Mască cu cărbune activ pentru fiecare tip de ten

Mască cu cărbune activ pentru fiecare tip de ten

Măștile cu cărbune activ sunt cele mai eficiente tratamente pentru curățarea profundă a porilor. Află cum să faci o mască cu cărbune activ pentru fiecare tip de ten.
Folosită corect, masca cu cărbune extrage impuritățile care blochează porii, elimină punctele albe și absoarbe excesul de sebum care duce la apariția imperfecțiunilor. Iar pentru rezultate și mai bune, ar trebui să adaptezi masca cu cărbune pentru nevoile tenului tău.

Atunci când este aplicat pe piele, „cărbunele activ acționează prin extragerea la suprafață a bacteriilor, toxinelor, murdăriei, sebumului și microparticulelor din pori”, declară pentru byrdie.com dermatologul Michele Green. „Este un ingredient foarte absorbant. Este ca un micro-burete care absoarbe toxinele. Acestea sunt eliminate de pe piele atunci când clătești masca pe bază de cărbune”, spune specialista.

Citește și: 5 ingrediente antirid care au efect dovedit

Deși are numeroase beneficii pentru ten, masca cu cărbune activ trebuie folosită cu prudență.
Aceasta îndepărtează toate uleiurile naturale de la suprafața pielii și atunci când este îndepărtată poate să afecteze stratul superior al pielii. De aceea, specialiștii avertizează să nu lași masca să se usuce complet și în loc să o dezlipești este recomandat să te speli pe față pentru a o îndepărta.

Cum să-ți faci mască pentru ten cu cărbune activ


Este simplu să obții o formulă de bază pe care apoi să o îmbogățești cu ingrediente potrivite tipului tău de ten. Ingredientele de bază sunt argila cosmetică și cărbunele activ. Amestecă întotdeauna ingredientele uscate, apoi adaugă-le pe cele lichide.

Ai nevoie de:

1 lingură cu argilă cosmetică
1 lingură cu cărbune activ
2 lingurițe cu apă (poți adăuga mai multă apă, în funcție de consistența dorită)

Ingrediente pe care să le adaugi în funcție de nevoile tenului tău


Fiecare tip de ten are nevoi diferite, de aceea poți adăuga în masca cu cărbune activ ingrediente care o fac și mai eficientă. 

Ten acneic


O lingură de iaurt grecesc sau două picături de ulei esențial din arbore de ceai sunt ingrediente care te ajută să previi și să tratezi acneea.

Ten gras


Tenul gras are nevoie de un ingredient cu efect calmant și astringent, iar uleiul de trandafiri este opțiunea perfectă. Adaugă două picături de ulei de trandafiri sau două picături de ulei esențial de lavandă în masca cu cărbune activ.

Ten uscat


Dacă ai tenul uscat, masca pe bază de cărbune activ nu este întotdeauna recomandată. Dar dacă te confrunți cu imperfecțiuni, atunci poți folosi această mască adăugând un ingredient cu efect hidratant și nutritiv precum uleiul din sâmburi de struguri.
Adaugă trei, patru picături de ulei în masca ta cu cărbune activ.

Ten mixt


Poți adăuga câteva picături de ceai concentrat de mușețel în masca cu cărbune activ dacă ai tenul mixt. De asemenea, ar trebui să aplici masca numai pe zona T: frunte, nas și bărbie. 

Ten normal


Adaugă în masca cu cărbune activ două picături de ulei esențial de lavandă și două picături de apă de trandafiri dacă ai tenul normal. 

Aceste măști sunt cel mai eficiente atunci când sunt preparate și aplicate imediat. Amestecă o cantitate de ingrediente care este suficientă pentru o singură aplicare. Folosește întotdeauna numai ustensile din lemn, ceramică sau plastic și evită-le pe cele din metal, care interacționează cu argila.
Aplică masca pe tenul curat și las-o să acționeze timp de maximum 20 de minute. Nicio mască cu argilă nu trebuie să se usuce pe piele pentru a absorbi eficient impuritățile. De fapt, pulverizarea apei pe față cât timp ai masca pe piele menține active mineralele din argilă și cărbune, pentru rezultate mai bune. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod