Măşti de faţă cu turmeric: află care sunt beneficiile

Pudr? ?i rizomi de turmeric
 

Mască cu lămâie şi turmeric

Lămâia este remediul oferit de natură pentru tenul gras şi afectat de pete pigmentare. Are un efect astringent, reglând secreţia de sebum şi micşorând porii. De asemenea, acţionează precum un exfoliant chimic, înlăturând celulele moarte de la suprafaţa pielii. 
Pentru această mască vei avea nevoie de o lingură cu miere, o jumătate de linguriţă cu zeamă de lămâie şi un vârf de linguriţă cu turmeric. Amestecă toate ingredientele şi aplică masca pe tenul curat. Las-o să acţioneze timp de cel puţin 15 minute, apoi clăteşte-te. Dacă mască ţi se pare prea fluidă, poţi adăuga puţină făină de grâu sau de orez pentru a o îngroşa. 

Mască cu argilă cosmetică şi turmeric

Tenul cu imperfecţiuni precum puncte negre, comedoane sau coşuri are nevoie din când în când de un tratament pentru eliberarea porilor. Argila cosmetică este soluţia perfectă în acest caz pentru că extrage toate impurităţile din pori, lăsând tenul perfect curat. Iar în combinaţie cu turmericul, care are un efect antiseptic, sunt eliminate bacteriile care cauzează infectarea porilor blocaţi şi care provoacă astfel acneea. 
Amestecă o lingură cu argilă cosmetică cu o jumătate de linguriţă cu turmeric şi câteva picături de apă minerală pentru a obţine o pastă consistentă. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze până când argila începe să se usuce. Nu lăsa masca să se usuce prea mult pentru că îţi poate deshidrata tenul. Clăteşte-te cu apă călduţă.

Mască cu gălbenuş de ou şi turmeric

Gălbenuşul de ou este un adevărat cocktail de vitamine şi minerale, ideal pentru a-i oferi o strălucire naturală tenului obosit şi lipsit de vitalitate.
Foloseşte un gălbenuş de ou, pe care să-l amesteci bine cu o jumătate de linguriţă cu turmeric şi o linguriţă cu ulei de măsline. Aplică masca pe faţă, dar şi pe decolteu, şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte-te cu apă călduţă. Această mască este perfectă pentru tenul uscat, mai ales că are în compoziţia sa şi ulei de măsline, o sursă importantă de vitamina E, esenţială pentru menţinerea elasticităţii pielii.


Mască exfoliantă cu făină de năut şi turmeric

Făina de năut, cunoscută şi ca făina "gram" sau "besan", este un aliat important în tratamentele de înfrumuseţare.
Are textura ideală pentru a fi folosită pe post de exfoliant, iar în combinaţia cu turmeric realizează o curăţare profundă a pielii, eliberând porii blocaţi şi îndepărtând eficient celulele moarte. Amestecă părţi egale de făină de năut şi turmeric. Pune pudra obţinută într-un borcan cu capac, iar de fiecare dată când vrei să-ţi exfoliezi tenul, ia o linguriţă cu amestec şi aplică pe faţa umezită. Masează delicat timp de câteva minute, apoi clăteşte-te cu apă călduţă. Ai grijă să iei întotdeauna pudra din borcan cu o linguriţă uscată. Dacă se umezeşte, amestecul va mucegăi rapid.
 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • francis pe 25 Nov 2017, 01:37
    Turmeric

    One of the most important spice is turmeric, it uses mainly involve in skin lightening and brightening. http://www.perfecthealthinlife.com/2017/11/uses-of-turmeric-for-skin.html

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod