Manichiură

Îngrijirea unghiilor: Pericolele din saloanele de înfrumuseţare

Manichiura şi pedichiura au devenit la fel de comune ca periajul dinţilor sau perierea părului în zilele noastre.
Avem încredere în manichiurista de la salonul de înfrumuseţare pe care îl frecventăm fără să stăm pe gânduri, dar nu avem nicio idee despre pericolele care se pot ascunde în spatele acestor proceduri simple dacă nu sunt luate câteva măsuri de precauţie foarte simple.

Iată 10 consecinţe ale unor proceduri care par inofensive:


Instrumentele
Consecinţele cele mai importante ale vizitelor saloanelor de înfrumuseţare de joasă calitate sunt infecţiile. De la hepatita B şi C şi HIV la o ciupercă mai puţin înfricoşătoare, însă foarte neplăcută. Pentru a evita infectarea, medicii recomandă luarea propriului echipament pentru manichiură şi padichiură în saloane, să se acorde atenţie la cât de curat este locul şi să nu se evite întrebările despre cât de sterile sunt instrumentele.


Îndepărtarea calusului
Medicii nu recomandă scoaterea calusului în saloanele de înfrumuseţare. Dacă ai o piele subţire sau o circulaţie cu probleme, uneltele care se folosesc ar putea să te rănească şi ducă la infecţii. Pentru a evita acest lucru, trebuie să porţi încălţăminte care nu te strânge şi să foloseşti creme speciale pentru calusuri pentru a te asigura că pielea este suficient de hidratată.

Tratamentul unghiilor încarnate de la picioare
Această procedură necesită un medic specialist. Pedichiuriştii nu au cunoştinţele sau calificările necesare pentru a face acest lucru. Tratamentul greşit al unghiilor încarnate poate duce la infecţii care pot fi tratate numai cu antibiotice sau chiar îndepărtarea întregii unghii.

Îndepărtarea cuticulelor
Cuticulele protejează unghia de infecţie.
Când le îndepărtezi, manichiurista poate infecta sau leza unghia. Ca rezultat, unghiile noi vor fi groase, incolore sau chiar vor avea valuri. Deci, ăn loc de o manichiură frumoasă, vei avea unghii urâte. Medicii nu recomandă îndepărtarea cuticulelor, singurul lucru care se poate face este înmuierea lor şi împingerea acestora cu instrumente sterile.

Goluri sub unghii
O manichiură sau o pedichiură de calitate scăzută poate duce la apariţia golurilor sub unghii. În termeni de specialitate o întâlnim drept onicoliză şi apare ca urmare a deteriorării stratului inferior al unghiei. Doar dermatologii o pot trata prin prescrierea vitaminelor, unguentelor şi băilor.

Unghiile fragile
Fiecare femeie a avut o dată în viaţă unghiile fragile. După cum s-a dovedit, o manichiură greşită poate fi motivul pentru această problemă.
Specialiştii nu recomandă folosirea pilei de unghii tot timpul. Este mai bine să tai unghiile mai întâi şi să utilizezi pila pentru a da formă unghiei. Doar unghiile uscate pot fi modelate, cele umede sunt mai vulnerabile.

Unghii îngălbenite
Culoarea galbenă a unghiilor nu poate fi doar o consecinţă a problemelor de sănătate, ci şi  unei manichiuri de proastă calitate. Se recomandă punerea lacului de unghii colorat după aplicarea unui strat protector, iar oja trebuie să fie neapărat de calitate. Nu aplica iod pe unghii. Patra de dinţi, scruburile cu sare, băile cu lămâie şi apă oxigenată te pot ajuta să readuci culoarea la normal.

Epilarea picioarelor înainte de pedichiură
Întotdeauna ne radem părul de pe picioare înainte de a merge la salonul de înfrumuseţare. Astfel, porii sunt deschişi şi există un risc mai mare de infectare.

Protecţia unghiilor
Lacurile de unghii şi alte produse pentru unghii conţin substanţe chimice periculoase.
Aceste componente pot dăuna unghiilor şi pot cauza reacţii alergice sau chiar astm. Pentru singuranţă, specialiştii recomandă schimbarea lacului de unghii la fiecare 3-4 săptămâni şi o pauză la fiecare 6-8 luni. Ideal ar fi ca pauza să dureze 105 zile, acesta fiind timpul necesar pentru creşterea unei unghii noi.

Lămpile UV
Lămpile cu raze UV folosite pentru uscare sunt periculoase pentru sănătate. Ultravioletele dăunează pielii şi poate duce chiar la arsuri. Deci, înainte de a merge la un salon de înfrumuseţare, aplică cremă de protecţie pe piele sau alege saloanele cu lămpi cu LED.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod