Mini ghid al produselor cosmetice pentru combaterea ridurilor

Inainte de a alege un tratament pentru combaterea ridurilor, este bine sa cunosti, in linii generale, cum se formeaza acestea si care sunt cauzele care duc la aparitia lor. De asemenea, este important sa stii care sunt factorii ce agraveaza ridurile deja existente, modul in care actioneaza lotiunile si cremele antirid si cateva recomandari pentru a minimaliza urmele pe care trecerea timpului le lasa asupra chipului tau.

Cum se formeaza ridurile?

Pentru a afla cum se desfasoara procesul de formare a ridurilor, trebuie ca mai intai sa stim ce se intampla la nivelul pielii. Aceasta este formata din trei straturi: epiderma (situata la exterior si vizibila), derma si tesutul subcutanat.

Cand esti tanara, totul este atat de simplu: pielea are capacitatea de a mentine nivelul optim de hidratare. Stratul intermediar (derma) contine fibre elastice care contribuie in mod decisiv la aspectul viguros al pielii, iar colagenul care se gaseste la acest nivel previne imbatranirea pielii si aparitia ridurilor.

Dar, o data cu trecerea timpului, secretia de colagen scade, asa incat tesuturile se deterioreaza treptat si nu mai pot mentine nivelul de hidratare asa cum se intampla in urma cu ceva vreme...


Tot cam in aceasta perioada, stratul de tesut adipos din profunzime (al carui rol este de a conferi pielii un aspect neted si ferm) incepe sa se subtieze si ridurile devin tot mai vizibile. Acestea se formeaza cu predilectie in zonele faciale care se contracta cel mai des - asadar, daca obisnuiesti sa te incrunti, trecerea timpului va putea fi remarcata in portiunea situata intre sprancene.

Cum actioneaza, de fapt, produsele antirid?

Ca o alternativa pentru toxina botulinica, cele mai eficiente produse cosmetice antirid actioneaza prin limitarea contractarilor musculaturii faciale, permitand astfel pielii sa se plieze neted.

Cele mai bune produse contin, de asemenea, si ingrediente care reduc stimularea nervoasa a muschilor fetei. In compozitia acestui tip de creme sau lotiuni se regasesc diverse tipuri de peptide (proteine secretate in mod normal de organism, care joaca un rol important in procesul de atenuare a ridurilor).

Este important sa retii ca, desi tratamentul antirid cu acest tip de produse este cel mai eficace, el nu isi face efectul decat in ceea ce priveste ridurile fine.
Cele adanci sunt mult mai greu de remediat si, uneori, acest lucru este imposibil.

Factorii care conduc la aparitia ridurilor

In afara de inaintarea in varsta si imbatranirea in ritm firesc a pielii, mai exista o serie de motive pentru care, uneori, pari mai matura decat esti in realitate. Unii dintre acestia pot fi tinuti sub control sau eliminati, dar altii nu. Iata care sunt acestia:

  • Ereditatea
  • Tipul de piele
  • Fumatul
  • Expunerea la soare fara a se folosi crema de fotoprotectie
  • Abuzul de medicamente


Ce poti face pentru a reduce ridurile

De acord - nimeni nu scapa fara ca infatisarea sa-i fie marcata de trecerea timpului, insa asta nu inseamna ca trebuie sa te resemnezi. Exista cateva procedee simple, pe care le poti pune in aplicare chiar din acest moment si, in viitor, vei constata ca ritmul de progresie a ridurilor este mult mai lent, iar tenul isi va pastra prospetimea o perioada indelungata.

  • Evita expunerea la soare sau foloseste produse cu factor de protectie corespunzator tipului tau de piele.
  • Daca esti fumatoare, renunta la acest obicei.
  • In fiecare seara, aplica un strat de crema antirid, iar dimineata, o crema hidratanta si care contine factori de protectie UV.
  • Ai grija ca epiderma sa fie hidratata, inclusiv prin a bea cel putin doi litri de apa zilnic.


Cateva intrebari pe care, cu siguranta, ti le-ai pus... si raspunsurile acestora

Produsele antirid nu expun pielea vreunui risc?
Stai linistita: esti in siguranta daca le aplici in conformitate cu instructiunile de folosire si, daca ai cerut in prealabil sfatul unei cosmeticiene, chiar nu ai nici un motiv sa te ingrijorezi. Majoritatea cremelor si lotiunilor antirid contin in exclusivitate elemente naturale, iar in compozitia lor nu se regasesc hormoni, steroizi sau compusi chimici.

Produsele antirid au efecte adverse?
Uneori, da - insa aceste cazuri sunt extrem de rare. Cand se intampla, efectele consta in inrosirea usoara a pielii si, cateodata, aparitia unei eczeme lipsite de gravitate. Vei evita aceste situatii daca te vei orienta spre produse care contin numai ingrediente naturale.

Rezultatele obtinute sunt permanente?
De cele mai multe ori, efectul pozitiv al folosirii produselor antirid este numai temporar.
Desigur, ridurile vor fi mai putin vizibile, dar nu renunta la cremele sau lotiunile specifice dupa ce observi o ameliorare. Si in nici un caz nu-ti imagina ca, daca iti ingrijesti pielea, ai voie sa-ti aprinzi tigara sau sa te expui la soare fara a te proteja! Vei anula rezultatele obtinute si va trebui sa o iei de la capat - numai ca, de data aceasta, ridurile vor fi mai adanci.

Oare ar trebui sa aplic mai multa crema antirid, in cazul in care imi doresc sa rezolv mai repede aceasta problema?
Excesul de zel nu s-a dovedit niciodata benefic - deci nici acum nu este cazul sa te gandesti la asta. Vei obtine aceleasi rezultate aplicand un strat subtire de crema.



 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Paun Nicoleta pe 29 Apr 2008, 19:46
    crema antirid

    Buna,numele meu este Nicoleta si am 25 de ani. Tenul meu este foarte uscat (NU beau foarte multa apa asa cum trebuie) ,iar de cativa ani au inceput sa-mi apara riduri foarte fine in zona ochilor (eu le zic riduri de expresie) si sunt destul de multe pt varsta mea.Am folosit o crema antirid de fata de la Nivea chiar si in zona ochilor si stiu ca nu este bine.Acum mi-am luat un set tot de la Nivea cu crema antirid de zi ,de noapte si de ochi.Pe cutie scrie ca trebuie folosita de persoanele cu varsta peste 35 de ani.E vreo problema daca o folosesc si eu? Va multumesc anticipat!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod