Îngrijirea pielii seara: 8 pași

Dacă vrei să te trezești cu un ten catifelat și luminos, contează foarte mult ce produse aplici seara. Află care este rutina corectă de îngrijire.
Nu mai vrei un ten cu aspect tern și cearcăne evidențiate? Începe chiar de azi să acționezi pentru ameliorarea stării pielii tale. Dacă ești atentă la ce produse folosești seara, a doua zi vei remarca rezultatele și nu vei mai avea motive să te încrunți când privești în oglindă.

 
Iată ce pași trebuie să respecți în cadrul ritualului de frumusețe realizat seara:

 
1. Elimină complet machiajul

„Este esențial să înlături orice urmă de machiaj la finalul zilei. În niciun caz nu trebuie să vezi urme de rimel pe pernă sau pe obraji dimineața. Numai în acest mod vei preveni astuparea porilor și acneea care pot apărea drept consecință în nopțile în care adormi fără să te demachiezi”, explică dr. Christine Choi Kim, dermatolog din California.

 
2. Curăță tenul cu un produs cu acțiune blândă

Deși contează să elimini machiajul, praful și sebumul acumulat la suprafața pielii de-a lungul zilei este recomandat să alegi un produs care acționează blând pentru a dizolva impuritățile și să folosești degetele sau o dischetă demachiantă din bumbac. „Trebuie să elimini praful și machiajul fără să înlături complet uleiurile naturale de la suprafața pielii.
Nu freca pielea și nici nu utiliza produse cu agenți de curățare agresivi pentru că vei accentua deshidratarea și ai putea favoriza descuamarea sau coșurile”
, spune dr. Kim.

 
3. Folosește produse adaptate tipului tău de ten

Dacă ai pielea uscată în niciun caz nu trebuie să alegi un produs creat pentru tenul mixt sau gras. „Este important să știi ce tip de ten ai pentru a selecta gama de produse potrivită pentru tine. În acest mod vei evita efectele adverse și vei îmbunătăți textura pielii”, potrivit dr. Joshua Fox, dermatolog. Dacă nu știi sigur ce tip de ten ai este indicat să îți faci o programare la dermatolog pentru a ți se recomanda produsele utile pentru tine.

 
4. Alege produse cu ingrediente anti-aging

„Retinolul este adesea recomandat în cadrul îngrijirii pielii pentru prevenirea apariției ridurilor. Retinoizii cresc producția de colagen, proteina care susține structura pielii și reduc deteriorarea pielii.
Nu depăși însă cantitatea recomandată de un bob de mazăre pentru a preveni iritațiile și uscarea pielii. Și peptidele îți vor fi de ajutor pentru a obține o piele cu aspect întinerit. Acești aminoacizi susțin regenerarea pielii și previn apariția semnelor de oboseală sau stres”
, potrivit dr. Mona Gohara, dermatolog din New York. 
„Folosirea cremelor pe bază de peptide va preveni sau va reduce ridurile. Nu uita să utilizezi și o cremă de ochi deoarece semnele trecerii timpului devin evidente foarte rapid în această zonă sensibilă”, spune dr. Deirdre Hooper, dermatolog din New Orleans.

 
5. Renunță la băuturile alcoolice

Hidratarea este esențială pentru catifelarea pielii și prevenirea apariției imperfecțiunilor. Alcoolul are un efect diuretic și agravează rozaceea sau eczema, așa că nu este recomandat seara.
Mai bine alege apa plată simplă sau cu felii de lămâie ori castravete.

 
6. Aplică o mască pe timpul nopții

Ai nevoie de un plus de hidratare și ți se pare că o cremă obișnuită nu este suficient de emolientă? Încearcă o mască de noapte, peste crema hidratantă. Pielea ta va arăta luminoasă și va fi extrem de catifelată dimineața, iar ridurile și liniile de expresie nu vor mai fi atât de evidente. 

 
7. Dormi suficient

Realitatea este că nici cele mai avansate creme nu te vor ajuta dacă stai trează până la 3 dimineața, așa că pune-ți în gând să dormi minimum 7 ore. Dacă nu dormi destul va crește producția de cortizol, hormonul stresului, iar afecțiunile pe fond inflamator cum sunt acneea, rozaceea, psoriazisul și eczema se vor agrava.

 
8. Dormi pe spate

Dacă vrei să eviți umflarea feței sau pungile de dub ochi este indicat să dormi pe spate. Această poziție va preveni și formarea ridurilor ca urmarea a presării feței pe pernă în fiecare noapte.
„În cazul în care nu poți adormi decât pe burtă alege o față de pernă din mătase sau satin pentru a preveni formarea ridurilor”, recomandă dr. Gohara.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod