Maini superbe chiar si iarna

In sezonul rece mainile sunt afectate de vant, frig si schimbarile bruste de temperatura. Acesti factori influenteaza aspectul pielii, facand-o sa fie lipsita de stralucire. Poti pastra aspectul catifelat al mainilor tale daca le ingrijesti zilnic. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa le intretii frumusetea.

Hidrateaza-le zilnic

Epiderma mainilor este fina si foarte fragila. In plus ea contine putine glande seboreice care favorizeaza producerea unui film protector natural. Detinand factori de hidratare naturala cu putere scazuta, de 4-5 ori mai slabi decat cei ai fetei, epiderma mainilor necesita o hidratare permanenta.
Folosirea produselor de ingrijire compenseaza aceasta lipsa naturala de hidratare si incetineste ritmul imbatranirii mainilor.

Crema de maini contine activi hranitori, cum ar fi glicerina, care creeaza un film protector la suprafata pielii, emolienti, ca nalba, si extras de lamie care albeste mainile. Utilizata zilnic, ea confera pielii suplete si catifelare.

Program special de frumusete

In absenta bailor de parafina efectuate in saloanele de frumusete si intretinere, realizeaza-ti acasa un program special de ingrijire a mainilor, bazat pe uleiul de parafina, cel din germeni de grau sau samburi de migdala dulce. Aceste uleiuri hranitoare iti vor transforma, intr-o singura noapte, manile crapate intr-unele de top model.
Aceste uleiuri sunt indicate mai ales in cazul in care ai pielea uscata, deshidratata sau cuticule pronuntate. Aceasta ingrijire regeneratoare iti va conferi o senzatie de confort, luminozitate si lejeritate a pielii.

Pentru a incepe acest program, spala-te in prealabil pe maini cu un sapun impotriva uscarii pielii si sterge-le cu un prosop fara asperitati. Da-le cu ulei si maseaza-le pana cand acesta va fi integral absorbit de piele. Apoi maseaza-ti cuticulele si articulatiile. Termina tratamentul imbracandu-ti mainile intr-o pereche de manusi de ingrijire sau gomaj, cumparata de la raioanele de produse cosmetice. Caldura constanta degajata de piele si pastrata de manusi va face ca uleiul sa fie absorbit in intregime de piele si vei avea surpriza de a te trezi cu mainile foarte fine.
Dimineata, completeaza acest program de ingrijire aplicand o crema de maini hidratanta.

Ingrijeste-ti unghiile

Daca unghiile tale sunt prea lungi, au o forma neregulata si o culoare care variaza de la alb spre galbui sau gri, este momentul sa actionezi cat mai repede. Poti avea maini impecabile in doar cinci minute. Incepe prin a-ti pili unghiile cu miscari dinspre exterior spre interior, mergand pe forma lor naturala. Daca vei folosi o unghiera sau o forfecuta, rezultatul va fi mai putin bun decat cel obtinut cu ajutorul pilei, dar nimic nu te opreste sa tai unghiile si apoi sa le pilesti.

Inmoaie-ti mainile intr-un vas cu apa calduta cu sapun timp de 4-5 minute pentru a muia cuticulele.
Apoi indeparteaza-le sau impinge-le spre baza unghiei. Usuca-ti mainile si aplica o crema hidratanta. Poti alege sa le dai cu un lac de unghii incolor sau in culori pastel sau sa iti realizezi o manichiura frantuzeasca care este deosebit de eleganta si sic prin aspectul sau natural.



 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marina pe 16 Ian 2012, 18:29
    maria

    ador foarte mult doar ca-i rau ca nu port ador:D

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod