Mască neagră naturală din gelatină și cărbuni

Mască neagră naturală din gelatină și cărbuni

Cauți o metodă eficientă și naturală prin care să îți cureți tenul și să elimini imperfecțiunile? Ei bine, ai găsit-o! Masca neagră naturală, din gelatină și cărbune activ este o soluție simplă pentru un ten impecabil.
Această mască de tip peel-off eliberează porii, absoarbe excesul de sebum și previne apariția unor probleme precum puncte negre, comedoane sau chiar coșuri. Este ușor de preparat, iar ingredientele necesare sunt accesibile și, mai ales, naturale. Se prepară folosind gelatină, argilă cosmetică și cărbune activ.

Argila și cărbunele acționează împreună precum un magnet și extrag murdăria și celulele moarte din pori și de pe suprafața pielii. Gelatina îi oferă pielii tale un plus de colagen, substanța care oferă elasticitate și previne apariția ridurilor.
De asemenea, gelatina îi conferă acestei măști faciale vâscozitatea necesară pentru a se lipi de piele și a permite îndepărtarea impurităților atunci când este dezlipită. 

Pentru a-ți face o mască neagră din gelatină și cărbune ai nevoie de:

1 linguriță cu pudră de cărbune activ
1/2 linguriță cu argilă cosmetică
1 lingură cu granule de gelatină
2 linguri cu apă fierbinte

Găsești aceste ingrediente în magazinele cu produse naturiste sau în farmacii.

Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele într-un bol din sticlă sau ceramică.
Nu folosi ustensile metalice precum boluri sau linguri din inox. Metalul afectează proprietățile ingredientelor.
Adaugă două linguri cu apă fierbinte și amestecă bine. Apa trebuie să fie suficient de fierbinte pentru ca ingredientele să se omogenizeze.
După ce masca a devenit un lichid cu consistență fină, verifică temperatura cu degetul, ca să nu fie prea caldă, apoi aplică pe ten.
Poți aplica cu degetele sau folosind o pensulă pentru machiaj. 
Nu este necesar să aplici într-un strat gros.
Cu cât stratul este mai gros, cu atât masca se va usca mai greu.
Nu aplica în jurul ochilor, pe sprâncene sau pe linia părului. Există riscul să smulgi fire de păr atunci când îndepărtezi masca.
După ce masca s-a uscat, dezlipește cu grijă. Dacă s-a lipit de sprâncene sau fire de pe linia părului, apa caldă o va înmuia și te va ajuta să o îndepărtezi mai ușor.
Clătește apoi tenul cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod