... LUATI AMINTE

      0
      0

    • roxana pe 2 Feb 2008, 18:32
      :((((

      Salut, si eu am probleme mari cu cosurile, am incercat tot felul de creme da nu merge nimic... mai sper...

      0
      0

    • baraboi_narcis_andrei pe 30 Ian 2008, 17:43
      Tratament cu eficienta de 90%

      Buna ziua! M-am confruntat cu aceasta problema mai bine de 5 ani, aveam o forma moderata de acnee si am incercat aproape toate tratamentele existente pe piata romaneasca, acum o luna m-am gandit sa-mi cumpar niste pastile cu efect detoxifiant, am intrat intr-o farmacie naturista acolo am cerut ce cautam si mi-a recomandat Denoxinal (37 ron) si apoi m-a intrebat daca doresc si ceva pentru uz extern (observand ca am fata atacata de acnee)mi-a dat 3 sticlute produse de firma sc.framacia buruiana.srl.iasi - alcool camforat 10%, lotiune pentru ten gras cum pori dilatati si a 3-a sticluta de emulsie acnee, fiecare avand gramajul de 50 ml cred nu specifica si la pret de 50 ron in total. Cu alcoolul camforat imbibat in vata ma stergeam dimineata dupa 15 min aplicam emulsia pentru acnee, si pastila de Denoxinal 1 pe zi dupa 2 ore dupa masa de dupa-amiaza, tot dupa-amiaza ma stergeam din nou cu alcool camforat si apoi aplicam din nou emulsia, iar seara inlocuiam acoolul camforat cu lotiunea pentru ten gras cu pori dilatati. Atent inainte de a aplica emulsia se agita timp de 5-6 min cat mai rapid, pentru ai spori efectul. Dupa numai 4 saptamani am avut rezultate incredibile. La inceput aveam indoieli 100%, dezamagit fiind de multimea de tratamente utilizate anterior. Dar stiti cum e un produs nou inca o speranta. Eu aveam forma de acnee foarte dificila care nu raspundea la niciun tratament, insa la acest tratament a dat randament:D, dar trebuie sa respectati cu strictete tratamentul (fara exces de bautura, ciocolata) si sunt sigur ca are efect pe orice fel de ten, pentru ca mi-a zis doamna doctor de la farmacia respectiva ca a testat acest tratament pe foarte multe persoane cu diferite tipuri de ten. Durata tratamentului trebuie sa fie de 3 luni pt curatzare totala.Pt mai multe info id xerxes_tent@yahoo.com. Nu ezitati va ajut cu cea mai mare placere! Zilele trecute am fost si i-am multumit din inima doamnei doctor ca m-a scapat de un mare chin! Cel mai ieftin, cel mai rapid si cel mai eficient tratament impotriva ACNEEI!!

      0
      0

    • roxanica pe 20 Ian 2008, 13:59
      Roxanica

      Am niste pete pe fata si cred ca sunt de la stoarcerea cosorilor de a lungul timpului si acum nu stiu ce sa fac sa pot scapa de ele. Inca am cosuri si acum si nu stiu ce sa fac. Cred ca am trecut de perioada in care apar cosurile si as vrea un remediu natural, cum a spus cineva = cu ce avem in frigider. Am 23 de ani. Multumesc.

      0
      0

    • larisa pe 17 Ian 2008, 20:43
      Nu scap de ea

      Vreau sa scap de acnee... este ingrozitoare, urata si chiar te face sa te simti prost. Mi s-a spus o data "iar ai acnee pe fata"... si te simti foarte jicnit in primul rand.

      0
      0

    • a pe 7 Ian 2008, 17:32
      Acnee

      Este foarte greu, psihic vorbind, eu voi lua roacutanacee, sper sa fie bine fiti tari !!!

      0
      0

    • thanas pe 3 Ian 2008, 19:46
      Roaccutanee

      E foarte bun, eu am luat asa ceva 3 luni si acum nu mai am nimic, dar atentie, trebuie sa aveti un ficat sanatos, sa nu suferiti de hepatita, baietii raman sterili in timpul tratamantului, iar fetele nu trebuie sa-l foloseasca in niciun caz in timpul sarcinii; are efect teratogen, da malformatii la copil. Bafta tuturor.

      0
      0

    • meri pe 24 Dec 2007, 16:44
      Tratamente

      Am folosit o gramada de medicamente, creme inca ma lupt cu acneea. Am de aproximativ 10 ani, ceea ce pot sa zic e ca un tratament cu produse ieftine nu prea da rezultate. Anul acesta am facut tratament cu sotret.roaccunate pentru a 2-a oara si a inceput sa dea rezultate. Cum imi spun si mie... rabdare, rabdare... o sa treaca intr-o zi.

      0
      0

    • emi pe 19 Dec 2007, 18:10
      Parerea mea

      Eu am folosit multe creme si ieftine si scumpe si nu au dat rezultate.

      0
      0

    • prodan simona pe 12 Dec 2007, 21:53
      Acnee

      Si eu am avut acnee si am folosit Schinoren si mi-a trecut. Se gaseste in farmacie, se face tratament timp de 4 luni, se da pe fata dimineata si seara dupa ce ai curatat fata bine.

      0
      0

    • nnnn pe 1 Dec 2007, 05:05

      Am 19 ani si sufar de acnee de la varsta de 15-16 ani. Acum folosesc Sotret 2 pastile pe zi de 10mg si ma dau cu mibazon de 2,3 ori pe zi. Oare imi va trece? Ca nu mai pot, cand ma uit in oglinda, parca nu sunt eu. Va rog mult astept Comenturile voastre!!!!

      0
      0

    • Stefan pe 1 Dec 2007, 05:04
      E bun sotretul? Da rezultate?

      Am 19 ani si sufar de acnee de la varsta de 15-16 ani. Acum folosesc Sotret 2 pastile pe zi de 10mg si ma dau cu mibazon de 2-3 ori pe zi. Oare imi va trece? Ca nu mai pot, cannd ma uit in oglinda,p arca nu sunt eu. Va rog mult astept Comenturile voastre!!!!

      0
      0

    • Anonim pe 20 Nov 2007, 20:16
      roacutanee

      mmda....luatzi roacutanee pt a scapa de acnee....io am scapat aproape complet in 3 luni

      0
      0

    • andrei pe 19 Nov 2007, 23:57

      a folosit cineva unguent de galbenele? ce rezultate ati avut?

      0
      0

    • moni pe 15 Nov 2007, 18:54

      parerea mea este ca argila este cea mai buna....sa incercati

      0
      0

    • monelinab pe 15 Nov 2007, 18:52

      Salut!!sunt Mona,am 26 ani eu am scapat de acnee cu ajutorul ARGILEI Argila intern si masca,intr-o luna se vad rezultatele

      0
      0

    • NINA pe 7 Nov 2007, 00:20
      DROJDIA DE BERE

      SUNT NINA.AM 30 DE ANI,SI DE 3 ANI TRAIESC IN SPANIA.DE VREO 5 ANI MA TOT LUPTAM CU ACEEASI ACNEE,CA SI VOI.AICI AM CUNOSCUT PE CINEVA CARE MI-A RECOMANDAT SA INCERC LEVADURA DE CERVAZA,ADICA DROJDIA DE BERE.IN ACELASI TIMP,NU TREBUIE SA UITATI CA HIDRATAREA ESTE FOARTE IMPORTANTA.ADICA SUNT CEI 2L DE APA PE ZI.EU BEAU PINA LA 3-4L.SE SPUNE CA DROJDIA DE BERE INGRASA.PE MINE NU MA INGRASAT.ADEVARUL ESTE CA FAC MULT SPORT.SPER CA V-AM AJUTAT.DULCE SALUTARI.AA,INCERCATI IN PASTILE,IN PRAF ESTE SUPER SCIRBOASA.CRED CA SE GASAESTE LA FARMACIILE NATURISTE.

      0
      0

    • elena pe 4 Nov 2007, 23:12
      acnee

      salut io am acnee de la 10 ani si acum am 14 si nu mia trecut deloc am urmat o gramada de tratamente si nu a dat nici un rezultat voi ce tratamenta mai sigure stiti?

      0
      0

    • alina pe 1 Nov 2007, 18:52
      acneea

      eu am cosuri din adolescenta si acum am 22 de ani si inca ma confrunt cu ele........as avea nevoie de mai multe sfatui

      0
      0

    • cris pe 30 Oct 2007, 16:17
      bolile de piele se vindeca f greu

      Buna, Recomand tinerilor care scriu sa nu-si faca probleme daca sunt la pubertate, iar celor maturi, care nu ar trebui sa aiba cosuri, sa aiba rabdare, sa mearga intai la dermatolog, si numai dupa aceea sa foloseasca diverse chestii. Trebuie tinut cont de faptul ca este o boala de piele si se vindeca greu. Si eu am de 2 ani si am schimbat si cativa dermatologi, am luat toate cremele si cremutele, si abia acum incepe sa se limpezeasca tenul; dar incerc sa nu disper chiar asa...sunt defecte fizice mult mai grave si pe viata, nu credeti?

      0
      0

    • geta pe 15 Oct 2007, 21:32
      scapati foarte usor de acnee

      mergeti la derma sa va faca reteta cu sotret pastile si brevoxyl unguent.eu am avut "buboiae"si nimeni nu credea k o sa mai scap de ele.si uite k si cicatricile mi ai disparut!!!!este super sotretul!!!

      0
      0

    • bolca cristina pe 28 Sep 2007, 14:09
      acneea purulenta

      buna eu am acnee pe fata in urma unei nasteri.am consultat un dermatolog si mi s-a zis ca din cauza hormonilor.am urmat un tratament si acum aproape ca am scapat de ea,dar cel mai important tratament este spalarea pe fata de 2 ori pe zi cu sapun de bebelusi si mai putin de consumat cafea,cola,ciocolata...

      0
      0

    • ioana pe 15 Sep 2007, 19:58
      acnee

      buna...eu am cosuri pe spate si nush qm sa fac sa skp de ele...mi-au mai trecut din ele...aqm mai am doar pete...foarte rar imi mai ies dar nu asa de mult k inainte...cum sa fac sa skp de tot de ele?pls dak stiti cum sa skp de ele intrati pe id meu ioana_diva2000

      0
      0
    Pagina « 1 2 3 4 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod