Mainile iti tradeaza varsta

Ai mainile pe care le meriti! Detergentii si produsele chimice, praful si stresul, spalatul des pe maini, neglijenta si foto-imbatranirea le afecteaza pe rand, efectele negative acumulandu-se pana in momentul in care speri ca nimeni nu iti va intinde mana pentru a te saluta.
Ai mainile pe care le meriti! Detergentii si produsele chimice, praful si stresul, spalatul des pe maini, neglijenta si foto-imbatranirea le afecteaza pe rand, efectele negative acumulandu-se pana in momentul in care speri ca nimeni nu iti va  intinde mana pentru a te saluta.

Atunci cand vrei sa fii frumoasa, primele elemente la care te gandesti sunt tenul, decolteul, corpul si parul, ignorand faptul ca pe maini se vad primele semne ale imbatranirii.

Ceea ce trebuie sa stii este ca pielea de pe maini este extrem de subtire si mult mai sensibila decat cea de pe decolteu sau fata. Pe dosul mainilor glandele sudoripare si sebacee sunt prezente intr-un numar extrem de mic, iar pe palma, dimpotriva, glandele sudoripare sunt prezente din abundenta, ceea ce lipseste fiind firele de par.
Astfel, in absenta elementelor grase care sa o protejeze, apa se evapora cu usurinta, pielea de pe maini deshidratandu-se foarte usor, ceea ce o expune in permanenta agresiunilor mediului inconjuurator.

Cu siguranta ai observat efectul de „incretire” a mainilor dupa o scufundare prelungita in apa, dar ceea ce poate nu stii este ca de fiecare data cand acest lucru se intampla, pielea mainilor se deterioreaza din ce in ce mai mult.

Mainile isi pot pastra frumusetea si o pot chiar recupera, daca ne ingrijim si de ele la fel de mult ca de restul corpului.

Da-le cu crema dupa fiecare spalare


Intai de toate, fie ca esti acasa, fie ca esti la birou sau in deplasare, dupa fiecare spalare, da pe maini cu crema. Spalatul frecvent pe maini elimina stratul protector hidrolipidic, toate alternarile de spalat-uscat aflandu-se la baza mainilor uscate si obosite, crapate si aspre.
Cremele de protectie pentru maini refac bariera hidrolipidica si protejeaza astfel pielea fragila a mainilor impotriva prafului, microbilor, deshidratarii.

Mai mult, daca esti acasa, aplica un strat gros de crema, apoi pune o pereche de manusi si odihneste-te cu o carte buna sau un film bun. Extrem de folositor este sa folosesti manusi si creme de protectie cu glicerina sau cu silicon, care pe maini se transforma intr-o pelicula protectoare extrem de eficienta.
Pentru pielea iritata, inrosita, crapata, descuamata, cele mai bune sunt cremele care contin ingredienti precum vitamina A, C, ulei de masline, ulei de germeni de grau, ulei de migdale, camfor, pectina, musetel si galbenele, ulei de jojoba, unt de shea etc.

Foloseste uleiul de masline


Un remediu foarte eficient si stravechi pentru mainile uscate, inrosite si crapate este uleiul de masline incalzit. Atentie: uleiul trebuie sa fie cald, nu clocotit, pentru a-ti putea scufunda mainile pentru 15-20 de minute.


Tot uleiul de masline este cel care va reda moliciunea si catifelarea pielii: amesteca o lingurita de zahar cu ulei de masline si maseaza incet pielea, pana devine neteda si luminoasa.

Nu uita de spalatul vaselor: o rutina casnica indispensabila, de care nu vrem decat sa scapam cat mai repede si un chin de fiecare data pentru pielea fina a mainilor. Daca de spalat nu putem scapa, ne putem proteja mainile purtand manusi care, desi incomode, ajuta la mentinerea stratului protector hidrolipidic.

Daca doresti sa afli cei mai noi ingredienti folositi pentru protejarea mainilor si cele mai noi tehnici de infrumusetare pentru maini catifelate si tinere, te astept la NailExpo, intre 5 si 7 decembrie, la Palatul Copiilor, Bucuresti.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xenxis pe 7 Aug 2011, 22:19
    adevarat

    la comentariul de mai jos cu bepanthen e adevarat eu fac asa de la creta si trebuie sa me cer din ora sa ma spal pe maini dupa fiecare folosire si doctorul mia dat bepanthem

    0
    0

  • MIRELA pe 10 Feb 2011, 14:49
    Sfat!

    O lingura de ulei de masline in cada de baie. O piele fina si catifelata vei avea. Nu e nevoie sa cheltuiesti multi bani pe balsamuri si creme.

    1
    0

  • maria pe 7 Feb 2010, 11:38
    mainile iti tradeaza virsta

    Nu mereu.as vrea sa recomand pt maini si unghii,se pot unge si cu ulei de migdale,si cea mai buna crema pt maini obosite ,rosii,crapate e BEPHANTENE.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod