Ingrijirea corecta in functie de tipul tenului

Avand in vedere ca femeile au fost si vor fi intotdeauna preocupate de cum arata, nu este de mirare ca s-a dezvoltat o intreaga industrie...

Avand in vedere ca femeile au fost si vor fi intotdeauna preocupate de cum arata, nu este de mirare ca s-a dezvoltat o intreaga industrie a frumusetii.

Sunt sigura ca si tu ai un adevarat cult pentru tot ce inseamna produse de ingrijire a pielii. Insa, de cate ori nu ti s-a intamplat sa eziti in fata standului de cosmetice, in fata ofertei generoase si sa te intrebi ce ar trebui sa alegi dintre cele 10 tipuri de demachiant? Sau dintre cele 20 de feluri de creme?

Hai sa vedem ce tipuri de produse ar trebui sa se regaseasca pe lista ta de cumparaturi data viitoare cand vei fi la shopping de cosmetice.

Tenul gras cu imperfectiuni


Un ten gras este un ten predispus la imperfectiuni datorita productiei excesive de sebum care nu lasa pielea sa respire. O acnee rebela nu va putea fi, in general, tratata cu produse cosmetice, ci necesita tratament specific prescris de medicul dermatolog.
In schimb, un ten gras cu imperfectiuni minore poate fi ajutat sa dea ce are el mai bun.

Curatarea tenului se va face dimineata si seara cu un gel care necesita clatire cu apa, dupa care se va aplica o lotiune tonica astringenta.
Vom avea grija ca produsele hidratante sa fie "oil free" si sa contina AHA (alfa hidroxi acizi), care fac o micro-exfoliere zilnica a tenului.
De doua ori pe saptamana trebuie facuta o exfoliere in profunzime a pielii cu un produs cu granule abrazive, urmata de aplicarea unor masti care sa absoarba excesul de sebum si sa minimizeze porii. Sunt recomandabile mastile cu argila sau cele peel-off.

Tenul mixt


Tenul mixt este cel mai des intalnit tip de ten, prin urmare si gamele de produse destinate lui sunt nenumarate. Este un tip de ten caracterizat de zona T (frunte, nas si barbie) grasa si zone uscate (obrajii).

Demachiantul ideal pentru acest tip de ten este sub forma de solutie micelara, deoarece tenul mixt necesita produse care sa nu il incarce in zonele grase (cum ar fi laptele hidratant), dar in acelasi timp sa nu ii usuce si mai tare zonele care oricum nu au suficient sebum (precum gelurile care se clatesc cu apa).

O data la doua zile putem folosi o lotiune tonica care sa contina AHA pe care sa o folosim numai in zona T, iar in rest o lotiune tonica destinata tenului uscat.
Da, ati citit bine! In general, lotiunile tonice pentru ten mixt contin alcool, ceea ce nu face in nici un caz bine unui ten care are si zone mai putin grase.

Hidratarea tenului se face cu produse matifiante insa pentru perioadele mai reci sunt recomandabile produse cu o capacitate mai mare de hidratare.
O data sau de doua ori pe saptamana se poate face exfolierea tenului, cu aplicarea unei masti dupa. Tenul mixt va beneficia in general de masti cu proprietati purifiante, gen peel-off, dar in timpul iernii este recomandabil sa alternam o masca hidratanta cu una exfolianta, asa incat sa pastram un echilibru intre hidratarea corespunzatoare a tenului si eliminarea excesului de grasime a zonei T.
 

Comentariile 51-53 din 53

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • robert pe 11 Oct 2008, 18:32
    stelistul

    am ten gros si o multime de cosuri pe frunte ma dau cu crema garnier ultralift dar degeaba si pe obraji am tenul uscat ajutatima va rog ca mam saturat de atatea cosuri pe frunte s

    0
    0

  • Dr. Muscalu pe 9 Oct 2008, 18:13
    Raspuns...

    Nu mi-ai spus prea multe, dar presupun ca tenul tau are portiuni grase cel putin in zona T si este un ten predispus la imperfectiuni. Singura solutie ca sa iti treaca acele cosulete enervante este sa nu mai umbli la ele, ci sa le lasi sa se vindece singure fara sa mai agresezi pielea. E ca o rana pe care o zgindari zilnic...normal ca nu trece. Eventual ai putea sa aplici o crema cu AHA seara pe ele. Dar atit, fara sa le chinui.

    0
    0

  • Martinka pe 8 Oct 2008, 16:28
    intrebare...

    ce tip de ten este acesta: am cateva cosuri la tample, si un pic mai jos.......doar acolo, niciunde altundeva!!!!!! m-am saturat deja de ele, nu sunt multe dar ma irita enorm (iar eu nu le las in pace)........ ce sa fac??? cum sa ma dezbaier de aceste cosurele care imi strica dispozitia zilnic?????????????

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod