Măști naturale pentru acnee care chiar funcționează

Știai că pielea este cel mai mare organ al corpului tău? Epiderma reprezintă primul strat de protecție împotriva bacteriilor.
Pielea îți menține căldura la temperaturi scăzute și te ajută să te răcorești când este prea cald afară. Pielea ta este, de asemenea, prima care te ajută să îți dai seama când ceva nu merge bine în organism.

Semnele obișnuite sunt reprezentate de acnee, erupții cutanate, piele uscată, eczeme, vânătăi și alunițe. Dacă folosești măști naturale pentru acnee, poți să minimalizezi poluanții zilnici, bacteriile și alte infecții care pot apărea. Iată cum poți face și tu aceste măști naturale pentru acnee!

Remedii naturale pentru acnee


Când vine vorba despre ingredientele pe care le poți folosi în aceste măști naturale pentru acnee, există câteva alegeri preferate ale specialiștilor. Planta de aloe vera este un agent antiinflamator plin de antioxidanți. Bicarbonatul de sodiu este un agent antimicrobian și antifungic, care poate usca excesul de ulei, pe măsură ce exfoliază pielea ușor. Scorțișoara este un agent natural antimicrobian. Uleiul de cocos și uleiul de măsline au efecte antimicrobiene și hidratante.
Zeama de lămâie acționează ca un astringent și usucă excesul de ulei. Zahărul este un exfoliant blând, care te ajută să scapi de celulele moarte ale pielii. Turmericul are efecte antiinflamatorii și antioxidante. Iaurtul grecesc conține ingrediente acide, care sunt antibacteriene, precum și grăsimi, care sunt hidratante. Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale antibiotice, iar papaya elimină celulele moarte ale pielii și reduce inflamația. Ceaiul verde este antioxidant, antimicrobian și, de asemenea, reduce inflamația. Oțetul de mere este alcalin, ajutând la echilibrarea pH-ului corpului. După ce am trecut în revistă cele mai cunoscute ingrediente ale măștilor naturale pentru acnee, iată și câteva rețete care te vor ajuta să scapi de problemele cu tenul!

Înainte de a aplica măștile, asigură-te că pielea ta este curată și că porii sunt deschiși. Poți face un duș sau te poți folosi de aburi pentru a curăța și deschide porii. Poți fierbe o oală cu apă, pe care să o pui într-un castron mare.
Se lasă la răcit 1-2 minute, după care îți poți plasa fața deasupra castronului și acoperi capul cu un prosop peste castron, timp de 5-10 minute.

1. Mască facială cu ceai verde, miere, lămâie și zahăr


Ingrediente

1 lingură de pudră de ceai verde
1 lingură de miere
1 linguriță de zeama de lămâie
3 lingurițe de zahăr brun

Utilizare

Se amestecă toate ingredientele și se aplică pasta pe față, excluzând ochii, gura și sprâncenele. Se masează pasta pe față timp de 1-2 minute, cu mișcări lente și circulare, după care se lasă să acționeze timp de 10-15 minute. În timp ce clătești masca cu apă călduță, folosește un prosop pentru o exfoliere eficientă a pielii.

2. Mască facială cu bicarbonat de sodiu, miere, ulei de cocos / măsline


Ingrediente

1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de miere
1 linguriță de ulei de cocos / măsline

Utilizare

Se amestecă toate ingredientele și se aplică masca pe față, evitând zona ochilor, gurii și sprâncenelor. Se masează timp de 1-2 minute masca pe față, cu mișcări lente și circulare.
Se lasă să acționeze pentru 10-15 minute. Clătește cu apă caldă și șterge ușor cu un prosop!

3. Mască facială cu turmeric, iaurt grecesc și miere


Ingrediente

1 linguriță de turmeric
3 lingurițe de iaurt grecesc (gras, fără arome)
1 linguriță de miere

Utilizare

Amestecă toate ingredientele într-un bol și aplică pasta formată pe față. Folosește o perie de machiaj sau tampoane din bumbac pentru aplicare și pentru a evita colorarea degetelor. Lasă masca să acționeze timp de 10-15 minute. Pune prosoape de hârtie în jurul chiuvetei, pentru a evita pătarea acesteia. Îndepărtează masca de pe față cu tampoane de bumbac sau cu un prosop. Dacă rămâne o nuanță ușoară de galben, o poți îndepărta cu oțet de mere diluat cu apă sau cu un toner cu o formulă ușoară.

4. Mască facială cu scorțișoară, miere și aloe vera


Ingrediente

1 linguriță de scorțișoară
3 lingurițe de miere
2 lingurițe de suc de aloe vera

Utilizare

Se amestecă bine ingredientele, până obții o pastă omogenă, care se aplică pe față. Se lasă să acționeze timp de 10 minute, după ce o masezi 1 minut pe față.
Această mască este perfectă pentru eliminarea punctelor negre, însă nu este recomandată pentru persoanele cu pielea sensibilă. Dacă simți o senzație intolerabilă de arsură, spală-te imediat pe față!

5. Mască facială cu oțet de mere, miere și bicarbonat de sodiu


Ingrediente

1 linguriță de oțet de mere
1 linguriță de miere
1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Utilizare

Se adaugă toate ingredientele într-un bol mic și se amestecă. Pasta formată se aplică pe față și se lasă pentru 10-15 minute. În timp ce clătești masca aceasta cu apă caldă, folosește și un prosop, pentru a mări efectul de exfoliere al acestui remediu natural.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod