Ingredientul minune care te scapă de acnee şi de puncte negre

Tenul acneic are nevoie de o îngrijire specială. Nu poţi scăpa de coşuri doar cu un simplu demachiant sau o loţiune tonică deoarece aceste produse nu-ţi vor curăţa faţa aşa cum trebuie şi nici nu vor vindeca zona afectată.

De aceea, este bine să ştii ce ingrediente trebuie să conţină cremele tale.

Unul dintre cele mai folosite şi eficiente ingrediente este beta hydroxyl acidul (BHA), cunoscut pentru abilităţile sale de a exfolia pielea şi de a reduce inflamaţiile. BHA este un acid solubil în lipide, ceea ce înseamnă că are puterea de a pătrunde prin sebum, ajungând astfel în profunzimea porilor. Astfel, el exfoliază celulele moarte acumulate în exces. Practic, BHA acţionează ca un exfoliant care ajută epiderma să se elibereze de celulele moarte, făcând loc unor noi celule.

Cunoscut mai ales sub denumirea de acid salicilic, acest ingredient este ideal pentru tenul gras, predispus la acnee sau pentru tratarea punctelor de grăsime şi a punctelor negre. Acidul salicilic este derivat din acidul acetil-salicilic, adică aspirina. Aspirina are proprietăţi anti-inflamatoare, iar acidul salicilic moşteneşte o mare parte din acestea. Cu toate acestea, BHA poate cauza iritaţii ale pielii. Simptomele iritaţiilor includ înroşirea, arsura, mâncărime, durere.

Este important să ştii că în lista de ingrediente a unui produs, acidul salicilic nu va fi niciodată găsit ca şi "BHA", aceasta este doar o abreviere folosită de specialişti. Salicylic acid sau salicylate, sodium salicylate şi willow extract sunt cel mai des întâlnite forme ale acestui ingredient. Îl mai poţi găsi ca beta hydroxybutanoic acid, tropic acid sau trethocanic acid, ANTIOXYNE B, ANTRANCINE 12, EMBANOX, PROTEX, SUSTANE 1-F, TENOX BHA.

Minusul acestuia este că induce o fotosensibilitate a tenului. De aceea, este foarte important să foloseşti şi o cremă de protecţie solară atunci când utilizezi un produs cu BHA. Iar pentru a preveni iritaţiile cel mai bine este să te limitezi la un singur produs care conţine acest ingredient (loţiunea tonică sau un gel de spălare a feţei).

Deasemenea, BHA înbunătăţeşte şi aspectul petelor formate de la soare dacă e folosit zilnic pentru o perioadă de cel puţin 6 luni. Foarte important este ca produsul cosmetic să conţină 1-2% concentraţie de BHA şi să aibe un  PH de 3 până la 4, dacă concentraţia este mai mare el va irita pielea. Mai mult, BHA reduce liniile fine şi ridurile, de aceea este folosit şi în cremele antirid fără să irite.

În concluzie, dacă ai un ten acneic ai nevoie de produse cosmetice care să conţină în lista de ingrediente acidul salicilic. Nu folosi mai multe produse cu acest ingredient, produc iritaţii. Nu uita de crema cu protecţie solară pentru că acidul salicilic produce o fotosensibilitate a tenului şi nu te aştepta la rezultate peste noapte. Semnele de vindecare apar la şase luni de la folosirea zilnică.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lili pe 30 Aug 2012, 13:38
    exemple

    cremele mario badescu sunt f bune

    1
    1

  • NiceEly pe 29 Aug 2012, 16:13
    Tratament

    Bun acest articol pentru cei cu probleme, pe timpul verii chiar ca tenul devine gras mult mai repede... chiar as fi dorit cateva nume de creme in acest sens.

    1
    0

  • Roxxwte pe 29 Aug 2012, 14:46
    creme

    Sunt foarte multe creme, gasesti cam de pe la toate marcile, doar trebuie sa citesti eticheta. Cand scrie "crema pentru ten gras" sau ceva de genul, ele de obicei contin acid salicilic. Un exemplu de crema de acest gen ar fi Nivea 4 oily skin.

    1
    1

  • idrys pe 29 Aug 2012, 09:44
    Interesant

    F bun articolul! Mi-a placut! Puteti da si cateva exemple de creme cu BHA?

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod