Mascheaza imperfectiunile pielii

Esti, intr-adevar, norocoasa daca nu ai avut niciodata acnee sau alte semne inestetice pe fata. Pentru cele cu mai putin noroc, iata cateva trucuri pentru ascunderea sau tratarea punctelor negre, albe sau rosii. Rapid si usor.

Ascunde-le
Pare destul de simplu, in teorie, sa ascunzi micile imperfectiuni ale tenului dar multe femei reusesc sa scoata si mai mult in evidenta imperfectiunile pielii. Cea mai comuna greseala pe care o poti face este aceea de a "smulge " varful punctului, in incercarea de a-l diminua. Rezultatul? Creionul corector nu poate fi bine aplicat pe piele daca acesta este umeda si, pe langa aceasta, se va forma o crusta inestetica si dureroasa. Primul pas il reprezinta folosirea unei lotiuni tonice ce va actiona asupra cosului si a zonei invecinate, eliminand posibilitatea ca acesta sa se intinda. Foloseste apoi fondul de ten obisnuit. La final, aplica si creionul corector, in aceeasi nuanta cu aceea a fondului de ten, direct pe punctul dureros. Daca obisnuiesti, aplica apoi si o pudra.

Exfoliaza-le
Dr. Florentina Spatarelu, medic primar dermato-venerolog, Centrul Medical Unirea, spune ca exista doua modalitati de tratare a punctelor negre si a cosurilor. Daca acestea apar rar si in forme usoare, ele pot fi tratate acasa sau la un salon de cosmetica. In acest caz, cel mai bun mod de a scapa de punctele negre il reprezinta exfolierea zonei. Nu este recomandat un scrub care irita pielea, ci un peeling usor cu un preparat care contine, eventual, acid salicilic. Punctele negre apar din cauza astuparii canalului de evacuare a glandelor sebacee, or acidul salicilic contribuie la eliberarea porilor si prin urmare a circulatiei sebumului. Folosirea zilnica timp de cateva saptamani va reduce punctele negre. Acidul salicilic poate fi folosit si in cazul punctelor albe, deoarece curata infectia si usuca zona. Asteapta rezultatele 2-3 zile. Lavanda este recomandata in tratarea punctelor negre. Este un anti-inflamator si totodata un analgezic, asa ca se potriveste si punctelor rosii care zac sub piele.

Trateaza-le
In cea de-a doua situatie, cand leziunile sunt multe si constante, doctorul ne sfatuieste sa ne indreptam spre cabinetul specialistului dermatolog. Acesta va cunoaste care este problema si va prescrie un tratament corespunzator. Primul tratament ar putea fi cu antibiotice, pentru anihilarea bacteriei care cauzeaza dezvoltarea acneei, dar prescrierea depinde de afectiune. Trebuie sa ai rabdare pentru ca efectul sa fie vizibil dar, cu sigurata, va ajuta. Oricum, pentru a nu ajunge aici, o foarte buna igiena si curatare a tenului te vor tine departe de punctele inestetice de pe piele.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 13 Feb 2009, 20:24
    puncte negre si cosuri

    am si eu o nelamurire:| am fost la fermacie sa cer acid salicilic ptr k am citit pe mai multe sit-uri k este bun ptr cosuri si puncte negre(nu k as avea f multe dar am cateva pe ici pe colo) si farmacista mi-a spus k nu este bun ptr k provoaca arsuri pe fata.....ast un email cu raspunsul d-voastra in aceata problema:) va multumesc

    0
    0

  • ANA-MARIA pe 8 Ian 2009, 11:12
    contraceptie

    va rog ajutati-ma si pe mine!am intrerupt anticonceptionalele acum 6 luni si m-am umplut de cosuri.in acelasi timp mi-am intrerupt si viata sexuala.nu stiu ce sa mai fac.nu am cand sa ajung la dermatolog.e o solutie sa incep din nou sa iau pastile?de vreo 2 luni imi curat tenul doar cu ceai de musetel,dar nici un rezultat.acum vreo 3 ani am mai avut problema aceasta si am folosit zinerit si ceai de musetel si parca a dat rezultate.o perioada am fost linistita.ma gandesc sa incerc din nou cu zinerit.ce-mi recomandati?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod