Ingrijirea eficienta a tenului gras

Daca te confrunti cu problema tenului seboreic, nu trebuie sa te ingrijorezi. Exista solutii si pentru tine!
Daca te confrunti cu problema tenului seboreic, nu trebuie sa te ingrijorezi. Exista solutii si pentru tine! Tot ce trebuie sa faci este sa iti stabilesti un program strict de ingrijire, sa te inarmezi cu produse adecvate si sa respecti zilnic acest ritual pentru frumusetea chipului tau.

Pe langa aspectul sau tern, tenul seboreic este fragil si are nevoie de curatare. Spala-te zilnic pe fata cu un sapun care nu are in compozitie soda. Poti aplica zilnic o lotiune speciala pentru ten gras si sa folosesti apoi o crema hidratanta cu o formula usoara, fara grasimi. Alege o crema care absoarbe excesul de sebum si care contine zinc si cupru.

O piele grasa se incarca mult mai repede, deci este necesar sa faci un gomaj al tenului de doua ori pe saptamana.
Alege produse blande, speciale pentru tenul gras si care nu iti vor agresa tenul.

Daca tenul tau este gras, ai urmatoarele dezavantaje:

1. un aspect lucios al fetei;
2. pori negri in zona "T" a fetei (frunte, nas, barbie);
3. pori dilatati;
4. predispozitie la acnee.

Desi la prima vedere te-ar putea mira, este adevarat: ai si unele avantaje:

1. tenul tau este mai putin sensibil la iritatii si roseata;
2. pielea imbatraneste mai greu si ridurile apar mai tarziu;
3. te poti expune mai mult timp la soare;
4. tenul suporta mai usor anumite boli, cum ar fi eczemele.

Tenul tau are nevoie de:

 un sapun fara soda;
 o lotiune pentru curatat fata, dar nu pe baza de alcool;
 crema de zi si de noapte destinate tenului seboreic;
 un demachiant adecvat;
 un gel de curatare cu care sa te speli pe fata dimineata si seara;
 o pudra si un fond de ten care sa absoarba si sa estompeze sebumul.

Sfaturi

 Tenul gras trebuie curatat in profunzime, pentru a elimina sau atenua imperfectiunile si a diminua excesul de sebum.
Alege produsele cu o formula delicata si care nu contin ingredienti agresivi sau abrazivi. Demachiaza-te de doua ori pe zi si apoi aplica un gel sau o lotiune speciala.

 Baile de aburi cu ulei de salvie sunt deosebit de eficiente. Clocoteste doi litri de apa si apoi toarn-o intr-un vas in care ai pus 5 picaturi de ulei de salvie. Acesta ajuta la reglarea sebumului. Acopera-ti capul cu un prosop si stai deasupra vasului un sfert de ora. 

 Contrar zvonurilor, pielea grasa trebuie si ea hidratata. Secretul este ca produsele folosite sa aiba un continut scazut de grasimi. Eventual, poti elimina din program crema de noapte, deoarece aceasta este, de obicei, mai grasa.

 Nu uita ca alimentatia influenteaza starea pielii.
Consuma mai ales fructe si legume proaspete, peste si carne slaba. Evita cat poti de mult sosurile, dulciurile rafinate, prajelile, mezelurile si grasimile. Acestea favorizeaza acneea si deregleaza secretia glandelor sebacee.

 Nu utiliza o lotiune tonica pe baza de alcool, deoarece acesta, contrar asteptarilor, stimuleaza productia de sebum. Nu alege lapte demachiant si creme prea grase, pentru ca iti vor face tenul si mai lucios. 

 Nu ezita sa te machiezi. Adesea, machiajul care acopera si corecteaza este o ultima solutie pentru un ten cu exces de sebum. Alege produse adecvate tenului gras, cum ar fi fondurile de ten fluide si pudra compacta, care absoarbe sebumul.
 

Comentarii (33)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • yasemin pe 10 Aug 2011, 13:40
    RETIN-A te scapa de cosuri

    Retin -a va scapa de cosuri.trebuie folosita zilnic seara dupa demakiere pe zona cu acnee(daca e toata fata se evita zona okilor).Crema provoaca roseata si apoi descuamari.Asta e efectul negativ.Eu o folosesc mereu seara.ziua neaparat dupa ce m-am spalat pe fata aplic o crema hidratanta apoi fondul de ten ca sa nu se vada roseata.Seara ma demakiez si ra ma dau.Au inceput sa se inmoaie cicatricile,pielea moarta se desprinde incet la spalarea pe fata eu foloses un gel pt ten gras amestecat cu putine tarate.Cred ca de asta se exfoliaza asa repede.La mine are efect dar trebuie rabdare multa.Skinoren usuca bine cosurile si nu provoaca atat roseata.Incercati-l si pe acela

    0
    0

  • alina pe 6 Sep 2010, 13:25
    ten gras si cosuri

    eu am tenul gras si cosuri si pe deasupra o multime de puncte negre care imi apar peste tot..am pe nas,pe frunte,pe barbie si chiar si pe langa ureche..suna scarbos dar nu stiu cu ce sa ma mai dau..folosesc zineryt,,imi sparg un cos apoi il aplic pe fata..E BINE ce fac???va rog care stiti sa imi raspundeti ,si daca e vreo masca buna sau un gel de curatare impotriva grasimii v`as ruga sa mi`l recomandati..si chiar ceva pt punctele negre cum as putea sa le scot..multumesc mult..pupici:*

    0
    0

  • YOYO pe 15 Iul 2009, 12:09
    ACNEE

    si eu am folosit fel de fel de tratamente anti acneice si cam degeaba...acum 2 ani si jumatate am fost la dermato si mi-a dat un tratament pe care l-am intrerupt dupa cateva zile din cauza antibioticelor...facusem candida intr-o zona mai delicata...si continuat doar cu anticonceptionalele.mai imi disparusera din cosuri dar nu foarte multe...am intrerupt anticonceptionalele si ce credeti?m-am umplut de cosuri si nu numai pe fata, si pe gat, piept si spate.mi s-a mai ameliorat pytin asa de la sine ca ma saturasem de tratamente...dar de vreo 4 luni au inceput sa imi apara ingrozitor de multe si m-am hotarat sa reiau tratamentul care mi l-a dat dermatologul acum 2 ani cu acele antibiotice.mi-am niste pastile care sa ma protejeze de ciuperci...sper sa obtin rezultate.am folosit si eu zineryt, sincer imi usca fata tare si mi se descuama...am renuntat...am mai folosit skinoren gel si a fost destul de ok, dar insuficient pt mine.cat despre produsele romanesti de ingrijire, am lucrat in domeniul cosmetic si cunosc foarte multe despre foarte multe firme mari de cosmetice...si va recomand sa le folositi pe cele romanesti.si daca nu stiati, sunt foarte multi straini care cauta produsele ana aslan si cand veneau in romania, goleau rafturile.o zi buna tuturor colegilor mei de suferinta si o sa revin sa va zic daca a avut efect tratamentul cu antibiotice si o sa va zic si care e tratamentul daca da roade.

    0
    0

  • gaby pe 23 Iun 2009, 09:06
    cicatrici acnee

    Pentru acnee, cicatrici si pete post acneice ff bun este kitul de tratament Dr. Harrris`Original Dermal Magic (exfoliant si gel hidratant).

    0
    0

  • Anna pe 23 Iun 2009, 09:03
    crema ten gras

    Este o crema exceptionala. prospect: Detalii: Puryfing cream with burdock and tee tree oil (50 ml)-este o crema de intretinere zilnica a tenului seboreic, asfixic si acneic. ingrediente active: almond oil prunus amygdalus dulcis oil burdock glycol extract arctium lappa extract avocado oil persea gratissima oil unsaponifiables sodium hyaluronate sodium hyaluronate collagen collagen tiolisina lysine carboxymethyl cysteinate, lysine thiazolidine carboxylate tee tree oil melaleuca alternifolia oil vitamin e tocopheryl acetate allantoin allantoin efecte: -normalizeaza secretia de sebum -pielea devine curata si luminoasa -previne aparitia punctelor negre - reduce sentimentul de grasime pe piele si perceptia vizuala de luciu tipic tenului gras -antiinflamator -antiseptic mod de intrebuintare: aplicati pe fata si gat, dupa ce tenul a fost bine curatat, si masati pana se absoarbe complet. produs 100% natural. fabricat in italia. http://www.magazine-online.ro/romdesimed/crema-purificatoare/puryfing-cream-with-burdock--293455

    0
    0

  • alexandra pe 28 Ian 2009, 11:18
    tenul gras

    spune-timi sh mie kum pot sa skap de tenul gras? m-am saturat de el uofff

    0
    0

  • ALINA pe 21 Ian 2009, 23:24
    Piele grasa,cosuri,ciclu neregulat

    Ajutati-ma va rog,din toata inima.Nu pot sa ies din kasa,am pielea grasa,cosuri pe fata,spate,piept.Ciclul neregulat.Mi-i foarte greu,imi vine sa mor!!!!Ce sa fak?

    1
    0

  • bianca5 pe 9 Dec 2008, 17:04
    cosuri cu puroi

    Am citit undeva ca ar fi f buna varza cruda pusa direct pe zona cu problema. Ar fi indicat daca a-ti face asta seara inainte de culcare si lasat sa actioneze toata noaptea . Rezultatele nu sunt imediate . Succes!!!

    0
    3

  • pitilica pe 8 Dec 2008, 18:21
    cosuri

    spuneti mi si mie va rog cum sa fac sa scap de cosuri ca am fost la dermatologi mi au dat tratamente dar dupa 2 luni mi au aparut iar ce sa mai fac ca nu stiu????????

    0
    0

  • dia pe 1 Oct 2008, 21:42
    zineryt

    as vrea sa stiu daca zineryt ma scapa si de cicatricile de la cosurile anterioare.....au ramas cicatrici urate... cosurile imi trec dar nu stiu daca pot scapa cu zineryt de cicatrici..daca nu , imi puteti recomanda altceva? -va rog sa imi raspundeti printr-un e-mail. -multumesc anticipat . dia

    2
    0

  • seghi pe 12 Aug 2008, 01:06
    aaaaaa

    eu am avut cosuri eram plin dar am f++stit + crema buna rau de t+t acu gata am scapat e si pt pete si pt c+srui si pt puncte e perfecta dau cu ea de 3 days si mi-au trecut mai am de cat 2 urme care se duc si astea sunt mutumit se num revito l acne e f scupa 150 leii dar e super c+mandati si este f buna va garantez 100% abia dau de 3 days si e perfect + gasiti pe goog l e s+i c+mandati scrieti asa cum v-am zis eu si apare!!!!!!!!!!!

    1
    0

  • Maria dumitru pe 5 Aug 2008, 23:36
    tenul

    nu stiu ce FEL DE TEN AM IL SIMT USCAT DUPA CE DAU CU CREMA .AM SI PUNCTE NEGRE PE OBRAZ SI NAS .AM FOLOSIT SI CREMA PENTRU TEN USCAT TOT ASA ESTE.VA MULTUMESC.

    0
    2

  • valyk pe 25 Iul 2008, 22:15
    remedii

    si eu am cosuri dar mult mai putine;am folosit o perioada zinerit in si a mai uscat din ei;dupa am utilizat skinoren dar mi se ingrasa fata si mai mult;am incercat produse pe baza de argila de la aslavital sunt f bune mai ales masca cu argila si lotiunea tonica incercati si voi gama aslavital pe baza de argila si galbenele

    0
    0

  • elena pe 17 Iul 2008, 17:07
    remediu pt cosuri cu puroi

    si eu am cosuri. am fost a dermatolog si mi.a recomandat Retin-A crema(o gasiti la farmacie, cam 10-15 lei). are rezultate foarte bune , dar intr-o durata mai mare de timp. puteti s mai luati pastile numite UNITAB. mult succes!

    1
    1

  • roxana pe 17 Iul 2008, 12:37
    cosuri sau ce or fi cu puroi

    Am probleme la nivelul fetei in special pe barbie imi apar pe laga multe cosulete mici ,cat un cos mare care se umfla rau si e plin cu puroi nu stiu ce sa mai.Nu numai k este foarte inestetic si am numei pete si urme dar doare si f rau si trec foarte greu si iar imi apare cate unul si tot asa.Ce as putea sa folosesc k nimic nu are efect???? mentionez k am 23 de ani si am aceasta problema de mult. Poate a mai trecut cineva prin asta si imi poate recomanda macar un dedic dermatolog bun sunt din Ploiesti

    0
    0

  • gherman pe 19 Iun 2008, 00:47
    acnee

    am multe cicatrici de la cosuri.as putea scapa de ele?va rog ajutati-ma

    0
    0

  • Diana pe 7 Iun 2008, 20:36
    acnee

    Ma confrunt si eu cu problema cosurilor,am tenul acenic,dar in acelasi timp uscat.Iau anticonceptionale de 3 luni,mi`au mai trecut cosurile,dar tot mai am :( .Am avut o inflamatie in zona obrazului si astazi am stors aceasta inflamatie,care facuse 2 capete gen cos,mai mici...mi`a iesit puroi.Ce sa fac?M`am saturat de atatea cosuri :(

    0
    0

  • elena pe 7 Iun 2008, 15:39
    cosuri pe fata

    si eu am avut cosuri pe fata. am incercat aproape toate produsele antiacneice, dar fara rezultat. incercati s luati niste pastile Rifampicina, insa aveti grija ca sunt puternice, nu le luati mai mult de 2 saptamani. mie mi.au trecut cosurile in urma tratamentului.

    0
    0

  • Andreea pe 9 Mai 2008, 10:48
    cosuri si puncte negre

    eu iau anticonceptionale si vreau sa spun ca are un efect bun...nu mai am cosuri,skum mi-au aparut 2 dar nu am k inainte....pt punctele negre folosesc gelul de spalat pe fata de la clean and clear si e foarte bun,mai am cateva.....si cand imi mai apare cate un cos cu puroi ma dau cu crema de l clean and clear care se aplika direct pe cos si apar rezultate dupa 4 ore....si din cand in cand m mai dau cu crema de puncte negre de la clearesil...am si tonic pt puncte negre tot de la clean and clear....sunt bune dar problema mea este k am umblat putzin la un cos si mi s-a infektat,a dat el inapoi dar a ramas rosu akolo,de ce???????aku m-am dat k lamaie pe fata caci mama mea kare lucreaza in spania mi-a spus k secretul frumusetii akolo este lamaia kare e buna pt cosuri si pete,in plus am citit asta si intr-un ziar.Prietena ei e japoneza si mi-a trimis de akolo un gel de spalat pe fata si o maska pt acnee dar eu nu am acnee,dar,in fine,st f bune,cand imi mai apare un cos k puroi,st foarte multumita de anticonceptionale ,le iau de 3 luni,functioneaza dar intrebarea mea este daka pot sa ma dau k fond de ten pe cosul acela infectat.......il am de 5 zile,pot???nu mai e cos akolodar a ramas rosu in zona aceea...plzz,help me

    0
    0

  • Diana pe 24 Apr 2008, 16:39
    black_zoo

    ZINERIT mi`a fost recomandat de o ruda care este farmacista ...Si am spus ca am tenul gras,dar este si uscat in acelasi timp...am cojitze in unele zone ale fetei

    0
    0

  • black_zoo pe 22 Apr 2008, 19:46
    Diana ...

    Dupa cum spunea-i tenul tau este cam uscat ! aici ii problema....la tenul uscat nu ma bag, sfaturile date fetelor is bune, ele au piele grasa, nu uscata ca tine! Sus scrie clar "ZINERIT nu se da pe fata"!!!!! Clearasil ii foarte bun la tenul GRAS...la al tau...nu-mi dau seama ce-i bun...Si referitor la colegele tale...ce sa zic? cu totii suntem diferiti ...nu esti singura de pe lume care cunoaste persoane ignorante care au ten curat... Da...demachiatul, sau spalatul fetei...ii important mai ales seara...tu mai bine ai merge la un dermatolog.

    0
    0

  • diana pe 22 Apr 2008, 18:21
    acnee

    Si eu am cosuri pe fata,dar tenul este cam uscat...mi`au ramas semne de la aceste cosuri pe care eu le storc ...am incercat si eu ZINERYT pe fata,a mers 2-3 luni,dar dupa un timp tenul s`a obisnuit si nu a mai dat rezultate,am incercat si CLERASIL ,pe care nu vi`l recomand...nu a dat rezultate,nici produsele de la Garnier nu au dat rezultate,acum mi`a recomandat o doamna doctor niste anticonceptionale.Le iau de o luna,au mai trecut,dar tot mai am probleme cu ele...Chestia cu alimentatia o fi si ea buna la ceva.Dar de ce cele care mananca numai fats-food`uri nu au cosuri pe fata? imi spunea mama ca daca nu ma demachiez seara iar imi apar cosuri,dar am o colega care este mai neingrijita si nu se demachiaza cu saptamanile si are tenul PERFECT ...

    0
    0

  • Mirela pe 21 Apr 2008, 23:14
    Solutii pentru cosuri

    In primul rand vreau sa-i raspund lui BingoSo, lui manu si tHe g ! Probabil ati fost deja la dermatolog. Ati avea nevoie de un posibil tratament cu antibiotice pentru cosuri (sunt la farmacie, intrebati de ele)... posibil sa aveti o infectie netratata... Nu stiu ce varste aveti, dar daca aveti...hai sa zicem peste 14 ani...mergeti la dr. sau farmacie si apucati-va de anticonceptionale chiar daca nu aveti relatii sexuale....o sa aveti rezultate frumoase peste aproximativ 6 luni (se curata pielea, se regleaza si reduce ciclul). Referitor la tratarea efectiva a pielii voastre...si eu am avut aceasta problema...mergeti la farmacie si cere-ti ZINERIT ! ...ii cam 25-30 lei (sa nu o puneti pe rani deschise !!!!!). Ii o substanta pe care trebuie s-o preparati voi acasa...miroase cam urat, dar ii foarte buna la cosuri si infectii ale pielii, mai ales pe zona pieptului si a spatelui. La contactul cu pielea...aveti senzatia de arsura...parca, dar trece repede... In fine, recomand ZINERIT pentru zona pieptului si a spatelui, dar nu si a fetei...este prea puternica pentru fata voastra ! Pe fata se foloseste un produs accesibil, se numeste CLEARASIL (farmacie...sau supermarket-uri), costa cam 10 lei, va tine mult un tub...bine...aici mai puteti lua si cremulete de la Clearasil, de pus exact pe cos, is cam tot la acelasi pret. Si inc-o chestie....da, cred ca si relatile sexuale au un aport benefic la reglarea sebumului si a cosurilor, dar....cel mai important lucru ii ALIMENTATIA ! PE BUNE ... Incercati sa va alimentati cat mai sanatos, adica...adio SUC-uri, adio fast - food, adio PRAJELI, adio INFULECAT ! (consumati ceaiuri, salate de legume.....faceti sport...chiar ii necesar sportul...si nu numai la cosuri) (UITATI de produsele X, Y si Z, cu nu stiu ce firme renumite....alea pe langa faptul ca-s costisitoare...nu-s suficiente pentru a putea scapa de cosuri si alte impuritati ale pielii ! ) Succes !

    0
    0

  • tHe g pe 20 Apr 2008, 11:15
    cosuri

    Am cosuri puncete de grasime pe spate pe piept shi ce sa mai zik mde fatza ink nam gasith remediu.. cu care sa tratez ma putetzi ajuta multumesc ;)

    0
    0

  • manu pe 17 Apr 2008, 16:21
    cosurile

    Vreau sa stiu si eu cum pot scapa de cosurile pe spate si piept.Crema gerovital plant este buna?Eu miam luat una dar pe spatele ei scrie ca e pt fata se poate folosi si pe spate,piept ?Inca nam incercato.Astept raspuns va rog foarte mult sa imi raspundeti nu le mai suport.Va multumesc

    0
    0

  • lili pe 15 Apr 2008, 17:47
    acnee

    eu am multe cicatrici de la cosuri, ce sa fac?

    0
    0

  • eu pe 10 Apr 2008, 23:54
    eu

    Du`te la doctor!! nu mai sta pe ganduri! dupa ce iti vei face toate anlizele doctorul va stii ce carente ai si din ce cauza iti apar bubitele acele pe piept si pe spate.si eu am avut aceeasi pribl si am descoperit k aveam o lipsa de anumite vitamine. acuma sunt curatata complet. succes!

    0
    0

  • BingoSo pe 3 Apr 2008, 14:44
    Ten & piele seboreica

    Hey there! Am un ten gras, imi apare din cand in cand acnee pe fata, insa problema mea cea mare nu este legata de en, ci de partea din fata a corpului, respectiv pieptul, partea de deasupra sanilor, care imi este bmbardata de bubitze mici si rosii, care se transforma ulterior in cosuri, rar cu puroi, majoritatea fiind dureroare. La fel am in partea din spate, pe umeri... coshuletze multe-multe.. dureroase. Este destul de dificil sa port ceva decoltat, este mult prea inestetic. Va rog sa ma ajutati, daca credeti ca exista ceva tratamente, de orice fel, pentru a scapa de aceasta problema. Nici lotiuni sau creme ptr corp nu pot folosi, deoarece acestea imi dau o senzatie si mai mare de piele grasa. Multumesc!

    0
    0

  • Andu pe 18 Mar 2008, 22:14
    raspuns pt prod Estee

    Draga Andreea, ceea ce ai vazut tu este o reclama la un produsul regenerator Idealist Pore Minimizer. Acesta uniformizeaza tonul pielii, inlatura sebumul, curata si diminueaza aspectul porilor. Recomandarea mea este sa folosesti un demachiant si un tonic pentru tenul gras. Apoi sa aplici Idealist si peste o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten. Pare destul de complicat - dar .."obrazul subtire cu cheltuiala se tine" :) pare super compilcat dar crede-ma merita pe deplin efortul. Succes!!! pup...

    0
    0

  • andreea pe 18 Mar 2008, 09:06
    am revenit!

    am revenit..stiu k si produsele romanesti sunt bune..am folosit o perioada gerovital..la mine problema este k la un moment dat tenul se invata cu crema si apoi nu-si mai face efectul..si am intrebat de pore minimizer-estee lauder pt k deja mi-a cumparat-o si este pe drum..o astept!:) voiam sa stiu daca este potrivita varstei mele pt k pe site-ul pe care mi l-a dat vara-mea scria k este un ser reparatoriu si revitalizant pt tenul cu pori dilatati.ms de raspunsuri..!pop

    0
    0

  • tulip pe 17 Mar 2008, 15:28
    shi produsele romanesti sunt foarte bune...

    eu tzi-ash rocomanda produsele pentru tenul gras - cu aloe vera shi ceai verde - din noua gama Farmec. e o gama de produse nou lansata pe piata (la inceputul lunii martie) de catre cei de la Cluj shi nu sunt sigura ca se gaseshte peste tot, dar potzi sa cautzi, poate poate...:), cred ca pe site-ul lor vei gasi shi informatzii suplimentare. eu am fost la o prezentare de a lor shi am primit setul adaptat tipului meu de ten shi sunt extrem de multumita!

    0
    0

  • LOZAN pe 17 Mar 2008, 08:32
    pt. ten gras

    Si eu ma confrunt cu aceeasi problema,Poti sa-ti dai cu creme si la virsta pe care o ai . Ti--as recomanda o crema Gerovital plant se numeste CREMA SEBO-REGLATOARE PURIFICATOARE, se gaseste la plafar este foarte buna .si iti dai seara si dimineata in zona T.Succes,si produsele romanesti sunt foarte bune .

    0
    0

  • andreea pe 15 Mar 2008, 23:12
    produse estee lauder?

    si eu am tenul seboreic dar are si niste pori super mari..ceea ce ma enerveaza la culme..am o verisoara in america care mi-a cumparat crema estee lauder pore minimizer..am inteles k este buna si k ea o foloseste de ceva timp(iar la noi abia am vazut reclama)..intrebarea mea este:de la ce varsta pot incepe sa folosesc aceasta crema(care este de fapt un ser reparatoriu)?eu am doar 19 ani..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod